Augusztus hónapja ragyogó új lehetőségeket hoz számunkra. Engedjük meg magunknak, hogy elinduljunk azon víziónk felé, mely a világban betöltött új szerepünk felé visz. Ehhez a váltáshoz elsősorban a kreatív ráhatásunk kell, független attól, hogy a változást mely területen képzeljük el.

A 8-as szám a félelemmentesség, a vitalitás, a gyógyítás, az egészség és a vállalkozás témáit testesíti meg. Most minden a bátorságról szól, arról, amit nem húznak vissza a múlt félelmei. A titkos formula e hónapban a szív energiájához való kapcsolódás,  hiszen augusztus szívszáma a 8, ami a 17-es szerencseszámon keresztül (hónap 8 + ajándék 9 = 17) jelenik meg.

A 17-es szív jóindulatú ereje az isteni kapcsolódás lehetőségét adja meg azzal a szándékkal együtt, hogy a közjó érdekében tegyünk. Ebben az időszakban az angyalok rendje aktívan tesz értünk, talán te is tapasztalsz egyfajta finom (vagy erősebb) noszogatást a környezetedtől, ami azt üzeni: ‘Gyerünk, menj tovább!’

Ez mind jó és szükséges most, hogy épp kiléptünk abból az időszakból (július), amikor a belső tisztulás folyamata oly mély és nehéz volt, hogy jó néhányan kerültek érzelmileg zavarodott állapotba. Mindemellett a júliusi teljes Holdfogyatkozásnak olyan hatása volt, amely így szólt a lelkünkhöz: ‘Szóval, tényleg így akarod folytatni a dolgokat? Ébresztő!’

A felébredés kalandja most kezdődik. És mivel a szavak ereje annyira alapvető, fontos, hogy erre a folyamatra kalandként tekints. A kaland szó egyik definíciója: “Vakmerő és izgalmas tevékenység, ami merészségre és lelkesedésre hív.”

Mivel most szükségünk lesz a tiszta elme és a megnövekedett intuíció támogatására, hogy a legjobb lehetőségeket tudjuk választani, gyakoroljuk a Stressz enyhítésére szolgáló meditációt, mely kitisztítja az auránk teréből az érzelmi mérgeket. 11 perc naponta, és rendben is vagy.

E hónap ciklusának egy része a feletteseinkkel kapcsolatos kihívások elé állít majd, ehhez pedig szükséges, hogy erős aurával és prána testtel rendelkezzünk. A felettes személy lehet akár belső is: például egy emlék arról, ahogy anya vagy apa azt mondja, ‘Ezt nem tudod megcsinálni, nem vagy elég hozzá, és amúgy sem vagy elég jó.’ Ezek a bénító belső párbeszédek akár évtizedekig is kísértenek. Azonban augusztus gyógyító hatásának része az is, hogy ezeket elengedjük végre.

Az elengedéshez energiára és tudatosságra van szükség, szóval a spirituális gyakorlásod az emelőkar, amely el tudja távolítani a nagy sziklát új életed útjából.

Ugyanakkor tisztában kell lennünk a másokkal szembeni elvárásainkkal is, mivel néhányan nagyon agresszíven fognak viselkedni előrenyomulásuk tekintetében. Amikor valaki kiegyensúlyozatlan, és hosszabb ideig tartó korlátozottság és megszorítottság után kap szabad utat, akkor nagyon vigyázz! Ismét, minden az energiáról szól, és ugyanazon energia kifejezhető mind pozitív, mind negatív polaritással.

Nemrég láttam egy filmet egy csoport fiatalról, akik Észak-Oroszország hegyeire terep-bicikliztek, hogy megfejtsenek egy történelmi titkot. Tele voltak lelkesedéssel, rengeteg fagyasztott-szárított étellel, és kiváló hótaposókkal.

Azonban az utazásuk során egy magas hágó völgyében ragadtak egy hóvihar miatt. Az egyik férfi elővette a mobiltelefonját, hogy segítséget kérjen, de térerő hiányában képtelen volt hívást kezdeményezni. Ingerülten felkiáltott: “A fenébe, pedig úgy terveztem, hogy nemzetközi előfizetésem legyen!” A történet tanulsága: “Igen volt egy terved, de az működik is minden körülmény között?”

Amikor Új Mexikóból utaztam vissza Los Angeles-be, egy éjszakát az Amtrak vonaton töltöttem. Általában ez egy nagyon jó lehetősége az utazásnak, mert nyugodt és pihentető – kivéve ezen egy alkalommal, amikor nagyon hosszúra nőtt menetidő, mert egy fa a sínekre dőlt. Így több vonatot is el kellett terelni, s ettől minden késett. Aztán, a rekord hőség miatt, a vonatnak le kellett állnia a Mojave sivatag kellős közepén. A Mojave sivatag nagyon, nagyon forró.

Ezek a megpróbáltatások összesen 8 órával hosszabbították meg az utazást, s mi kezdtünk kifogyni az élelemből, vízből, wc-papírból, és a humorérzékből a vonaton – kivéve engem.

Nálam volt előrecsomagolt müzli-szelet, egy üveg víz, papírzsebkendő és C-vitamin tabletta. Képes voltam magamról gondoskodni, majd támogatást nyújtani másoknak is. A 8-as szám a gyógyító archetípusát is képviseli, és a gyógyításnak rengeteg módja van ebben a világban. Nem kell egy fehér köntösben egy hegy tetején állni ahhoz, hogy Gyógyító legyen valaki. Légy tudatában, hogy egy mosoly vagy egy kedves gesztus, a jószívűség Arany Csillag díjával tüntethet ki.

Augusztus néha drámai lesz, hiszen a 8-as szám a hatalmat és az irányítás és dominálás iránti vágyat is képviseli. Bármi is legyen a lent és a fent, tudd, hogy a változás lehetőség is azok számára, akik készen állnak rá.

Készítsd fel magad, hogy a legalapvetőbb szükségleteidről gondoskodni tudj, és tudd, hogy Isten azoknak segít, akik magukon is segítenek. Isten valójában csak az Univerzum teremtője, ideális esetben egyfajta tudatos áramlás. Lehetsz te is ez az áramlás, ha megvan az energiád és a tudatosságod hozzá.

Hatalmazd fel magad, és szabadulj meg a múlt láncaitól, s mosolyogj másokra miközben élvezed a Hazavezető utat! Sat Nam, és áldás!

“Az ember nem rabszolgának született, hanem igazságban, Isten képmására született. Minden férfinak, minden  nőnek és gyermeknek meg kell tanulnia: nincs visszafordulás, és a gyarlóság játéka nem létezik.” – Yogi Bhajan

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.