Kiss Bettina

Gyermekkorom óta az életem meghatározó része a mozgás, a sport. Versenysportoltam, úsztam és ugróköteleztem, országos és nemzetközi versenyeken is dobogós helyezéseket értem el. A versenyekre való felkészülés, és maga a versenyzés megtanított az önfegyelemre, a kitartásra. Megtanultam bízni magamban, a képességeimben, valamint azt is, hogy milyen fontos a közösség összetartó és megtartó ereje. A versenysport után táncolni kezdtem, majd a jóga mellett elkezdtem thai box edzésekre is járni.

Magával a jógával komolyabban az egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg, nagyjából 6-7 évvel ezelőtt. Bár előtte is jógáztam már, még gyerekként a szüleimnek köszönhetően volt lehetőségem többször is gyakorolni, de akkor még nem mélyedtem el benne igazán. Azt viszont csak később, a tanulmányaim során tanultam meg, hogy a jóga valójában nem csak egy mozgásformát jelent.

Számomra a jóga ott kezdődik, amikor figyelek. Amikor megváltozik a figyelmem, megérkezem a jelen pillanat valóságába, és amikor újra kapcsolódni tudok Önmagammal. A jóga egy önismereti út, egy eszköz Önmagunk mélyebb megismeréséhez és megértéséhez. Annyi inger, annyi információ ér minket nap mint nap, hogy szükségünk van egy „biztos pontra”, egy belső iránytűre, ami megmutatja merre haladjunk. Én ebben szeretnék Neked segíteni, hogy újra megtaláld Önmagad, hogy találkozz magaddal a jógaszőnyegen egy támogató jógás közösségben.

Tanulmányaim:

  • Hatha jóga oktatóképzés (CYT 200)
  • Yin jóga oktatóképzés
  • Nőijóga oktatóképzés