Oh, de boldog nap! Egy barátságosabb és szelídebb, felfedezesére váró, termékeny időszak veszi most kezdetét. Május hava új lehetőségeket teremt szinte az élet minden területén, s jó szerencsét tartogat azok számára, akik optimistán tekintenek az életre.

Csak arra kell összpontosítanunk, hogy a 3-as számhoz tartozó (2019 Átfogó száma) Pozitív Elménket  áramlásba hozzuk. Bármely köldökpont erősítő jóga-gyakorlatsor vagy meditáció nagyban segíthet most abban, hogy összekapcsolódjunk a jelenleg mozgásban lévő magasabbrendű támogató erőkkel.

Hogy ne ragadjunk le a múltban, mivel épp most jöttünk ki egy igen intenzív 2 hónapos ciklusból, fontos, hogy megrázzuk magunkat és ezzel új lendületet vegyünk. Az étrendedet egészítsd ki egészséges, gyógyító zöld ételekkel, mint: saláták, avokádó, kelkáposzta, mángold, kiwi vagy akár zöld pisztácia. S az ételt, mit elfogyasztasz áldd meg, csak egy szimpla áldással, mint például ez: “Fénnyel és mennyei szeretettel áldom meg ezt az ételt s önmagamat.”

A májushoz tartozó ötös szám a fizikai egészség, a kommunikáció, az érzelmi rugalmasság és a tolerancia témáit jeleníti meg. Az ötös számhoz a kitartás is tartozik, és mivel most lehetőségünk adódik jobban terjeszkedni az életünkben, érdemes fontolóra venni, hogyan tudnánk kitartásunkat fejleszteni az élet minden szintjén. Ez egy remek időszak arra, hogy olyan új szokásokat hozzunk létre, amelyek majd megtartanak az elkövetkezendő időkben. Lehet akár ez egy elhatározás arra, hogy megcsinálsz 26 békát minden nap, vagy az, hogy minden nap megiszol egy pohár bio narancslevet, amivel erősíted önmagad és egy erős önfenntartó pszichikumot teremtesz.

Az önfenntartó pszichikum elképzelése valami olyasmi, amit az iskolában általában nem tanítanak. A fiataloknak meg kell tanulniuk, hogyan tudják kezelni önmagukat és vigyázni magukra jobb időkben és balsors idején egyaránt. Az egészséggel és tudománnyal kapcsolatos iskolai órákon a holisztikus megközelítés nagyon is a fiatalok javára válna.

Pl. az olyan egyszerű dolgok megtanítása, mint hogy egy fél órás forró fürdő másfél kiló Epsom sóval segíthet a stresszt enyhíteni. Ezután egy csésze kamilla tea lefekvés vagy pihenés előtt hogyan tudja megszüntetni az érzelmi és mentális test feszültségét. Vagy az, ha “kivonod magad a forgalomból”, akár csak rövid időre, hogyan segíthet elkerülni, hogy a feszültség konfliktust szüljön. Legtöbbször tényleg a legegyszerűbb dolgok elegendőek ahhoz, hogy mentsük a menthetőt, és ezt a fiataloknak is meg kellene tanulniuk.

Messzebbre tekintve, tudd, hogy most beléptünk egy három hónapos ciklusba, mely májust, júniust és júliust foglalja magába és ez a szerelem, a vállalkozások, az utazás és az önismeret területén kecsegtet új lehetőségekkel. Július havában hat meghatározott nap is lesz, mely különösen kedvez a házasságkötéshez, ezek: 8., 9., 17., 18., 26. és 27. Az új kezdetet támogató energia ezeken a napokon igen kedvező lesz.

Az 5-ös szám a föld elemet is reprezentálja, így május egy nagyon jó hónap arra, hogy a fizikai testünket és a tárgyainkat jó állapotba hozzuk. Vidd el az autód szervizbe egy karbantartásra, cseréltesd ki a légkondi szűrőit, és hozz létre egyensúlyt a környezetedben.

Május a helyreállítások ideje! Nézd meg azt is, hogy a saját jólétedért mit tehetsz! Mondtad már magadnak, hogy “nem megy, úgysem sikerülne”? Ez az egyszerű meditáció, a “Krija, hogy megszabadulj a “nem megy”-től” eltávolítja az életedből az “úgysem sikerülne” hozzáállást. Yogi Bhajan ezt mondta erről a gyakorlatról:

“Emlékszel amikor szeretni akartál valakit, együtt lenni vele, de úgy érezted, ‘“úgy se menne”? Ebben a világban minden probléma ebből az “úgy se menne” hozzáállásból ered. Szükségünk van az akaratunk tisztaságára és pozitivitására, hogy az “úgy se menne’” meg se érintse életünk partjait.”

Gyerünk, szedjük össze magunkat, és kezdjük májust azzal az elhatározással, hogy ezt a meditációt legalább 40 napig gyakoroljuk!

Rúgd ezt az ‘úgy se menne’ gondolatot a járda szélére, ezzel adj új irányt életednek a kiteljesedés és kreatív lehetőségek felé. Ez a legmagasabb oktánszámú gáz barátaim, ez segít átkelni azokon a hegyeken, amelyek korábban tiltott területként éltek benned. Senki nem szeretne gátakat a saját életében, mindannyian jó dolgokra vágyunk, ez most lehet a saját játékterved része, mely által nagyobb elégedettséget nyerhetsz.

Már egy jó ideje nem említettem filmet, úgyhogy itt van egy jó. Nagyon ajánlom, hogy nézd meg a ‘Breakthrough’ címűt, amelyet a mozik most játszanak. Ez egy igaz történet egy tinédzser fiúról, aki alatt beszakad a jég és 15 percet tölt a víz alatt, mielőtt felszínre kerülne. 45 perc újraélesztés után sem ver a szíve, és az orvos megállapítja a halálát.

De ez csak addig tart, amíg az édesanyja meg nem jelenik, amellyel minden megváltozik. Minden szülőnek látnia kellene ezt a filmet, ami megmutatja az ima és a psziché erejét.

Nem vagyunk távol attól, hogy egy olyan világot teremtsünk, amelyben a Pozitív Elme és mentális projekció által lehetséges a gyógyulás. Az ima igazoltan működik a tudományos tanulmányok szerint is, csupán tudatosságtól és a gyakorlástól függ, hogy elérjük-e a legjobb hatást.

Az 5-ös szám maga a változás, és mi most mindannyian változásra vágyunk. Változásra az élet egyhangúságából és egy fordulatra a bennünk rejlő jóság kibontakozása és nagyszerű lehetőségek felé.

A május egy fordulópont ez évben, itt az ideje kimondani: “Belefáradtam a régi utak taposásába, képes vagyok létrehozni valami újat önmagam javára, és ezt meg is teszem.” Képes vagy rá, hiszen most a magasabbrendű erők a te sikered és a jó szerencséd érdekében sorakoznak fel.

“Hozza el e nap számodra a változást, fordulj így a jövő felé erővel, önmagad felé gyakorolt hűséggel és a saját erényeiddel. Áldjon meg a mindenható Isten, hogy méltóvá válj erre.  -Yogi Bhajan

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.