Meditáció

Egy hatékony meditáció az idegrendszer erősítésére

idegrendszer erosito kundalini meditáció

Ez a meditáció az egész ideg- és mirigyrendszert egyensúlyba hozza.

A hüvelykujjak összeérintése által az idegeket semlegesíti az ego egy pontján. (A hüvelykujjak az egot képviselik.) Ez a különös egyensúly nyomást gyakorol a vállakban található meridiánokra.

“Légy tudatos, amikor kilélegzel, akkor is életben vagy. Sok családi és kapcsolati probléma azért van, mert nem tudod a légzésed irányítani. Az élet szépsége a légzésen alapul. Ez a kapcsolat közted és Isten közt, és az élet lélegzete az, ami érzékenységet ad a környezeted felé.”

“Csináld ezt a meditációt ebédszünetben, vagy bármely időpontban, amikor azt szeretnéd, hogy fókuszáltabb légy és felülemelkedj a másikon. Kiegyenlíti az összes idegi energiát és a mirigyrendszert, és beállítja őket, hogy a lehető leghatékonyabban működjenek. Annyira felnöveli ezt a hatékonyságot, hogy a lényeg az élet lesz a halál felett. Nem kellenek a “fentek” és “lentek”, az élet lélegzete bármikor egyensúlyba hozhat, amikor csak szeretnéd.”

kep-186Testtartás: Ülj egyenes gerinccel, könnyű ülésben. Könyököket behajlítva emeld fel a kezeket, hogy a szívközpont előtt találkozzanak. Tenyerek a mellkas irányába néznek. Helyezd a jobb tenyeredet a bal kézhátra. Tartsd a kezeket a talajjal párhuzamosan, hogy a jobb kéz ujjai balra, a bal kéz ujjai jobbra nézzenek. Nyomd egymásnak a hüvelykujjakat.

Szemfókusz: Szemek 1/10-re nyitva.

Légzés: Belégzés mélyen az orron át, tartsd bent kb. 15-20 másodpercre. Teljes kilégzés az orron át, tartsd kint a levegőt kb. 15-20 másodpercre. Figyeld ezt a légzést.

Időtartam: 3-5 perc

“A kapcsolat közted és Isten között a légzés. Légy tudatában a légzés mindhárom formájának.”

“A levegőt teljesen fújd ki kilégzésnél, hogy minden szívbillentyűn azonos legyen a nyomás, és az agy és a központi idegrendszer beindítsa a túlélési rendszerét néhány másodpercre.”

 

© The Teachings of Yogi Bhajan

Az otthoni gyakorláshoz bővebb segítséget itt találsz! 

You Might Also Like