A jógában évezredek óta használják a jelentős Hold napokat arra a jógik, hogy gyakorlásuk által a lehető legjobbat hozzák ki önmagukból, hogy emeljék magukat, hogy fenntartsák egészségüket és érzelmi egyensúlyukat. Nem véletlenül. A holdciklusok kapcsolatban vannak a magasabb tudatossággal. 

Amikor elkezdjük figyelni a hold ciklusát, észrevehetjük, hogy egyes napokon különösen erősek lehetnek az érzelmi energiák. Ezeknek a fázisoknak az az előnye, hogy ilyenkor a mély érzelmi munka és a gyógyulás könnyebben elérhető számunkra, így telihold és újhold idején például jobban hozzáférhetünk érzelmi blokkjainkhoz és nagyobb eséllyel szüntethetjük meg azokat.

A Hold azonban különösen a Nőkre gyakorol nagy hatást, hiszen a Hold a Nő maga, az állandó változás és ciklikusság jelképe. Nőként nemcsak  a jól ismert (külső) holdciklusok befolyásolnak minket, de úgynevezett  belső holdciklusok hatása alatt is állunk, így a Hold a Nőknél nagy mértékben hozzátesz ahhoz, hogy milyen hangulatban, mekkora erővel és energiával, vagy éppen mennyire enerváltan éljük mindennapjainkat. 

Egy olyan programsorozatra hívlak most téged nőként, melyen ezen kiemelt napok energiájában dolgozhatunk együtt. Ezen napokon végzett gyakorlás és belső munka segítségünkre lehet abban, hogy önmagunkhoz kapcsolódva ráleljünk belső erőnkre, teremtő képességünkre, hogy tisztítsuk érzelmi energiáinkat, és hogy elengedjük és begyógyítsuk a múlt sebeit. 

Meditációkkal, jógikus eszközökkel és/vagy fizikai gyakorlással fogunk dolgozni e napon – az adott nap energetikájától és adott témájától függően.

Aktuális időpontok

Újhold Teremtés – Szeptember 7 kedd 18.00-20.00

 

helyszíni: Jelentkezem

online: Jelentkezem

 

E 90 perces programok, mely önmagunkkal és az egymáshoz való kapcsolódásról is szól, kedvez annak, hogy

  • kapcsolódj a benned lévő Nőhöz,
  • összehangolódj a belső ciklusoddal
  • és feléleszd azt a teremtő erőt, ami eleve ott rejlik benned (Újhold idején)
  • vagy elengedd a régit, ami már nem szolgál Téged, és gyakorold a megbocsátást (Telihold napján)

Mi Nők, egyaránt magunkban hordozzuk a teremtő energiákat. Azonban a teremtéshez és Önmagunk valódi megéléséhez vezető út gyakran ütközik mindennapjainkban kihívásokba. Talán már te is tapasztaltad ezt… én évek óta tapasztalom.

Amióta azonban minimum e két Hold napot belső munkával és mélyebb kapcsolódással követem, nagyon sokat változott a Nőiséghez, az Önmagamhoz való hozzáállásom.

Nem véletlenül mondják, hogy e napon az energiák minimum százszorosan hatnak. Nekem az elmúlt hónapokban nagyon sok minden változott az életemben, és ezt nagyban ennek a munkának tudom be.

Például:

  • Sokkal megengedőbb vagyok magammal, mint hónapokkal, évekkel ezelőtt
  • Bátrabban merek intuitívan és spontánul élni, miközben egyre kevésbé zavar, hogy a környezetem ezt hogyan értékeli vagy milyen szemmel nézi
  • És a ciklusom… soha ilyen kiegyenlített és könnyed még nem volt.

Ez csak néhány, de szerintem jelentős változás az életemben, amióta újból a Holdra hangolódom, és igazából csak azt érzem, hogy én ezt biztosan nem szeretném abbahagyni.

Ha úgy érzed, hogy Te is folytatni szeretnéd ezt az utat vagy újonnan csatlakoznál hozzánk, szeretettel várlak a Zoom találkozókon.

