Március hava erőteljes változásokat hoz a bolygóra, épp annyi lágysággal, ami megkönnyíti az áramlást. A 3-as szám az egyik legérzelmesebb szám –és amikor felfele áramlik, akkor pozitív lendületet és kreativitást hoz az élet minden területére. Ha azonban a negatív oldala érvényesül, légy résen! Az aggódás, a harag, és legrosszabb esetben a destruktív düh mind március része lehet.

Itt az idő, hogy proaktívvá váljunk Felső Énünk számára. Ehhez egy extra éberségre van szükség, hogy ne csússzunk bele az önbizalomhiányba vagy a depresszióba. Nézzük a listát, hogy mit tehetünk a kiválóságunk és emelkedésünk érdekében.

Az étkezés az első dolog a listán, sokan vonzódunk a komfortos ételek felé, ami a stressz kezelésének egy módja. Engedd meg magadnak azt a kis csokis-kókuszos-csokidarabos fagyit, de mindeközben fogyassz organikus zellerszárat krémes mandulavajjal, hogy megteremtsd a tökéletesen egészséges snack-kombinációt.

„Keverd és egyenlítsd ki” – ez lesz március hó táncritmusa, mivel nehéz lesz teljesen megmaradni egy dolognál az élet bármely területén. Az oka ennek az, hogy az 5-ös szám szerepel március Alap kalkulációjában, és az 5-ös impulzív, bohó, és gyűlöli, ha megmondják neki mit tegyen, különösen, ha egy felettes vagy a hatalom teszi ezt.

„Fel szeretném rázni a dolgokat!”, az 5-ös energiája felébreszti az embereket, és az irányba motiválja őket, hogy új ötleteket kommunikáljanak a változás érdekében. Van egyfajta „energia ugrás” most a levegőben, ahogy az ébredés szele átlibben a kollektív intelligencián. Mindeközben, azokat, akik nincsenek egyensúlyban, a nem megfelelő viselkedésre készteti majd, és ez a híradások címsoraiban meg is fog nyilvánulni.

De csak önmagunkat tudjuk megváltoztatni. Mi választjuk meg azt, hogy hasonló beállítottságú és szenvedéllyel rendelkező emberekkel dolgozzunk a tudatosodás érdekében.

Március áldása a Szív számában rejlik, ami a 12-es, a közösség és a kollektív kreativitás száma. A nap, az óra, a pillanat, a jelen idő és tér, ami most kibontakozik, a mindenki javát szolgáló egységes kreatív pszichénk által nyilvánul meg. Ez a csoda-töltény, ami meg tudja semmisíteni a megosztottságot, a kapzsiságot és a mások feletti uralom- és hatalomvágyat.

Valójában egy epikus dráma az, ami most játszódik, és fontos tudnunk, hogy mindez csupán segítség ahhoz, hogy jobb dolgok történhessenek. Az USA-ban mindig is egyfajta alapvető nyugalom volt jelen, és ez a világ nagy részéhez viszonyítva jó dolog volt. Most úgy tűnik, változnak az idők, és már itt sem tudod elküldeni a gyerekedet nyugodt szívvel az iskolába, ahogy 20 évvel ezelőtt tehetted. Szükségünk van egy jó tervre gyermekeink számára, és ez a téma most márciusban előtérbe kerül.

Visszatérve az egészségre és a vitalitásra: öltsd magadra a tavaszi takarítóruhád, itt az ideje szó szerint és átvitt értelemben is kitakarítani a lakásod. A frusztráció, ami most befolyásol minket az a hitrendszer, hogy egy családtagunk, a munkánk vagy az életkörülményeink miatt csapdába estünk. Ha megtisztítjuk a környezetünket, elmozdítjuk a bútorokat, megpucoljuk az ablakokat, élénk színeket helyezünk el a szobánkba poszterek vagy képek által, segítünk magunknak abban, hogy hogy a személyes erőnket növeljük.

De persze magadon is dolgoznod kell! Az a szám, ami segítségével átalakíthatjuk a csapdába esettség érzését szabadsággá a 8-as. Most meg tudjuk javítani azt, ami eltörött önmagunkban. Használd a légzésedet ahhoz, hogy átalakítsd a prána testet, pl. az áramlás beállítását szolgáló „4 U Krijával” . Ez a gyakorlatsor segít abban, hogy megerősítsd az idegrendszert, hogy helyt tudjunk állni a társadalmi nyomás és a kihívások ideje alatt.

Visszatérve a kreativitáshoz és a 3-as számhoz: az önszeretet cselekedete által tudod megteremteni önmagad számára az „átalakulás rítusát”. Hasonlóan az amerikai indiánokhoz, kitalálhatsz valamit, amivel fizikai, mentális és spirituális szinten is kihívás alá helyezed magad. Ez lehet egy olyan dolog is, hogy az egyik szombaton csak mézes-citromos vizet iszol némi cayenne borssal, hogy áttisztítsd a májadat.

Majd nézz körül otthonodban, és találj egy olyan helyet, ahol meg tudod teremteni az „ima teredet, ami a jóléted forrása”. Használj színeket, anyagokat, párnákat, képeket, zenét, rózsakvarcot vagy ametisztet, és hozz létre egy otthonos menedéket a szeretet és öngondoskodás jegyében.

Vasárnap eredj ki a természetbe egy megerőltető túrára vagy egy biciklizésre. Csinálj valami olyan dolgot, amivel igazán hatni tudsz magadra és kiizzadhatod a régi dolgokat. Majd menj haza, nézz meg egy inspiráló filmet vagy hallgass meg egy podcastot. Bármit is választasz, legyen az valóságos számodra. Mondd magadnak: „Ismerem a  Felső Énem, biztonságban vagyok, védett vagyok.”

Apropó, ha vannak gyermekeid, nem lenne nagyszerű megtanítani nekik, hogyan nyerjék vissza egyensúlyukat és inspirálják magukat? Vagy hogy hogyan éljenek saját erejükkel és szellemükkel annak ellenére, ami éppen megy a világban? Vagy hogy hogyan tudnak kapcsolódni saját erőforrásukhoz úgy, hogy semmi sem billenti ki őket? Igen, ez az érettség új szintje.

Itt van az idő, most van itt ahhoz, hogy átállítsd magad erre a fantasztikus évre, 2018-ra, mint ahogy a 11-es szám intenzitása újra konfigurálja a bolygó mágneses mezejét is.

A bolygó frekvenciája tudományos szinten is mérhetően növekszik, mint ahogy azt érezzük is. Hangoljuk össze az öngondoskodás, teremtés és tágulás hármas energiájának pozitív jelenlétét a Végtelen áramlásával. Jó dolog, ha megengedjük, hogy az élet lélegzete szeretetet és áldást hozzunk számunkra. Sat Nam.

“Vannak néhányan, akik azt hiszik, hogy a státusz – a pénz, gazdagság, barátok és kapcsolatok – az, ami megold dolgokat/mindent megold. Barátaim, ez nem igaz. Ha kitörik az autód kereke, folytathatod az utat, de ha a tengely törik el, akkor nincs az az kocsi, ami célba érne.” (Yogi Bhajan)

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.