Klacsán Margó

Üdvözöllek! Klacsán Margó vagyok, 33 éves, és a kundalíni jóga szerelmese.

Már kamaszkorom óta nagyon érdekel a spiritualitás, az emberi psziché és a transzcendencia, mintha mindig is tudtam volna, hogy több van annál, mint amit a fizikai érzékszerveinkkel a világból felfogunk. A középiskolás éveim alatt kedvenc olvasmányaim pszichológiai témájú könyvek voltak, és erősen vonzódtam az ezotéria iránt is.

Azonban a spiritualitás a gyakorlatban csak 10 évvel ezelőtt köszöntött be hozzám, amikor megtapasztaltam, hogy mi is az a meditáció. Azóta rendíthetetlen gyakorlója vagyok, többféle meditációs technikát is kipróbáltam, a leghosszabb ideig napi szinten a transzcendentális meditációt gyakoroltam, az elmúlt években pedig a kundalini jóga meditációi részei a mindennapjaimnak.

3 évig tanultam a Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetemen alternatív gyógyászatot és önismereti tantárgyakat, mint extra-pszichológia, kronobiológiai pszichogenetika, programozás, kínai medicina, Bach-virágterápia, átfogó szellemiség, tarot-kártya sorselemzés, numerológia és asztrológia. Eleinte a kínai tradíció sokkal jobban vonzott, mint az indiai, ezért több évig rendszeresen gyakoroltam a Qi-Gong (csikung) néhány válfaját, amely a kínaiak ősi módszere az energia (csi) művelésére és a meditációra.

Többféle jóga stílust is kipróbáltam, de egyiket sem találtam olyan erőteljesen hatásosnak, mint a csikungot, egészen addig, míg 4 évvel ezelőtt találkoztam a kundalíni jógával. Az első jógaórám után azt éreztem, hogy ez az amit kerestem, s tudtam, hogy egy nap kundalíni jóga tanár leszek.

Azóta is folyamatosan lenyűgöz ennek az ősi technológiának az összetettsége és hatékonysága, az, ahogy a testre, az elmére, az érzelmekre hat, ahogy összekapcsol a Lélekkel, és egységbe hoz a Végtelennel.

Hiszem és tapasztalom, hogy a belső béke – béke önmagammal és a világgal – elérhető; hogy van az az állapot, amiben nemcsak érzem, hanem tudom is, hogy önmagam vagyok és teljes vagyok.  Az életem értelmét abban látom, hogy másokkal is megosszam azt az utat, ami ehhez a tudáshoz vezet.

A Sat Nam Jóga hátterében már 2018 januárja óta dolgozom, mint admin és szerkesztő. Májusban befejeztem az első szintű tanárképzőt, s ezzel én is kundalíni jóga tanárrá avanzsáltam, így a blogon már olvasható is néhány írásom.

Megtiszteltetés, hogy Mia a bizalmát adta nekem a közös munkához, öröm és egyben áldás is csapatként működtetni és együtt megtapasztalni a kundalíni jóga szellemiségét. Ez a fajta gyakorlat az úgynevezett seva (ejtsd: széva), szintén a jóga része. A seva ugyanis önzetlen szolgálatot jelent, amelyben megtiszteltetés másokat, egymást és a világot szolgálni; az adás az örömért történik, semmi esetre sem elismerésért, dicsfényért, vagy személyes előmenetelért.

Remélem, hogy az írásaimmal, a programjaimmal és a Sat Nam Jóga hátterében végzett munkámmal Téged is szolgálhatlak!

Köszönöm a figyelmed! Sat Nam, 

Klacsán Margó (Seva Sahai Kaur)

Kövess a facebookon is!

 

Tanulmányaim:

  • Kaposvári Egyetem – Fotóriporter szak
  • Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetem
  • Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot kártya sorselemzés
  • Kundalini Yoga Level 1 Teacher Training – Kundalini Research Institute, Sadhana Singh (IT) vezetésével
  • Childplay Kundalini Yoga Gyerekjóga képzés Gurudass Kaur-ral (US)