Lélek

Ragyogásban élni

ragyogas-15

Mindannyian arra vágyunk, hogy ragyogásban éljünk. Abban a ragyogásban, amit gyerekként, fiatal nőként, friss szerelmesként talán már valaha megtapasztaltunk. Vagy ha még nem volt módunk rá, akkor pont azért vágyunk a ragyogásra, hogy végre megtapasztaljuk.

Vajon megadatik a ragyogás mindannyiunknak?

Yogi Bhajan azt tanította, hogy a boldogság születési jogunk, éljünk vele. De nemcsak a boldogság, hanem a ragyogás  – különösen hangsúlyozta ezt a nőknek – szintén születési jogunk, már egy eleve bennünk lévő állapot, így nincs más teendőnk, mint élni vele!

Mit jelent egyáltalán a ragyogás?

A Ragyogás nemcsak azt jelenti, hogy kisugárzással rendelkezünk, és hogy fénnyel telivé válunk kívül-belül. Hanem azt is, hogy érezzük a mindennapjainkban a könnyedséget, az erőt,  az örömöt és a kedvességet. Hogy kegyben járunk. Hogy áldottak vagyok. Ez a valódi ragyogás. Azt is jelenti, hogy kapcsolódunk. Kapcsolódunk lelkünkkel, s általa a szellemmel, hogy azt éljük akik Valójában vagyunk, s hogy ebben a tiszta kapcsolódásban képesek vagyunk tisztán kapcsolódni másokkal, a környezetünkkel is.

Miért nem tudunk élni a ragyogásunkkal?

A hétköznapok unalmas monoton mivolta szürkít be? Vajon a fejünk fölött tornyosuló megoldásra váró kihívások nem engedik meg?

Nos, mindannyian más batyuval születtünk e földi síkra. Mindannyian hoztunk (ki többet ki kevesebbet) karmikus terheket, kihívásokat, átmentünk eddigi életünk alatt jó néhány mély nyomot hagyó traumán, beépült mindenféle önkorlátozó hiedelmünk a ragyogásunkat tekintve: Pl. : ”Én nem vagyok méltó rá.”  „Nem vagyok elég (jó)”. „Nem vagyok elég szép, okos, csinos stb.” E hitrendszerekkel éljük kis világunkat. Talán még a felelősséget sem vállaljuk eléggé. Talán okoljuk a másikat, hogy miatta… talán okoljuk a szüleinket, mert miattuk…. talán okoljuk a tanítókat, akik rádöbbentenek fájó pontjaikra, hogy nekik könnyű, hiszen ők (már) nem ebben élnek, mint mi. De míg nem vállaljuk a felelősséget, hogy ragyogásunkért csakis és kizárólag mi felelünk, addig nem indulhatunk el a Ragyogás felé vezető úton sem.

Átalakítható-e a ragyogás nélküli állapot ragyogássá?

Természetesen. Minden megváltoztatható, ami belőlünk fakad, így minden rajtunk múlik.

De ezeket a változásokat nem a semmiből kapjuk. Meg kell érte dolgoznunk. Ahhoz, hogy ragyogásban éljünk, test, lélek, elme szintjén tennünk kell. Eddzünk kell testünket, hogy elbírja idegrendszerünk a mindennapi kihívásokat. Egészséges, tápláló ételeket kell fogyasztanunk, amivel nem terheljük emésztőrendszerünket, és amikkel nem halmozzuk fel testünkben a méreganyagokat. Meg kell adni magunknak a pihenést, a töltődést, a lazítást, hogy legyen kellő energiánk, amikor szükségünk van rá. Meg kell tanulnunk kapcsolódni lelkünkkel, hogy megtudjuk Kik vagyunk. Tudatosabbá kell válnunk, hogy nagyobb elengedésben élhessünk. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk auránk tisztítására, hiszen ragyogásunk a tiszta aurán keresztül érvényesül. És ez még csak néhány  dolog, amit érdemes tudatosítanunk ahhoz, ha rá szeretnénk lépni a Ragyogás útjára. Szerencsére a kundalíni jógában Yogi Bhajan hatalmas hangsúlyt fektetett arra, hogy átadja a Nőknek hogyan éljenek ragyogásban, hogyan éljünk ragyogásban.

Engedd, hogy belső fényed vezessen utadon, mert ha kívül keresed a fényt, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy vakká válsz. Egy dolog azonban sosem vezet félre egy Nőt: a saját fénye és kisugárzása. Ha a belső fény vezet utadon, mindent elérhetsz.”- Yogi Bhajan

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply