Nagy változás van most a levegőben, minden változik! 2020 január hava egy új évtizedet, és a kreatív vezetés és vízió új szikráját hozza. A lehetőségek úgy táncolnak most körülöttünk, mint legyek a tűz körül, és ha megragadjuk a fényt, az új utat tár fel életünk kiteljesülésében.

A január 1-es száma olyan témákat jelenít meg, mint az önbizalom, a vízió, valamint a fej és szív közötti egyensúly. Az élet bármely területén, ahol nyomást gyakorolsz magadra a “kellene” szóval, elfogadhatatlannak tűnik számodra. Az együttérzés gyakorlása önmagad felé most elengedhetetlen, mert sokan érzik azt szívükben: „Egyszerűen nem tudom már ezt így megtenni, szükségem van egy kijáratra”.

Amikor az 1-es negatív, akkor kegyetlen lehet, és sokszor önmagunkhoz vagyunk a legkegyetlenebbek. A gyerekkori forgatókönyv intenzitása megnehezíti a változást, szóval vessünk egy szempillantást arra, hogyan szabaduljunk meg attól, hogy bántóan közelítsünk önmagunk felé.

Mindannyiunknak van valamilyen szintű függősége, legyen akár ez egy rossz szokás, a másoktól való visszaigazolás szüksége, a harag, mint egyetlen lehetőség, vagy a szeretetre vágyódás a szigorú szüleinktől. A függőség gyakran uralja a viselkedésünket és tudattalan reakcióinkat. Ez egy korlátozó és önbüntetési módja annak, ahogy az életben létezünk.

Mind gyakorlásra, mind tanításra nagyszerű ötlet 2020-ban a Meditáció a függőségek gyógyítására meditáció. Ez egy egyszerű és elég egyértelmű gyakorlat, kezdők számára is könnyű. Szükségünk van az olyan “egyszerű eszközökre”, amivel segíthetünk az embereknek, mivel a mentális instabilitás növekedése most fokozott veszélyt jelent az emberiségre.

Az 1-es szám a bátorságot is megjeleníti – azt a bátorságot, hogy megmondjuk az igazat és helyesen cselekedjünk. A helyes cselekedetnek számos formája lehet, és az egyik legfőbb terület, ahol az az életünket befolyásolja, a kapcsolataink. Az új navigációs iránytűnk most arról szól, hogy mi a mi felelősségünk és mi nem. Ennek az az oka, hogy beléptünk a második évtizedbe, és a második szám a polaritásra, és a belső egyensúlyra vonatkozik. Ne tegyél most olyan erőfeszítéseket, ahol az egyensúlyod veszélyeztetve van. Az utolsó dolog, amit most hallani akarsz: “A fenébe is, tudtam, miért nem hallgattam magamra?”

A január 1-es száma arra is kér bennünket, hogy határozzuk meg, hogy hol bízhatunk a környezetünkben, és hol kell visszafogni magunkat vagy jó messzire sétálnunk. Az „önszolidaritás” szintén az 1-es szám témája, és jó tudni, hogy mások akkor jelennek meg életünkben, amikor tudják, hogy az Univerzum a hátunk mögött van, vagyis amikor kiegyensúlyozottak vagyunk. Így az egyensúly és a belső higgadtság állapota a legértékesebb árucikkünk most. Ez az, amit nem vehetsz meg, nem kereskedhetsz vele és nem adhatod el; csak a spirituális gyakorláson keresztül tudod megteremteni.

Január folyamán fennáll egy lappangó nyugtalanság is, és ez azért van, mert az 5-ös szám szerepel az alapszámításban (hónap 1 + év 2 + 0 + 2 + 0 = 5 hónap). Amikor megjelenik az 5-ös szám, akkor változást, mozdulást és azonnali eredményeket akarunk! Fontos, hogy ezt a nyugtalan vagy potenciálisan reaktív energiát a semleges elménkkel enyhítsük. Érdekes, hogy a 2020-as összkalkulációja a 4-es, azaz a semleges elme.

Egyetlen gondolatáradat sem lesz sikeres, amíg nem éri el a semleges egyensúlyi pontot. A negatív elme a lehetséges veszélyt látja; a pozitív elme a lehetséges kimenetelt; és a Semleges Elme határozza meg a legvédettebb utat.

Hozz létre új szokást azáltal, hogy képzed magad abban, hogy e szerint gondolkodj a dolgokon. Előnyt élvezhetsz a bolygón zajló káosz felett, ha rendbe tudod tartani a gondolataid és a házad.

Az 5-ös szám energiáját előnyödre használhatod, ha a belső változásokra összpontosítasz, mielőtt külső változásba kezdenél. Az 5-ös szám a fizikai test, tehát a testmozgásban vagy az étrendben bekövetkező bármilyen változás erős alapot ad ezen évhez.

Valami olyan egyszerű dologra gondolj, mint pl. a zabtej hozzáadása az étrendedhez is javítja az egészséged. Néhány nyújtó gyakorlattal kezdve a napot serkentheted keringésedet és hatsz a testtartásodra. Fontos, hogy mindannyian észrevegyük, hogy hol bújik meg a belső frusztrációnk, mielőtt külsőleg próbálnánk megjavítani a dolgokat. Mindannyian látjuk, amikor valaki krónikusan feszült, és azt is, amikor valaki „kisimult”. Kérdezd meg magadtól: „Hogyan teremthetek kisimultságot életemben, és hogyan válhat életem könnyedebbé?” Azt hiszem, van néhány eukaliptusz ásványi fürdősó ezen képletben!

Vedd figyelembe a szíved is, mivel mindannyian részei vagyunk a Föld bolygó gyógyulásának kibontakoztatásában. Nem mindig könnyű ezt meglátni és átérezni minden éber pillanatot, de a finom impulzus mindig ott van. Sokan ébrednek most fel, és ahogy segítő kezedet nyújtod ehhez a másiknak, tudd, hogy a lehetőségek útja megvilágosodik, amint megteszed a következő lépést.

Áldás, Sat Nam és boldog új évet.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Szeretnéd tudatosan indítani a 2020-as évet? Töltsd le az INGYENES Sat Nam Évtervező Munkafüzetet és készülj fel vele az új évre! Kattints érte ide!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.