A július egyfajta mély önmegfigyelést hoz az egész világra, ami magával hoz egy fejlődő tudatosságot is, így egy teljesen új valóságba csöppenünk és nagy valószínűséggel már nem térünk vissza a “régi életünk” normalitásába.

Ez a jelenlegi helyzet az embereket nagyon kimeríti, hatalmas mértékű a pszichés kimerültség. Sokan egyszerűen kopottnak érzik magukat. Három hónap nagyon hosszú idő ahhoz, hogy az ilyen szokatlan és érzelmileg megterhelő körülményeket viseljünk el, ezért új életstratégiát kell felépítenünk ahhoz, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a helyzetből.

A 7-es szám a felemelkedést, a hangot, az önbizalmat, az információáramlást és az alkalmazott intelligenciát képviseli. Július egy nagyon különleges helyen van a naptári évben, úgymond egy “újraindító gomb”. Azt az időt éljük, hogy tanulnunk kell a hibáinkból, és kifejleszteni önmagunkban egy új létezési módot. Ez magában foglalja, hogy hogyan étkezünk, mennyi testmozgást végzünk, meditálunk-e, valamint azt, hogy miként tartjuk magunkat egészségesen szociális és spirituális téren.

A hetes szám az Aurát vagy elektromágneses mezőt képviseli, amely körülveszi a testet. A Fényív és az Aura együttesen mozognak a környezeti érzékenység és az intuitív betekintés szinkron táncában. Fejlesztenünk kell ennek a két energiamezőnek a kapcsolatát, azért, hogy az intelligenciánk támogatva legyen az intuitív érzékelés  képessége által. Hadd osszak meg veled egy tökéletes példát erről.

Nemrégiben egy kisboltban sorban álltam a kasszánál, egy itallal a kezemben. Hirtelen meghallottam, hogy a pénztáros, egy vékony keleti indiai nő elkezd ordítani: „Arcmaszk, arcmaszk, már ezerszer elmondtam!” A kassza elõtt álló ember azonnal visszakiabált: „Elszakadt, nem látod, hogy elszakadt?” Majd vadul mutogatta a maszkját, amelynek az egyik fülpántja el volt szakadva.

A szituáció eszkalálódni kezdett és érzékeltem egy közelgő lobbanáspontot, ahol ez a férfi erőszakossá válhat. Nem tudom biztosan, de úgy éreztem, hogy rosszul érintette, amikor egy nő, ráadásul bevándorló hátterű mondta meg neki, hogy mit kellene tennie.

Az első gondolatom az volt, hogy talán közbe kellene lépnem, de a belső hangom, azt mondta, hogy van más út is.

Ezután, a Fényívemből összpontosítva elkezdtem kivetíteni rájuk azt az érzést, hogy minden rendben, minden oké. Egy perc múlva a férfi megnyugodott, a nő is visszafogta magát, majd a férfi fizetett és békésen távozott.

Kedves barátaim, ez nem nagy dolog, és te is képes vagy rá. Van jelenléted az Aurádon keresztül, és intuitív intelligenciát a Fényíveden keresztül. Ez a kettő dolog mutatja meg neked, hogy hol és milyen mértékben használhatod önmagad. Ez különösen igaz a nőkre, mivel nekik lét fényívük is van, ami extra érzékenységgel ruházza fel őket. Egyik kedvenc idézetem egy tibeti mondás: „A legjobb védekezés az, amikor kimaradunk a harcból”.

A 7-es szám a víz elemet is jelképezi, a képességünket, hogy képesek vagyunk átfolyni az élet minden körülményén. De nehéz „átfolyni” vagy „érzelmileg tisztának” maradni, ha a testünkben méreganyagok vannak.

A 7-es a testben lévő folyadékokat is képviseli, ami a véráramban és a nyirokrendszerben gyűlik fel. Ezért ez egy jó hónap arra, hogy a vér tisztítására koncentráljunk, és ez könnyebb is, mint gondolnánk.

