2018 februárja elhozza ez év első igazi érzelmi próbatételét. A kettes szám a határokat, a kapcsolatokat és azt a képességet képviseli, amivel képesek vagyunk felismerni a lehetséges rejtett veszélyeket. Túldramatizálás nélkül, igen vannak veszélyek, pl. ha bizonyos helyeteket félreértelmezünk, és azon kapjuk magunkat, hogy már megint ezt kérdezzük magunktól: “Hogy az istenbe lehet, hogy már megint ez történik velem?”

A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell ugyanazt a baklövést többször elkövetnünk, csak időben fülön kell csípni magunkat. Az első lépés afelé, hogy megállítsuk az önromboló mintáinkat, ha feltesszük magunknak a kérdést: “Hol van az az éltemben, ahol azt remélem vagy képzelem, hogy majd mások megmentenek, ahol képtelen vagyok helytállni?”

Ebben van a kiszolgáltatottság lényege. És ha már belestél valakinek a hálójába, ahol érzelmileg befolyásnak és kontrollnak vagy kitéve, akkor lassú szenvedésnek nézhetsz elébe.

Az emberek néha mondják, hogy én aztán nem vonom be cukormázzal a dolgokat. És valóban, gyerekek, ebben a “valóság csomagban” nincs semmi, amit cukrozni lehetne, inkább ropogós cayenne-bors szemek és  egy csipetnyi pirított kurkuma élénk keveréke található benne – mindezt a jó egészségért és az életerőért.

A február 2-es száma azt üzeni, hogy ez évre szóló kötelezettségvállalásaink és határaink meghatározása most elengedhetetlen. Ne köteleződj el olyan dolgok felé, amikben nem vagy 100%-ig biztos, hogy cipelni is tudod az év végéig. A 2018-ban jelentkező érzelmi intenzitás miatt sokan fogják úgy érezni, hogy nem bírják tovább terheiket, hogy meg kell szabadulniuk azoktól, akár úgy is, hogy azt másokra teszik. Ne hagyd, hogy áldozata légy ennek, vagy más lelki szemetesládájává válj.

E hónap energiájára kiválóan utal ez remek dal a The Band-től, melynek címe “The Weight” (A Teher). Ebben a dalban Levon Helm ezt énekli “Tedd le terheidet, Fanni. Szabadulj meg terheidtől. Tedd le terheidet, Fanni, és azokat egyenesen rám teszed.” (eredeti szöveg: “Take a load off, Fanny. Take a load for free. Take a load off Fanny, and you put the load right on me”) Megragadó dal, ami a kapcsolatokról és a határokról szól. A teljes szövege ezen a linken érhető el, itt meg is lehet hallgatni.

A kettes számhoz a védelmező minőség is hozzátartozik, így e hónapban különösen fontos, hogy egy fajta védelmező dialektust építsünk be nyelvhasználatunkba. Ne hezitálj bizonyos helyzetekben azt mondani, hogy “Szükségem van egy kis időre, hogy megfontoljam, amit mondtál. Térjünk vissza erre jövő héten.” Teremts magadnak időt és teret akkor is, amikor mások nyugtalansága és sürgetése nem hagy levegőhöz jutni.

A kettes szám negatív polaritása az elégedetlenség, az akaratosság, az énközpontúság, a csaknem totális infantilitás a személyes igények kielégítésének jegyében. Hallottál már a “Terrible Two’s”-ról (Borzalmas kettes)? Ez egy kifejezés, amely a kisgyermekek azon fejlődési szakaszára utal, amit általában 2 éves kor körül érnek el, amikor mindenre nemet mondanak és rengeteg hiszti kíséri a mindennapokat. Igen, ez felnőttekkel is előfordulhat!

Hogy messzebbre tekintsünk a februári drámák földjén, tudatosítsuk, hogy vannak, akik annyira gyűlölik azt az érzést, hogy kimaradnak valamiből, hogy képesek a végletekig elmenni azért, hogy elismerést vagy figyelmet kapjanak.

Évtizedekkel ezelőtt egy farmon dolgoztam egy kisvárosban Maina partja mentén. Az egyik esti vacsoránál a gazdaság vezetője elmesélte, hogy egész nyáron folyamatosan tűzesetek ütötték fel fejüket. A tűz mindig az istállóból indult, és mindig hétvégén. Egy közeli városból egy rendőr nyomozót hívtak, hogy megvizsgálja az esetet. A nyom, ami elvezette őket a tetteshez az istálló mellett talált keréknyomokban felfedezett mintázat volt, a nyomokhoz tartozó teherautó egy fiatal férfié volt, aki nemrég költözött a városba és nagyon unott és magányos volt.

Soha ne becsüld alá mások kétségbesettségének erejét. Az emberek sokféleképpen ki tudnak fordulni önmagukból.

A lényege ennek a történetnek az, hogy felhívja a figyelmünket az éberség fontosságára, hogy felébresszük az önérzékelő rendszerünket, hogy a Finom Test szintjén érzékelni tudjuk az energetikai “nyomokat” még azelőtt, hogy az istálló leégne. Feltehetőleg a te életedben nem egy istálló az, ami veszélyben lehet, hanem például a jó hírneved, az önérzeted, vagy egy olyan ember jóléte, aki fontos számodra.

2018 Ajándék Száma a 9, és a kilences szám a magunk és a környezetünkkel szembeni érzékenységre és finom érzékelésre is utal. Tudatosan kapcsolódj ehhez az energiához, ami most elérhető, és használd arra, hogy segítsen és vezessen az év folyamán. Nem kell mások áldozatává válni, a védelmed csupán az intuitív tudatosságodban rejlik.

Ez egy jó alkalom, egy kiváló alkalom arra, hogy a spirituális doktorátusodon dolgozz. Igen, ha bárki megkérdezi, mivel foglalkozol mostanában, nyugodtan válaszold “A spirituális doktori képzésemet végzem. Megvannak hozzá a mantráim, filmjeim, zenéim, és nagyon jól megy!”

A kilenc a mesterré válás száma is, és az önuralom (amikor önmagam mestere vagyok) a legértékesebb dolog, ami megadatott. Miért? Mert az önuralom révén lehet véget vetni a szenvedés körforgásának, és fényt vinni mások életébe is, hogy ők is felébredjenek.

Yogi Bhajan szavaival:

“Amikor kicsiszolod magad, és önmagaddá válsz, az igazi önmagaddá, minden áramolni kezd feléd. A hipnotikus, elektromágneses pszichéd az, ami bármit be tud magához vonzani. A jelenléted így működhet.”

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.