Jegyzetfüzetet a naplózáshoz és a teremtő lista íráshoz, kényelmes öltözéket a meditációkhoz, finom teát tested, lelked melengetésére készíts!

Ha pedig nem tudsz azon időpontban jelen lenni, ne izgulj , a felvétel 72 óráig visszanézhető, pont amíg az Telihold energiái élnek.

Melyek a legjelentősebb hold napok?

Újhold – A teremtés ideje

Az Újhold más néven a Sötét Hold időszaka, a holdciklus első napja, tökéletes időszak az új kezdetekre és a megújulásra, és egy kimagasló nap arra, hogy szívbeli szándékunkat megfogalmazzuk, hogy aztán azt fizikai szinten is manifesztálni tudjuk. 

A felfokozott energiákban érdemes így ilyenkor kihasználnunk teremtő erőnket, elültetni szándékunk magjait és megfogalmazni az elkövetkezendő időre céljainkat.

Mind a mirigyrendszerünk, mind az energiánk csekélyebb mértékben működik ezen a napon. E napra bátran válasszunk egy erősebb gyakorlást, figyeljünk befele,  és végezzünk olyan meditációs gyakorlást, ami erősíti bennünk a pozitív attitűd kialakítását, hogy feltöltsük szándékunkat erővel.

Növő Hold

Újholdtól a Telihold időszakáig tartó napokat nevezzük így. Az Újhold hatása közel két hétig eltart, így ezt az időszakot hívjuk a Növő Hold időszakának, amikor az elültetett szándékunk magját megteremthetjük. Ez idő alatt az energiánk egyre inkább átáramlik a magasabb csakrákba. Ilyenkor továbbra is jó új dolgokat megismerni, új emberekkel találkozni, új kapcsolatokat építeni vagy az új projekteken dolgozni, felgyorsítva azok megvalósulását.

A Hold 4. napja

Az Újhold fáradtabb napjai után az Újholdtól számított 4. nap a vitalitás és a tudatosság felébredéséről szól. Jógázzunk, meditáljunk, mozogjunk eleget ezen a napon, hogy még jobban hatni tudjunk ezen folyamatokra! Ez a nap e mellett egy újabb lehetőség a mély gyógyulásra.

A Hold 11. napja

Az Ekadashi – az Újholdtól számított 11. nap az, amikor egyensúlyban vagyunk. Ilyenkor egyensúlyba kerül a mirigyrendszerünk és változik az emésztésünk. E nap egy erőteljes energetikai nap, amikor nincs szükségünk annyi ételre. 

Telihold – Az elengedés időszaka

Telihold idején érezzük magunkat általában a legenergikusabbnak. De vigyázzunk arra, hogy ne pazaroljuk ilyenkor az energiánkat: ügyeljünk az étkezésre, őrizzük, tároljuk inkább az energiát magunk számára, ahelyett, hogy szétszórjuk!

E napon a mirigyrendszerünk igen nagy nyomás alatt áll, ugyanis az Telihold energiái aktiválják a mirigyeket és megnyitják a központi energiacsatornát (Szushumnát). Ez az energikusság mellett nagyon érzelmessé tehet minket, ezért ilyenkor nehéz megőrizni semlegességünket. Gyakran reagálunk ezen a napon, így különösen érdemes a gyakorlást választanunk, hiszen általa felemelhetjük az energiát a magasabb energiaközpontokba (csakrákba),  lehetővé téve az átalakulást, a gyógyulást és a megtisztulást.

A Telihold az elengedés időszaka. Érdemes ilyenkor számot vetnünk azzal, hogy mit kell elengednünk: milyen régi minták, félelmek, hitrendszerek akadályoznak, amiket ha elengednénk, kiteljesedettebb életet élhetnénk? Kérdezzük meg e nap magunktól: van-e bennünk megbánás, illetve hogy hol ragaszkodunk még a múlthoz?