Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mantrák Tudatos Anya

Az anya imája: Puta Mata Ki Asis

A szikh tradícióban létezik egy gyönyörű ima, az anya imája, amellyel az édesanyák megáldhatják gyermekeiket. Yogi Bhajan úgy tanította, hogy ennek a shabad-nak az ismétlésével az anyák védelmet és áldást hoznak létre a gyermekük számára. Néhányan naponta recitálják, mások a 11-szer, 56-szor vagy 108-szor a gyermekük születésnapján.

A nők testesítik meg a Kundalini Mata Shakti energiáját, ami az anyaság teremtő ereje, az az erő, amellyel egy nő képes megtermékenyülni, s életet adni. Amikor egy asszony úgy dönt, hogy gyermeket vállal, az hatalmas felelősség, és kiváltság is egyben. Amikor megtörténik a fogantatás, akkor a nő egy isteni csatornává válik a Földre érkező lélek számára, s a kreatív erejét felhasználva felébresztheti magában azon női identitását, ami a Mata Shakti maga, hogy imádságban megáldja a gyermekét.

Mert az anya a Földre érkező lélek első tanára, s a tanítás már az anyaméhben elkezdődik, az anya tudatossága rendkívül fontos: minden, amit a várandóssága alatt mond, minden gondolat, minden érzés és minden tapasztalat biztosítja azt az alapot, azt a rezgést, amelyből a gyermek teste alakul.

Teljesen természetes, hogy minden anya a legjobbat reméli gyermekének, s igyekszik a legjobbat adni. Ahhoz, hogy az anyák meg tudják tartani emelkedett szándékukat és imájukat a gyermekük felé, Guru Arjan, a szikhek ötödik guruja összeállította számukra ezt a shabad-ot, a Puta Mata Ki Asis-t. Ez a shabad testesíti meg a legtisztább imát, amelyet egy anya gyermekének kívánhat, s hozzásegíti a nőt és gyermekét ahhoz, hogy mélyen megértsék egymással való kapcsolatuk célját.

Ha ez a kapcsolat az anya részéről a gyermekének a legemelkedettebb spirituális sorsára irányuló fohász; és ha a gyermek megkapja ezt az imádságot, akkor az őt is és az anyát is felszabadítja, azáltal, hogy a gyermek eléri az ebben a shabad-ban leírt állapotot, de ez nem csak őt érinti, hanem az őt követő 7 generáció és eléri a felszabadulásnak ezen állapotát.

Ez a shabad arról szól, hogy milyen szépség van a mennyei meditációra fordított életben. Mély békéről, szeretetről és boldogságról beszél. Ahogy egy anya rezeg, az válik a gyermeke alapvető identitásává. Amikor ezt a shabad-ot imádságként énekli egy asszony, ego nélkül, ragaszkodás nélkül és vágy nélkül, teljes odaadással az isteni felé, különösen, amikor a gyermek felkészül a világba való belépésre a várandósság alatt, azzal egy hatalmas esélyt ad a gyermek lelkének, hogy életének célját megvalósítsa, hogy szabaddá váljon és megtapasztalja az isteni egység élményét.

 

Ez egy gyönyörű megzenésített verzió erre az imádságra:

 

A shabad szövege (angol átírásban):

Jis simrat sabh kilvikh naaseh pitree ho-ay udhaaro.

So har har tum sad hee jaapahu jaa kaa ant na paaro.

Pootaa maataa kee aasees.

Nimakh na bisara-o tum ka-o har har sadaa bhajahu jagdees rahaa-o.

Satgur tum ka-o ho-ay da-i-aalaa santsang tayree preet.

Kaaparh pat parmaysar raakhee bhojan keertan neet.

Amrit peevhu sadaa chir jeevhu har simrat anad anantaa.

Rang tamaasaa pooran aasaa kabeh na bi-aapai chintaa.

Bhavar tumaaraa ih man hova-o har charnaa hohu ka-ulaa.

Naanak daas un sang laptaa-i-o ji-o booNdeh chaatrik ma-ulaa.

Fordítás:

Az Istenre való emlékezés minden gondot elmos és az ősöket megváltja és felszabadítja.

Isten Nevét örökké énekeld, Har Har. Isten benned él, Isten végtelen.

Ó, gyermekem, fogadd ezt az áldást édesanyádtól.

Soha ne feledd Istent, egy pillanatra sem, s örökké imádd az Univerzum Urát.

Az Igaz Tanító legyen kegyes hozzád, s szeress, hogy a Szentekkel légy.

A ruhád legyen Isten védelme, ételed pedig Isten dicséretének éneke.

Az isteni nektár legyen italod és sokáig élj, s határtalan áldást az Istenen való meditáció adjon.

A szeretet legyen a tiéd, s váljanak valóra reményeid. Gondok ne terheljenek soha.

Az elméd legyen a porzó méh, s Isten lótusz lába legyen a virág.

Ó, Nanak, a tudatoddal így kapcsolódj. Mint a karvaly ki esőcseppet találva virul.

 

Forrás: Spirit Voyage, 3HO

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Replyshares