Hold Nők Programok

A jógában évezredek óta használják a jelentős Hold napokat arra a jógik, hogy gyakorlásuk által a lehető legjobbat hozzák ki önmagukból, hogy emeljék magukat, hogy fenntartsák egészségüket és érzelmi egyensúlyukat. Nem véletlenül. A holdciklusok kapcsolatban vannak a magasabb tudatossággal. 

Amikor elkezdjük figyelni a hold ciklusát, észrevehetjük, hogy egyes napokon különösen erősek lehetnek az érzelmi energiák. Ezeknek a fázisoknak az az előnye, hogy ilyenkor a mély érzelmi munka és a gyógyulás könnyebben elérhető számunkra, így telihold és újhold idején például jobban hozzáférhetünk érzelmi blokkjainkhoz és nagyobb eséllyel szüntethetjük meg azokat.

A Hold azonban különösen a Nőkre gyakorol nagy hatást, hiszen a Hold a Nő maga, az állandó változás és ciklikusság jelképe. Nőként nemcsak  a jól ismert (külső) holdciklusok befolyásolnak minket, de úgynevezett  belső holdciklusok hatása alatt is állunk, így a Hold a Nőknél nagy mértékben hozzátesz ahhoz, hogy milyen hangulatban, mekkora erővel és energiával, vagy éppen mennyire enerváltan éljük mindennapjainkat. 

Melyek a legjelentősebb hold napok?

Újhold – A teremtés ideje

Az Újhold más néven a Sötét Hold időszaka, a holdciklus első napja, tökéletes időszak az új kezdetekre és a megújulásra, és egy kimagasló nap arra, hogy szívbeli szándékunkat megfogalmazzuk, hogy aztán azt fizikai szinten is manifesztálni tudjuk. 

A felfokozott energiákban érdemes így ilyenkor kihasználnunk teremtő erőnket, elültetni szándékunk magjait és megfogalmazni az elkövetkezendő időre céljainkat.

Mind a mirigyrendszerünk, mind az energiánk csekélyebb mértékben működik ezen a napon. E napra bátran válasszunk egy erősebb gyakorlást, figyeljünk befele,  és végezzünk olyan meditációs gyakorlást, ami erősíti bennünk a pozitív attitűd kialakítását, hogy feltöltsük szándékunkat erővel.

Növő Hold

Újholdtól a Telihold időszakáig tartó napokat nevezzük így. Az Újhold hatása közel két hétig eltart, így ezt az időszakot hívjuk a Növő Hold időszakának, amikor az elültetett szándékunk magját megteremthetjük. Ez idő alatt az energiánk egyre inkább átáramlik a magasabb csakrákba. Ilyenkor továbbra is jó új dolgokat megismerni, új emberekkel találkozni, új kapcsolatokat építeni vagy az új projekteken dolgozni, felgyorsítva azok megvalósulását.

A Hold 4. napja

Az Újhold fáradtabb napjai után az Újholdtól számított 4. nap a vitalitás és a tudatosság felébredéséről szól. Jógázzunk, meditáljunk, mozogjunk eleget ezen a napon, hogy még jobban hatni tudjunk ezen folyamatokra! Ez a nap e mellett egy újabb lehetőség a mély gyógyulásra.

A Hold 11. napja

Az Ekadashi – az Újholdtól számított 11. nap az, amikor egyensúlyban vagyunk. Ilyenkor egyensúlyba kerül a mirigyrendszerünk és változik az emésztésünk. E nap egy erőteljes energetikai nap, amikor nincs szükségünk annyi ételre. 

Telihold – Az elengedés időszaka

Telihold idején érezzük magunkat általában a legenergikusabbnak. De vigyázzunk arra, hogy ne pazaroljuk ilyenkor az energiánkat: ügyeljünk az étkezésre, őrizzük, tároljuk inkább az energiát magunk számára, ahelyett, hogy szétszórjuk!

E napon a mirigyrendszerünk igen nagy nyomás alatt áll, ugyanis az Telihold energiái aktiválják a mirigyeket és megnyitják a központi energiacsatornát (Szushumnát). Ez az energikusság mellett nagyon érzelmessé tehet minket, ezért ilyenkor nehéz megőrizni semlegességünket. Gyakran reagálunk ezen a napon, így különösen érdemes a gyakorlást választanunk, hiszen általa felemelhetjük az energiát a magasabb energiaközpontokba (csakrákba),  lehetővé téve az átalakulást, a gyógyulást és a megtisztulást.

A Telihold az elengedés időszaka. Érdemes ilyenkor számot vetnünk azzal, hogy mit kell elengednünk: milyen régi minták, félelmek, hitrendszerek akadályoznak, amiket ha elengednénk, kiteljesedettebb életet élhetnénk? Kérdezzük meg e nap magunktól: van-e bennünk megbánás, illetve hogy hol ragaszkodunk még a múlthoz?

2021-től egy olyan programsorozatra hívlak most téged nőként, melyen ezen kiemelt napok energiájában dolgozhatunk együtt. Ezen napokon végzett gyakorlás és belső munka segítségünkre lehet abban, hogy önmagunkhoz kapcsolódva ráleljünk belső erőnkre, teremtő képességünkre, hogy tisztítsuk érzelmi energiáinkat, és hogy elengedjük és begyógyítsuk a múlt sebeit. 

Meditációkkal, jógikus eszközökkel és/vagy fizikai gyakorlással fogunk dolgozni e napon – az adott nap energetikájától és adott témájától függően.

Időpontok: 

  • Telihold – Január 28. csütörtök 18.00 – 19.30
  • Újhold – Február 11. csütörtök 18.00 – 19.30
  • Telihold – Február 27. szombat 9.00 – 10.30
  • Újhold – Március 13. szombat 9.00 – 10.30
  • Hold 4. napja – Március 13. szerda 18.00 – 19.30

(további kiírások hamarosan. Az aktuális Hold programokról heti leveleimben illetve a Facebook eseményekben is tájékozódhatsz) 

Hozzájárulás: 2500 Ft

Jelentkezés: A jelentkezést rendezheted utalással vagy kártyás fizetéssel

Az eseményről felvétel készül, így ha éppen ezen időpontban nem tudsz jelen lenni, visszanézheted az azt követő 72 órában. A linket az esemény estéjén, az azt követő néhány órában továbbítjuk neked a jelentkezésnél megadott e-mailcímedre.

JELENTKEZÉS

A találkozókra online, Zoom alkalmazáson keresztül kapcsolódhatsz, melyet a program kezdete előtt kérlek tölts le a telefonodra, tabletedre vagy számítógépedre. 

Befizetésed után a program napján küldjük számodra az aktuális Zoom linket, melyet a találkozó kezdete előtt kb. 10 perccel aktiválunk. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Replyshares