Oldal kiválasztása

Rólam

 Sat Nam, üdvözöllek!

 

kep-294

Domján Mia vagyok, a Sat Nam Jógán meditációról, jógáról és tudatos életmódról írok. Az elmúlt években a jóga és a meditáció teljesen megváltoztatta az életem, és ma már nem csak gyakorlom, tanítom is. Az oldalon eddigi tapasztalatom és tudásom szeretném megosztani veled, remélem, hogy az itt olvasottak szolgálni tudnak téged.

9 éve tapasztaltam meg először a jóga csodálatos hatását, majd két évre rá egy nagy fordulat következtében kezdtem el a napi gyakorlást és meditációt. Mindezt az után, hogy egyik napról a másikra minden összeomlott körülöttem: az egészségem, a magánéletem és az előttem álló sokat ígérő lehetőségek abban a szakmában, amit imádtam. Az első néhány napos sokk után – amikor azt éreztem, hogy már nincs lejjebb – elkezdett lassan feléledni bennem a vágy, hogy elinduljak egy egészségesebb, teljesebb, boldogabb élet felé -, de nem tudtam hogyan.

Végső elkeseredésemben édesanyám egy jógás könyvét emeltem le a polcról, és abból kezdtem el gyakorolni. Először csak így magamtól, könyvekből. Majd egyre többet jártam csoportokba, közös meditációkra. Az elmúlt években a gyakorlásnak köszönhetően hatalmas átalakuláson mentem keresztül, és sokkal többet kaptam általa, mint azelőtt képzeltem volna. Nemcsak a fizikai testemet sikerült megerősítenem és visszakapnom az egészségem, de a sok gyakorlás a lelki megpróbáltatások alatt is rengeteget segített. Később, ahogy felfedeztem magamban az addig felépülő stressz nyomait, egyre inkább utat engedtem a megnyugvásnak, a tisztulásnak. Lassacskán elkezdtem összekapcsolódni a szívemmel, a lelkemmel, és ez teljesen megváltoztatta az életem.

Azóta is napi több órát gyakorlok és meditálok, amennyire csak tehetem, egészséges életmódot folytatok, és a tőlem telhető legteljesebb életet élem. Hiszem, hogy a jóga nem a szőnyegen történik, és nem a póz tökéletességétől lesz jó, ahogy a meditáció sem a lótusz üléstől lesz az igazi. Ezek csak eszközök arra, hogy felkészítsük magunkat a mindennapokra. Az igazi jóga és meditáció maga az Élet, ahol minden pillanat egy csodás lehetőség a gyakorlásra.

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy megoszthassam az eddigi tapasztalatom és tudásom, hogy utat mutathassak azoknak, akik hasonló folyamatokon mennek vagy mentek keresztül.

Célom, hogy megmutassam, a jóga és a meditáció egy hatékony eszköz az átalakulásra, és az egészségnek, nyugalomnak és harmóniának helye van mindennapjainkban. Szeretnék minél több embert arra inspirálni, hogy merjenek változtatni, mert bármikor lehet jobb, boldogabb, teljesebb életet teremteni.

Még többet szeretnél tudni? Iratkozz fel rendszeres leveleimre.

 “May the longtime sunshine upon you, all love soround you, and the pure light within you, guide your way on.”

“Örök Nap fénye ragyogjon rád, szeret kísérje utadat, és a tiszta fény benned, vezessen tovább.”

Tanulmányaim:

  • Építészmérnök Egyetem
  • Kundalini Yoga Level 1 &  Level 2 Teacher Training (KRI 200h 2013-2014, KRI 300h 2015-2019)
  • Tantric Numerology (25h 2014)
  • Leadership and Success Trainer Program (KRI 200h 2014-2017)
  • A Gurmukhi nyelv alapjai – 1 hónapos közvetlen átadás, Amritszár 2017 április (Parvinder Singh Khalsa)
  • Kismama & baba-mama jóga oktatói képzés (2017-2018)
  • Kundalini Yoga Level 1 Teacher Training 200h KRI (2017-2018) és (2019-2020) tanársegéd

Miért pont Sat Nam Jóga?

A Sat Nam (ejtsd: Szát Nám) jelentése:
A Sat – azt jelenti igazság, a Nam – név, identitás. A mantra jelentése: ‘Igazság a nevem’. Ezzel elismerjük a lényegek lényegét, az ‘Igazat’, mely nagyobb bármely emberi igazságnál, ahol nem számít jó és rossz.
Üdvözlésként a Sat Nam azt jelenti: Látlak téged, látom igaz természetedet. Vagyis a bennem lévő igazság, látja a Te Igaz valódat. Sat Nam! 🙂

 

Fotó: Charlottefoto