Májusban a bátorsággal telt 5-ös szám van most játékban, és a feltáruló események közti megfelelő navigálásához egy elég vad kártyasor bontakozik ki előttünk. Az 5-ös szám a szabadságot, változást, a fizikai testet, az állóképességet és a rugalmasságot képviseli.

Kulcsfontosságú, hogy ezen időben fejlesszük állóképességünket mind érzelmi, szellemi és fizikai szinten, mivel jelenleg az élet szinte minden területén bizonytalansággal találkozunk. Kifelé tekinteni és onnan bizonyosságot várni a tegnap ideája, most mindenki azzal küzd, hogy megtalálja és kialakítsa magában és környezetében az “új normát”.

Az 5-ös szám a kommunikáció témáját és azt az igényünket testesíti meg, hogy meghalljanak minket és érvényesíthessük véleményünket valamilyen úton-módon. A globális járvány rákényszerít minket arra, hogy új lehetőségeket keressünk a hatékony kommunikációra és kapcsolattartásra. Ez most különösen fontos, hiszen az elszigeteltség érzése a legnagyobb kihívása a jelenlegi helyzetnek.

Van egy elsőre igen triviálisnak tűnő ötletem, pedig nem az. Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot az “Őrangyaloddal” és nevezd ki Őt levelezőtársadnak. Igen, hasonlóan, mint gyerekkorodban, amikor biztos volt levelezőtársad, akinek megírtad mi zajlik veled, benned, a jó és rossz dolgokat és az álmaidat a jövőre nézve.

Egy csendes pillanatban ülj le az asztalhoz és kezdj el írni tollal papírra az érzéseidről, és engedd, hogy azok kiáramoljanak belőled.

A dialógus pl. így is hangozhat:

Saint Germain,

Olyan elveszettnek és szomorúnak érzem magam jelenleg, kérlek imádkozz értem, küldj szeretetet és útmutatást. Minden tőlem telhetőt megteszek. Virágmagokat vetettem el a kertbe, így újra olyan érzésem támadt, hogy jó dolgok történhetnek velem és az élet megy tovább.

Kérlek segíts a  gyermekeimnek abban, hogy alkalmazkodjanak a helyzethez, hogy bevegyék a vitaminjaikat és hogy többet menjenek ki játszani az udvarra.

Szeretettel,

A te imával telt gyermeked

Tedd valódivá, írd le a jót is a rosszat is, bármi is legyen benned, írd ki a szorító érzést a mellkasodból. Ajánlom, hogy alkalmazd ezt a módszert  minimum heti egyszer, vagy olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükségét érzed.

Az emberek számára jelenleg az egyik legnehezebb dolog az a tény, hogy az emberiség szó szerint most egy új idősíkba lépett.

Nem vagyok az a fajta „Woo-Woo” típusú spirituális, aki azonnal lecsekkolja annak a legújabb podcastját, aki az atlantiszi elveszett világából fennmaradt “koboldokat” csatornázza. (Mivel mindenki tudja, hogy akkoriban nem voltak koboldok, csak unikornisok.) 🙂

Az én meglátásom az, hogy a legnagyobb kihívást az jelenti most, hogy hirtelen – szinte egyik percről a másikra – egy új világba léptünk.

Ez az idősík váltás önmagában se nem jó, se nem rossz, de nagy kihívást jelent, hisz úgy érezzük, hogy egy alternatív valóságban élünk, olyanban, amilyet eddig csak akkor láthattunk a rossz scifi filmekben, amikor valaki épp elvesztette a távirányítót. Tudjuk, hogy pont ugyanoda már nem térhetünk vissza és ez az érzés komoly szorongást idéz elő a kollektív pszichében.

Szerencsére itt a jóga és a meditáció, amivel elengedhetjük mindazt, ami nem szolgálja a magasabb céljainkat, és erőt szerezhetünk általa az új szándékunknak.

E hónapra a Válj Stabillá bárhol! kriját javaslom. Ez egy rendkívül egyszerű gyakorlat, gyermekeknek is könnyen megtanítható. Az egyik kulcsfontosságú téma ezen időkben az, hogy “megtanítsuk gyermekeinknek azt, hogyan tartsák fent magukat a kihívásokkal teli időben”. Ennek a meditációnak az a képessége, hogy „segíts válaszokat találni a rendellenes, stresszes körülmények között, amikor úgy tűnik, hogy semminek nincs értelme”.

Ez egy régi Crosby Stills & Nash dalra emlékeztet, a “Teach Your Children,”-re, amikor Graham Nash ezt énekli:, “And teach your children well, their father’s Hell did slowly go by. And feed them on your dreams, the one they picked, the one you’ll know by.”

Új hozzáállást és képességet kell kifejlesztenünk magunkban, hogy csatlakozhassunk a felsőbb erőkhöz, amelyek vezetnek és védenek bennünket. Tudom, hogy néha úgy tűnik, mintha az univerzum áldása elhagyta volna az emberiséget, de ez távolabb nem is állhatna az igazságtól.

Jelenleg benyomtuk az újraindítás gombot, és most arra vagyunk kényszerítve, hogy szünetet tartsunk és mindent az új valójában lássunk. Ez az újragondolás elengedhetetlen, mert az emberiség szédítő gyorsasággal  égette volna el a Föld természeti erőforrásait az elkövetkezendő 10 évben és ez az a fajta scifi, amiben nem akarsz bekerülni.

Tehát, indítsuk újra együtt a lelkünket, keressük meg a lehetőségek tárházát, ami egy fenntartható jövőt hoz emberiség számára. Ez azzal kezdődik, hogy megerősítjük magunkban és a gyermekeinkben a bizalmat, hogy végül mindezek a változások elvezessenek mindenki jólétéhez.

Az angyalok Veled és érted vannak, az Ismeretlen lehet a barátod és a szövetségesed is, imáidat pedig az Angyalok örömmel teljesítik.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.