Programok

Induljon jól 2019 – és ami mögötte van

Idén végeztem el egy 4 éve tartó speciális kundalini jóga képézést, a Vezetés és Siker Programot, ami röviden arról szól, hogyan állítsuk az elménket a szolgálatunkba ahhoz, hogy kiteljesedést és valódi sikert hozzunk életünkbe. Önmagunk vezetőjévé válni nem könnyű folyamat. Erős lélek szintű összekapcsolódottságot, intuíciót, elkötelezettséget, bátorságot, állandó önvizsgálatot, sok tapasztalást és energiát kíván. Sokat tanultam erről tanárom vezetésével az elmúlt időben.

De a tudás mit sem ér, ha nem adjuk tovább. Ezért döntöttem úgy tavaly, hogy egy teljes online programot szentelek e témának. Így lett 2018 első online programja az Induljon jól 2018, amely most újra elérhető, mint Induljon jól 2019. Ebben az eddigi tapasztalataim nagy részét rendszerezem és osztom meg.

Az év eleji,  januári energiák mindig kedveznek ahhoz, hogy felkészítsük magunkat az előttünk álló évre.

És most itt nem annak a céllistának a megírására gondolok, amit nagy hirtelen összeírunk, és amire két hónap múlva már nem is emlékszünk. Ezek általában ugyanúgy érvényüket vesztik, mint azok az „ezoterikus” tanok, amik ideig-óráig azt a látszatot keltik, hogy meg tudják változtatni életünket. Aztán két hónap múlva már nem is emlékszünk arra, hogy miről szóltak. De hogyan emlékeznénk arra, ami nem segít hozzá a valódi tapasztalatok megszerzéséhez?

A végeláthatatlan céllista helyett sokkal fontosabb az, hogy meghatározzuk, mi a valódi szándékunk. A szándékot pedig nem elég csak meglátnunk: a megvalósításhoz ki kell tudnunk azt vetíteni, meglátni a pontos, oda vezető utat, majd kellő energiát kell szerezni ahhoz, hogy el is tudjuk érni az ahhoz tartozó lépéseket. E mellett nem árt, ha tisztába kerülünk a prioritásainkkal, dolgozunk a korlátozó hitrendszereinken, és végül pedig elengedjük a céljaink felé érzett akarást és ragaszkodást.

A program kapcsán jógikus tanításokat és meditációkat osztok meg főként a kundalíni jóga tárházából. Saját tapasztalatom alapján ez egy rendkívül hatékony technika, és nekem nagyon sokat segít a belső fejlődésben és a tudatosság felé vezető úton. A kundalíni jóga mindig is a hétköznapi ember jógája volt, aki világi életet élt, családja, munkája volt, és akinek nem feltétlenül volt ideje naphosszat gyakorolni. Pont ezért olyan hatékony az eszköztára: már napi néhány perc is jelentős változást tud hozni életünkbe, a titka egyedül az, hogy gyakorolnunk kell.

Az Induljon jól 2019 online programon most hétről- hétre (összesen 6 héten át) végigvezetlek az említett témákon, hogy megalapozhasd ezáltal a 2019-es évet. A tanítások mellett speciális meditációk segítségével elültetjük a szándékunk magját, megerősítjük kivetítésünket, dolgozunk a korlátozó tényezőkön, hogy

megalapozottabban, tudatosabban és a valódi szándékunkat szem előtt tartva vezethessük végig magunkat a 2019-es éven.

“Amikor keményen dolgozol, tervezel és nyomulsz, abban nincs semmi szórakozás. De van egy másik elme-állapot,  amiről most fogunk beszélni. Ezt a jólét felé vezető útnak hívják, akkor a dolgok csak úgy áramolnak hozzád.” (Yogi Bhajan)

Valahol mélyen belül mindannyian változni szeretnénk, és a változásra való hajlandóságot különösen erősen érezhetjük az év elején. Persze a Változás elkötelezettséget kíván. Ezért is nagyon jók a 40 napos otthoni gyakorlások (Ezt már tudja az a több ezer jelentkező, aki legutóbb is regisztrált a programra és velünk végezte a gyakorlást). Aki már végzett egy-kettő 40 napos meditációt, az tudja, hogy egy ilyen tapasztalás milyen óriási hatással van ránk (a visszajelzéseket el is olvashatod az adott meditációknál)

De a Sat Nam Programok nem olyanok, mint a 40 napos otthoni gyakorlások. Egy ilyen program sokkal több annál.

A célom nem az velük, hogy megmondjam, hogy mit tegyél az életben, hanem az, hogy a tanítások és technikák segítségével hozzásegítselek ahhoz, hogy megleld önmagadban a valódi válaszokat.

Itt egy-egy adott témába vágóan dolgozunk speciális meditációkkal és jógikus eszközökkel (ugyanúgy, ahogy a 40 naposnál, itt is videókat osztok meg, amik segítségével könnyedén gyakorolhatsz, csak itt többet), van ajánlott 40 napos gyakorlása is a programnak, e mellett hétről-hétre kapod a leckéket, tanításokat az említett témákról írásos formában.

Mindezeket egy online rendszeren, saját felhasználónévvel és jelszóval érheted el, amikhez bármikor hozzájuthatsz a program lejárta utána is. A programokat hosszú távú elérhetőségűekre terveztem, hogy bármikor vissza tudj hozzájuk térni, akár egy-két év után is, újraolvasd a leckéket vagy újra gyakorold a meditációkat.

Mivel többen végezzük a programot, egy cél érdekében dolgozunk magunkon és ugyanazon meditációkat használjuk, itt is kialakul egy megtartó csoportenergia. Közös videóhívásban választ kaphatsz a felmerülő kérdéseidre, a résztvevőknek létrehozott zárt Facebook-csoportban pedig megismerkedhetsz csoporttársaiddal, akikkel egymást támogathatjátok majd ezen az úton. Technikai jellegű személyes kérdéseiddel pedig szintén bátran kereshetsz minket.

Ha még mindig gondolkodsz azon, hogy belevágj-e velünk ebbe a programba, olvasd el a részletes kiírást és a leggyakoribb kérdéseket/válaszokat itt a Sat Nam Program oldalán.

Kívánok Neked boldog, pozitív változással teli 2019-et!

Szeretettel,

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Replyshares