Itt az idő, hogy augusztusban újra feltöltsük magunkat az előttünk álló időszakra. 2020-ban már annyi mindent megéltünk és a világ azóta is folyamatosan változik. Ahogy haladunk előre egyre jobban tudjuk alakítani a tudatosságunkat abban a tekintetben, hogy mi az, ami működik és mi az ami nem. Sok ember, aki a struktúrák, következetesség és érzelmi támogatás irányába húzott, meg lett ez évben fosztva mindettől. Ez viszont szükségessé teszi olyan új módszerek kiépítését magunkban, amivel fejleszteni tudjuk önmagunkat és a belső biztonságunkat.

Az augusztusi 8-as szám a hatalmat, a gyógyulást, a pénzt, az életerőt és a mentális egyensúlyt jelképezi, amely lehetővé teszi számunkra, hogy félelem nélkül nézzünk szembe az élet kihívásaival. Azt hiszem, hogy kijelenthetem, hogy mindenkinek többre van szüksége ezen dolgokból, és augusztusban most itt a lehetőség, hogy ezt meg is valósítsuk.

A félelmeken nagyon nehéz felülkerekedni, ha nincs elég életenergiánk. A nyolcas szám a pránikus test, ami az életerőnk raktárát jelképezi. Az energiánk nagy része a helyes légzésből fakad, a képességből, hogy milyen mélyen tudunk lélegezni. A felületes légzés alacsony energiaszintet és szorongást okoz.

Rázzuk most fel magunkat e hónapban! Menjünk ki a szabadba, lehetőleg a természetbe és sétáljunk, fussunk, kiránduljunk a friss levegőn. Ha a városhoz vagy kötve, vegyél egy trambulint és ugrálj azon. Ez a gyakorlat segít megőrizni az izmaid és a nyirokrendszered egészségét.

Sok ember tapasztal most pénzügyi nehézségeket, de szerencsére a jóga tudományában erre is van megoldásunk. A Sobagh Kriya meditáció megtisztít, növeli a szerencse megtapasztalását és bőséget teremthetünk vele az életünkben. A jómód többet jelent a pénznél, így bármit is kell most megerősítenünk, a következő növekedési ugrás e meditáció segítségével megtörténhet.

E meditációnak összesen 5 része van, csatolok egy videót, ami segíteni fog a gyakorlásban. A tanár, aki egy ragyogó fiatalember, végigvezet a meditáció összes szakaszán a támogató mantrazene mellett. Ez megkönnyíti a gyakorlást, mivel nem neked kell figyelned az időt a különböző szakaszoknál.

Szükséged lesz most egy újfajta ellenálló képességre, egy energia frissítésre. Adj magadnak egy esélyt ezzel a meditációval, csodát fog tenni, ha minimum 15 percig gyakorlod 40 napon keresztül. Most nagyon magas dózisú üzemanyag löketre van szükségünk, és hidd el barátom, ez az lesz.

OXIDÁLNI A 8-as szám levegő jegy, és azt a képességünket erősíti, hogy a gyakorlatokon és az egészséges életmódon keresztül oxigénnel frissítsük fel a vérünket. A zöld leveles zöldségek, mint például a brokkoli és a zeller növelik a vér oxigén szintjét. A klorofill tabletták is még több oxigént hoznak létre a vérben könnyedén használhatjuk étrend kiegészítőként is őket.

Amire most nagyon nagy szükségünk van, az egy teljes “Prána feltöltő csomag”. Több módszert be kell vetnünk azért, hogy még több energiát vigyünk az életünkbe. Bármikor mikor utazok, írok egy listát a legfontosabb dolgokról, és ennek a listának az elején a különböző töltők vannak, például a számítógépnek, a telefonnak, az iPadnek és iPodnak is külön töltőt csomagolok. Mindegyiknek másfajta van, hisz különböző eszközöket töltenek fel, különböző módokon.

