A június egy merész szellemiséget hoz magával, ahogy próbálunk a folyamatosan változó világunkban talpon maradni.

A júniust képviselő 6-os szám a szeretetet, a családot, a védelmet, az imádkozást, a közösséget és a jól működő immunrendszert jelképezi. Miközben arra vágyakozunk, hogy végre újra közelebbi kapcsolatokat alakítsunk ki másokkal, nem felejthetjük el a biztonságra és a védettségre való törekvést sem.

Itt van már az ideje, hogy visszatérjünk a karantén előtti életünkhöz, mivel egyre több ember mutatja a “kabinláz” tüneteit (szerk.: ennek a lényege, hogy ha nem tudunk kimozdulni, akkor erőt vehet rajtunk a szorongás, a depresszió és más negatív érzelmek, mint például ingerlékenység, unalom, reménytelenség). Van rá mód, hogy a visszatérést biztonságosan csináljuk, persze attól függ, hogy a világ mely részén élünk – de a trend már folyamatban van. A társadalomba való visszailleszkedés által idővel kialakul a nyájimmunitás, és ezáltal az emberiség könnyebben győzi le a betegséget. Ezekre a megállapításokra a személyes kutatásaim során jutottam.

Ugorjunk is rögtön a gyakorlati részhez és nézzük meg a havi ajánlott gyakorlást, ami az Isteni pajzs meditáció a védelem és pozitivitás érdekében.

Ez a meditációs gyakorlat “megszünteti a magányosság érzetét és a lélektől való eltávolodást”. A gyerekek is könnyen elsajátítják –  ne felejtsd el, most tanítod meg a gyermekednek, hogyan kezelje a rendkívüli és szokatlan eseményeket. Olyan szellemet tanítasz, aki képes lesz kezelni a változásokat, az idő és tér nehéz hullámait – szép munka.      

A 6-os szám a fényívet jelöli, amely a homlok fölött elhelyezkedő energiasáv. Az erős fényív ragyogást és magabiztosságot ad a jelenlétednek. Ez azt is lehetővé teszi, hogy „tudd a helyed”, hogy magától értetődőnek vedd, hol kell jelen lenned és hol nem. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy csöngött a telefonunk és arra gondoltunk: “Nem tudom, ki az, csak azt, hogy nem akarom felvenni!” Ilyenkor a fényíved beszél hozzád.

A világ egy igen bonyolult hely lett, és a véleményem szerint szinte lehetetlen túlélni a napokat meditációs gyakorlás nélkül. A meditációt egyfajta „spirituális vitaminnak” is tekintheted. Ahogy naponta beveszed a C vitamint vagy a cinket a jóléted érdekében és hogy egészségesebb légy,  úgy gondolom, megéri minden nap legalább 11 percet meditációra is szánni.

Mindannyiunknak új módszereket kellett kiépítenünk az elmúlt két hónapra, az én egyik legnagyobb kihívásom a főzés volt. Mindig is az volt a filozófiám, hogy „Én megoldom mások problémáit, főzzön valaki más helyettem. ” Nos, mivel az éttermekben való étkezés most nem jöhetett szóba, drasztikusat változott az szokásos életem.  Már nagyon jó vagyok abban, hogy elolvasom az élelmiszerek csomagolásán található utasításokat, és így könnyen el tudom őket készíteni. A legutóbbi rendelésem után rájöttem, hogy a megrendelt rizs valójában előfőzött bio rizs volt. Olyan boldogságot éreztem, szinte táncoltam örömömben, mivel csak hozzá kellett adnom a rizst egy fél csésze forró vízhez és a vacsora már majdnem kész volt!

A szórakozás most is fontos számomra, legújabb felfedezésem a Bravo tévén futó valóság show a “Below Deck”. Képzelj el egy görög szigeteken vitorlázó luxushajót 12 fiatallal, akik most találkoztak először egymással. Gyors ütemben készítik fel a hajót a vendégek fogadására, próbálják összefogni a dolgokat, miközben elkezdenek kibontakozni a drámák a fedélzeten. Ezt a fajta sorozatot nevezik a “bűnös örömnek” (de én nem érzem magam bűnösnek), és nem tudom eléggé ajánlani, mint egy szuper lehetőséget arra, hogy megszabadulj a klausztrofóbiás érzéseidtől. Virtuális vitorlákat fel és irány a görög szigetek!

Adaptáció júniusban a játék neve, egy állandóan változó és néha bizonytalan táj az, amelyen most áthaladunk. A megfelelő irányítás hiánya, amelyet ilyenkor érzünk egészen frusztráló dühöt válthat ki belőlünk. A júniusi szívszám a 8-as, amely egy olyan szám, ami merész, energikus,  kapcsolatba akar lépni és kommunikálni akar másokkal. Ahogy a dolgok folyamatosan megnyílnak előttünk, a 8-as szívnek van egy “Hajrá!” szellemisége. Ebből az állapotból sok új vállalkozás fejlődik ki, amelyek jobban fognak ellenállni a környezetben bekövetkező változásoknak és ingadozásoknak. nincs szükség arra, hogy még olajat öntsünk a tűzre.

Visszatérve a 6-os számra, jó annak tudatában lenni, hogy a hatos szám egy Tűz elem. Nem egy érzelmileg túltöltött nap van ebben a hónapban, ezek pedig a június  3., 6., 12., 15., 21., 24. és 30.

Válasszuk a legkisebb ellenállást ezen napokon, mivel az emberek hajlamosak túlzottan reagálni, ha nyomás alatt állnak.

A 6-os szám a tisztességet és kiegyensúlyozottságot szereti, tehát a „dekompressziós párbeszéded” így hangozhat: „Kissé idegesnek tűnsz, menjünk át rajta újra, szeretném, ha a dolgok számodra is jól alakulnának.” Ha ez nem működik, akkor mentsd ki magad a beszélgetésből, mivel lehet, hogy néhány embernek vigasztalhatatlan pillanata van, és nincs szükség arra, hogy még több olajat öntsünk a tűzre. Ez most egy finom játék, jó ha tudjuk mikor kapcsolódjunk, mikor távolodjunk. Még egy ok arra, hogy erősítsük a fényívet, mert akkor ösztönösen tudni fogjuk az igazságot, anélkül, hogy elgondolkodnánk rajta.

Jók vagyunk, és jó lábunkkal fogunk előrelépni e tér-időben és pozitívan tekintünk a jövőnkre is. „Ez is elmúlik”, ez mindig igaz, mivel az Univerzum kreatív erői még mindig játékban vannak és elérhetőek számunkra.

Az ima ereje hatalmas ez időben, és a legegyszerűbb, határozott szándékú út vezethet az egészség, a gyógyulás és a jólét felé.

Vezessenek és áldjanak a mennyei hatalmak, és engedd, hogy őrangyalod megérintse homlokod a biztonságos út víziójával. Sat Nam.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.