A hagymáról köztudott, hogy vértisztító tulajdonsággal rendelkezik, így hadd osszam meg veled az egyik nagyszerű hagyma trükkömet! Lehetőleg biohagymát vegyél, és darabold fel olyan kicsire, amilyenre csak lehetséges. Ezután tedd az apróra vágott hagymát egy üvegtálba, és adj hozzá 2-3 evőkanál olasz salátaöntet. Fedd le és helyezd a tálat a hűtőszekrénybe egy éjszakára.

Majd adj mindig hozzá egy pár evőkanállal ebből a pácolt hagymából a salátádhoz vagy más ételekhez az étkezésedkor. A petrezselyem és a koriander is tisztítják a vért és a májat, így a júliusi felfrissülés során így egy igen egészséges salátát fogyaszthatsz.

Hallottad már ezt a kifejezést, hogy: „Hideg, mint az uborka”? Ez azért van, mert az uborka jótékony hatással van a vesékre, és ez segít az erőd megtartásában. És ha igazán ki akarod hozni belőle a maximumot, akkor adj a keverékhez egy kis piros retket. És már ragyog is a bőröd!

Most, hogy a parkok és a strandok újból megnyíltak, hetente legalább egyszer tartózkodj a természetben. A 7-es szám a nagy szabadtéri területek száma, így a Föld és az óceán elektromágneses tere most különösen gyógyítólag hat rád.

Ebben a hónapban a Tisztítsd Önmagad kriyát ajánlom neked. Ez egy viszonylag könnyű, 5 elemből álló gyakorlatsor, amely segít a mély relaxáció elérésében és új energiák generálásában.

Az életünkben mindannyiunknak vannak flow pillanataink, ezt tudjuk jól. Ezt az ösztönös létezést kell természetes létünk részévé tenni. Modern életmódunk azonban nem mindig segíti a képességünket, hogy felismerjük és fenntartsuk ezt az áramlást.

Egy Bölcs egyszer azt mondta: “Ha nincs meg a pszichéd áramlása, akkor csak szorongás jellemez.” A szándékod a megfelelő étkezés, a testmozgás, a spiritualitás és a természetközeliség gyakorlására az egyetlen igaz biztosíték arra, hogy a közeljövőben sikeresen vedd az akadályokat.

A július egy ajándék számodra, mert most visszaállíthatod vagy átcsoportosíthatod energiáidat az elkövetkező napokban. Bár az év többi része bizonyos ponton tartogat még gyors áramlást, mégsem kell kifordulni magadból ahhoz, hogy most formába lendülj.

Rendkívüli időket élünk, efelől semmi kétség. Fejlesztenünk kell most azt a képességünket, hogy kiemeljük magunkat az érzelmi gravitációs mező sűrűségéből, amikor az már túl sűrű lenne. Szűrd meg, hogy mit fogadsz be a világból, és figyeld jobban a saját pszichédet, mint egyfajta mérföldkő referenciapontot.

Pozitív megjegyzésként írom, hogy a július 4/5-i telihold holdfogyatkozás magában hordozza a kapcsolatok dinamikájának tisztázását és elengedését azon érzéseknek, amik már nem voltak egészségesek. Az előző hónap nagy része egy „gyökértelenítési” folyamat volt, amiben kiiktattuk mindazokat a tényezőket, amik már nem működtek. Lehet, hogy ez drámaian hangzik, de ki kell szedni az elhalt gyökereket. Így tiszta talaj várja az új álmokat. Így most bevonzhatsz olyan embereket, akik közelebb állnak hozzád. Tehát tisztítsd az utat és az Univerzum teljesíti a kívánságodat.

Jók vagyunk, és mi teremtjük meg a kreativitást a világon. Emelkedett szellemünkön keresztül pedig összekapcsoljuk és együtt szolgáljuk az emberiséget gyógyító megoldásokat. Isten áldjon meg, gyógyítson meg, és bölcsességgel és kegyelemmel vezessen az idő és a tér minden területén. Sat Nam.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.