Mindannyian jó kiinduló helyzetben vagyunk egy szuper kezdethez és egy tiszta áttöréshez a felébredés felé vezető úton.

Egész 2018  a “felébredésről” szól majd, és a január 1-es száma hív most minket arra , hogy beleálljunk a bátor és intuitív szellemi részünkbe, ami az anyagból való felszabadulás ösvényére törekszik.

Túl nagy feladatnak hangzik mindez? Nem kell annak lennie, mert ebben “Az erő veled van!”, és most még az Angyali Rendek is felsorakoznak, hogy segítsék és támogassák mindazokat, akik kérik. A 11-es szám az éteri birodalommal rezonál, és ez most aztán tényleg megadja a lehetőség, hogy felkapcsolódjunk a szikrázó energiák rakétasugarú meghajtására.

A tantrikus numerológia által előnyben vagyunk. Ezt az előnyt akkor tudjuk aktiválni, ha olyan gyakorlatokat végzünk a 10 test közül arra hatnak, amik az év vagy a hónap számával rezonálnak.

Januárban a Lelkünket kell szem előtt tartanunk, és azt az irányt és tapasztalást, amit ebben az évben elszeretnénk érni, meg szeretnénk valósítani.

Ismered azt a kifejezést, hogy “Az árral szembe menni”? Ebben az évben, de különösen most januárban, nagyon fájdalmassá tud válni az élet, ha megpróbálsz azzal szembe menni, amiről intuitíven és ösztönösen úgy érzed, hogy a legjobb számodra.

Ne hagyd, hogy a nyomás, ami akár egy érzelmi mintából, akár egy aktuális kapcsolatból ered arra vegyen rá, hogy eláruld a Lelked; különben az eredmény olyan érzés lesz, mintha egy tarajos sün időről-időre egyre mélyebben és mélyebben bökdösne. Vannak néhányan, akik szó szerint lélegezni sem tudnak már attól a szorítástól, amit mások pszichés elnyomása okoz nekik.

Ezekből a tendenciákból most törjünk ki, és használjuk ehhez segítségül a számok jógikus tudás-tárházát, hogy a tudatosság magaslatára érjünk. Gyakorold az alábbi Pranayama-t, ez “Olyan erőt ad, amit még soha nem tapasztaltál”, ahogy Yogi Bhajan mondta róla.

2 ütemű légzés, ami összekapcsolja az Intuíciót a Tudatalattival

Most, hogy ezzel szert tettünk az üzemanyagra a rakétánkhoz, nézzük meg milyen lehetőségeink vannak arra, hogy egy új teret nyerjünk az életünkben. Az 1-es szám a fej és a szív egyensúlyára utal. Yogi Bhajan azt mondta:

“Amikor a fej érintett, akkor a szív döntsön; amikor a szív érintett, legjobb, ha a fej dönt.”

Egyfajta tudatos és kreatív egyensúlynak kell végigkísérnie az egész évet, és január az, ami ezt az áramlatot beállítja. Mivel a 11-es szám (2+0+1+8=11) akkora erőtér, hogy összekapcsolódva a 9-es szám intenzitásával (ami az év Ajándék Száma) azt hozza, hogy nagyon nehéz lesz megállítani bármilyen negatív lendületet, ami már túl messzire haladt.

A megoldás az, hogy ezt nem hagyod: ha nyakon csíped a kezdetnél, nem az utóhatásnál kapsz észbe. Adok egy példát, hogy tiszta legyen: Tegyük fel, hogy egy 8 éves kisfiú szülője vagy. Az utca másik oldalára egy új család költözik éppen, ahol van egy 12 éves fiú. És a két gyermek pikk-pakk barátok lesznek. Egyik nap a másik fiú áthívja a fiadat, hogy a kertükben lévő trambulinon ugráljanak. Abban a pillanatban, ahogy meghallod azt, hogy trambulin, minden egyes szőrszál feláll a hátadon. Ez az intuíciód, ami azt mondja, hogy “Képtelenség, hogy az én 8 évesem megtudja ugrani ugyanazokat a trükköket, mint egy tapasztaltabb 12 éves, ez rosszul fog végződni.”

És igazad van, rosszul végződhet. Azt tanácsolom, kezeled így a helyzetet: engedd át a fiút ugrálni, de csak megbízható szülői felügyelettel, ami lehetsz akár te, akár a másik fiú szülei. Magyarázd el neki, hogy miért. Én a helyedben még keresnék történeteket is az interneten olyan gyerekekről, akik túl merészek voltak és az egyenlet rossz oldalán végezték.

Használd a fejed, használd a szíved, és kommunikáld azt, amit szükséges mondani. Légy bátor ahhoz, hogy az igazad mondd, és szabj határokat mindenki jólétének az érdekében.

Tanítsd meg a gyerekedet, hogyan érezzen rá ösztönösen a helyzetekre, és ne csábuljon el olyan felé, ami felülmúlja az erejét. Add meg neki azt a szókincset, amivel el tudja hárítani az igazságtalanságot.

Maya Angelou szavaival élve:

“Ne úgy éld az életed, hogy mindkét kezeden fogó kesztyű van, valamivel vissza is kell dobnod.”

Ahogy hajóra szállunk, hogy 2018 fantasztikus vizeit beutazzuk, tudd, hogy a jó és a rossz lehetőségek mind ott lesznek az úton.

Amire szükséged van az csak a tisztán látás – hogy felismerd az ösvényt, ami felfelé visz –  a lelkierőd és rugalmasságod, ami ahhoz kell, hogy irányba tudd fordítani a pszichéd teremtő és képzelő erejét akkor, amikor próbára tesznek.

A kundalini jóga egy ön-beavató praxis. Itt az idő, hogy megadd magadnak a szárnyalást, a könnyedséget, éld életed kreatív esszenciáját az Univerzum kreativitásával egy ritmusra.

Ez a Tiéd, ez mind a Tiéd, a Mennyek minden egyes lépésedet ünneplik lelked útján hazafelé.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.

♥  Ha szeretnéd megkapni 2018 ajánlott meditációját videón, iratkozz fel a Sat Nam Jóga Hírlevelére