Szükségünk van a mentális, fizikális, spirituális és társadalmi feltöltődésre is és arra, hogy minél többet fókuszáljunk a pozitívra és kevesebbet a negatívra. A túl sok netezés tönkreteszi a napodat, ezért dönts másképp. Van egy weboldal, a GoodNewsNetwork.org, ami tele van gyönyörű és inspiráló cikkekkel és videókkal olyan emberekről, akik segítik egymást és együtt pozitív változásokat hoznak létre a világban. Ennek olvasása most már nekem is része az életemnek.

Az egyik kedvenc történetem, hogy az angliai Cornwallban található állatkertben a gondozók észrevették, hogy a pingvinek depressziósok lettek, mivel a látogatók elmaradtak a karantén alatt. Aztán gondoltak egy merészet és egy buborékfújót vittek nekik, amivel elszórakoztatták a pingvineket, akik ettől újra boldogok lettek.

A bizalommal most globális szinten küzdünk és valóban nem egyszerű bizalmat éreznünk, mikor ennyi bizonytalanság van a levegőben. Ahhoz, hogy a bizalmat fejlesszük magunkban, szükséges, hogy azt érezzük, hogy az Univerzum mögöttünk áll és támogat. Kihívásokba ütközünk mostanában, de ha akarjuk tovább tudunk lendülni rajtuk. Az ismeretlen időnként ijesztőnek tűnhet, de ha érezzük a hitet magunkban, az mindig támogató.

Gyerekként a játszótéren a szüleink megtanítanak a mászókán biztonságosan mászni, egyre magasabbra törünk, úgy, hogy nem látjuk előre a következő lépést. Ahogy egyre magasabbra jut a gyermek, egyszer csak megcsúszhat a lába, de ekkor jön egy hang a háta mögül, a szülő mondja, hogy megvagy, foglak. A szülő ott van mögötte, hogy elkapja, ha szükséges.

Létezik egy univerzális kedvesség és jóindulat, amely támogat, ha kapcsolódni tudsz hozzá. Pozitív képeken keresztül, -legyen akár szó a Mennyei Atyáról, Isteni Anyáról, Adi Shakti-ról vagy Szűz Máriáról,- fejlessz ki kapcsolatot a belső lényeddel szíveden keresztül. Készíts oltárt képekkel, kristályokkal, virágokkal, mala gyöngyökkel, könyvekkel, vagy bármivel, ami támogatja számodra e kapcsolódást. Minden nap tölts időt azzal, hogy ezt a kapcsolódást támogatod.

Egyedül nem csinálhatod mindezt, senki nem tudja mindezt egyedül. Ez a legnagyobb leckéje ezen időszaknak. Adott esetben kapcsolódj másokhoz, de légy ugyanakkor tudatában annak is, hogy a nagy egyenlet egyik felén egy felsőbb Univerzum áll.

Hogyan lehet a legkönnyebben kapcsolódni ehhez a hatalomhoz? A spirituális gyakorlás által. Úgy gondolom, hogy ezen változó időkben ez már nem egy lehetséges opció a sok közül, hanem valódi szükség.

Az augusztus bővelkedni fog hatalmi harcokban, de neked nem kell ezekben elmerülnöd, mert ettől csak csökken az energiád. Az intuíciód tud segíteni abban, hogy elárulja, hol van a “rejtett terv”, hogy elkerüld a konfliktusos helyzeteket.

Ha úgy érzed, hogy valaki sarokba próbál szorítani és konfliktusba keverni, akkor találj egy menekülőutat ezzel:  “Értem, hogy miről beszélsz és fontosnak tűnik, térjünk vissza rá később, én most rohanok, mert időpontom van. Ez az időpont pedig most saját magaddal legyen, az önbecsüléseddel, biztonságoddal és méltóságoddal – így ez nem is hazugság.

Különleges utazáson veszünk részt a Földön társadalmi és egyéni aspektusból is.

Vannak idők, amikor az út egyre csúszósabbá és göröngyösebbé válik, ahogy egyre magasabbra és magasabbra szeretnél jutni. Egy fáradtabb pillanatodban, amikor előrehajolsz, hogy újra egyensúlyra kapj, megcsúszhat a lábad alatt a talaj. De a szelídség fuvallatával egy Angyal ekkor megérinti válladat, a lélegzeted megnyugszik és a magasztos jelenlét hangja pedig azt mondja neked: “Most megvagy”.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.