A 2019-es év ragyogóan emeli a kreatív intelligenciánkat a kiteljesedés és a tudatosság új dimenziójába. Az év átfogó száma a 3-as, ami a boldogságot, a kreativitását, az új kapcsolódásokat és a ‘biztosan menni fog’ hozzáállást jeleníti meg.

“Ha nem látom az utat, majd kitaposok egyet”, lehetne ez az év mottója.

2018 végével, mi, az emberiség is leérettségiztünk, mint ahogy a 18 éves fiatalok leérettségiznek az középiskolában. Ha már betöltötted a 18-at, akkor vezethetsz, ihatsz alkoholt, függetlenné válhatsz és a világ dolgaiban most már egy felnőtt szabadságával vehetsz részt.

Az evolúciós létrán egyet fellépve így most nagyobb szabadságot kapsz az önkifejezésedben és az életedet érintő legnagyobb döntésekben is. Gratulálok, sikeresen végeztél a Föld Gimnáziumban, szóval ragadd meg az érettségid, és uccu neki!

Január hónapja az új kezdetekről szól, ami a január 5-i Napfogyatkozással indul be igazán. Itt lesz is egy energia-összpontosulás, egy beavató frekvencia és egy kulcsfontosságú felébredés azok számára, akik úgy döntenek, erre hangolódnak. Így megkaphatod az útmutatást az életutad következő lépéséhez is.

Ahhoz, hogy képes legyél ráhangolódni és meghallani az új iránymutatást, le kell döntened egy magaddal kapcsolatos régi illúziót: A “Ki? Én? Képes vagyok-e rá?” huzalcsapda kötelét el kell vágnod és el kell távolítanod. Helyette a forgatókönyv így szóljon: “Igen én, nem más, hanem én, én vagyok az, aki képes, kész és érdemes vagyok rá.”

A január 1-es száma szinte már kötelez minket (jó értelemben!) arra, hogy álljunk bele és vegyünk részt az új kalandban. Eljött most a te időd, ne hagyd elillanni egy szempillantás alatt.

Bármit is kezdeményezz, arra ügyelj, hogy összhangban legyen igaz önmagaddal. Többé ne mások személyes terveit szolgáld. Az 2018-ban volt. Most, ebben az új fényben, a kezedben van az arany-kulcs, mellyel ajtót nyithatsz az új lehetőségre.

A ‘Kapcsolódj az igaz esszenciádhoz’ meditáció segítségével mindig tudhatod, hogyan maradj a helyes pályán. Meglepő módon, ez a krija csak három ismétléssel gyakorolható, amely kb. másfél percet vesz igénybe összesen. Igen, tényleg csak ennyi a Mester elmondása szerint.

Tudod, hogy van másfél perced arra, hogy magadért tégy valami jót, ezért nem lehet kifogásod! Ezen túlmenően, Yogi Bhajan azt mondta erről a meditációról, hogy általa felismerjük “Isten földjén Isten keze munkálkodik.”

Nem ez az, amire valójában vágyunk? Nem fáradtál már bele az átverésekbe és az élet zűrzavarába? Előfordult már veled, hogy nem a megfelelő emberekre esett választásod, aztán pedig azon tűnődtél, vajon miért érzed magad csalódottnak?

Csak hagyd Isten kezét – az Univerzum teremtő akaratát -, hogy hátvédet adjon és vezessen téged. S akkor lehetsz az égen egy mindig saját fénnyel sugárzó csillag, akármilyen is legyen az időjárás.

Január kezdeményező energiája legalább annyira lehet belső, mint külső. E hónap Szívszáma a 11, és a 11 a Szívben a spirituális kapcsolódásra vágyik leginkább – a kapcsolatainkban és az új céljaink iránti kapcsolódásunk értelmében is. Az egyik módja annak, hogy rájöjj arra,hogy mi a helyes számodra az, ha megkérdezed magad: ‘Mi tett boldoggá, amikor gyerek voltam?’

Amilyen egyszerűnek hangzik ez, annyira hatásos módja is annak, hogy visszakapcsolódjunk az eredeti lelkületünkhöz és legalapvetőbb lényegünkhöz. Gyermekként, mivel közelebb voltunk a Forrás-Energiához, ahonnan eredünk, közelebb voltunk ahhoz az eredeti tervhez is, amellyel már a Földre érkezésünk előtt rendelkeztünk.

Ha nem tetszik az, amit látsz vagy amit tapasztalsz, tudd, hogy van erőd csatornát váltani, és egy másik műsorra kapcsolni. És tudd azt is, hogy hogyan védheted meg magad ezekben az időkben, mivel mások kétes erkölcse és gyenge határai árthatnak neked.

Hogy ezt példázzam, megosztom az egyik személyes ‘határ-védelmi’ technikámat. Bárki, aki olvassa ezeket az előrejelzéseket, tudhatja, hogy nagy filmrajongó vagyok. A mozikban általában a filmeket megelőzően 10-15 percig más filmek előzeteseit vetítik. Tragikus módon, nagyon sok film, amit manapság gyártanak túl sokkoló és felkavaró, és az előzetesek úgy vannak összeállítva, hogy még jobban sokkoljanak és felkavarjanak. Ez egy ilyen fura művészet.

Most már a mozin kívül várok, amíg az előzetesek lefutnak, és csak akkor foglalom el a helyem, amikor kezdődik a film. Egyszer még ténylegesen panaszt is tettem ezekről az ártalmas előzetesekről a mozi igazgatójának, de aztán rájöttem, ‘Jelenleg ez az a csata, amit nem lehet megnyerni.’

Szóval megváltoztattam a stratégiámat, hogy jobban tudjak navigálni a világban és mindemellett élvezni is az életet. Barátaim, ez az, ami 2019-hez tartozik: alkalmazkodni és elfogadni ott ahol szükséges, és nem fejjel menni bebetonozott erőknek.

Az emberi evolúció egy sokkal nagyobb fordulatának vagyunk a részei, és nem mindig könnyű a tömeg élén lenni. Légy türelemmel, mivel a pozitív jelenlétünk hozza majd el a fordulópontot az idő múlásával a lehető legjobb végkimenetel érdekében.

Állj ki magadért, maradj összeszedett, bölcsen válaszd meg a csatáidat, és tudd, hogy az Ég az utad minden lépésénél fedez téged. Áldás és Sat Nam.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Ha szereténd 2019 ezen enegiáit igazán hatékonyan meglovagolni, egy új kezdetet megalapozni és hasznalni a tudatos teremtes jogikus eszközeit, akkor csatlakozz Te is a január 12-én induló “Induljon jól 2019” online programunkhoz. A részletekert kattints ide!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.