2020 március hava új lehetőségeket és a kreatív megvalósítás idejét hozza. A 3-as szám a társadalmi összejövetelek, a kreatív folyamatok, az öngondoskodás és az élet pozitív kilátásainak témáit képviseli. A leginkább felszabadító dolog, amit márciusban tehetsz, az az, hogy lerázod magadról a múltban nem működött dolgok frusztrációját és csalódását, és új irányt határozol meg ez évre.

A 2020-as naptári év egyedülálló dinamikával rendelkezik: könnyen gondolhatod, hogy egy kapcsolat, projekt vagy egy cselekvési út tart egy bizonyos irányba, de aztán hirtelen teljesen eltolódik a másik véglet felé. Ennek oka a kettős nulla jelenléte a naptári évben. A nulla nagyon erős szám, felerősít, bármilyen számot, amelyhez csatlakozik. A nulla nem tesz megkülönböztetést, csak jobbá vagy rosszabbá teszi a dolgokat a személyes vagy a kollektív tudat függvényében.

Mivel a naptári évben szintén kettő 2-es is jelen van, ez azt jelenti, hogy amiben leginkább érintve leszünk ez évben, az a kapcsolataink területe. A polaritás, a kettősség és az emberek  reaktívvá válása most az új norma. Ne engedd, hogy belemenj egy olyan párbeszédbe, ahol valaki könyörtelen negativitása miatt azt érzed, hogy érzelmileg bántva vagy. Lépj ki ebből a helyzetből keggyel telve ezzel a mondattal: „Ez valóban nagyon fontosnak tűnik számodra, nekem azonban most más kötelességem van, amivel foglalkoznom kell, talán később beszélhetünk.” 

Ezen évben folyamatosan a határainkkal dolgozunk, mivel a kettő 0 és a kettő 2-es energia együttesen működik annak érdekében, hogy finomítsa az önérzetünket másokkal szemben. Hatalmas lehetőség rejlik abban, hogy magasabb szövetséget hozzunk létre autentikus énünkkel, ami az Univerzum kreatív erőivel való összehangolás maga. És ha egyszer ezt megtapasztalod, semmi sem állíthat meg.

Ragyogó meditáció minderre a Tapa Yog Karam Kriya, amely lehetőséget ad arra, hogy valóra váltsd szándékaidat. Ez a gyakorlat tökéletesen illeszkedik ahhoz az energiához, amelyre márciusban szükségünk van, mivel a köldökpontot aktiválja, ami által képessé válunk arra, hogy kevesebb erőfeszítéssel tudjunk kitartani az életben.

Szükségünk van erre a magas oktánszámú üzemanyagra, mivel a március szívszáma az 5-ös, és az 5-ös szám kalanddal teli, kommunikatív és veleszületett vágya az új területek felfedezése. Ez a hónap a legjobb időpont, hogy elvonulj 3 napra a sivatagba, a hegyekbe, az ócenához vagy a tóhoz. Szükségünk van a természetre, mivel a március alapszáma a (bázis 3 hónap + 4 év = 7) 7, a 7-es pedig a természet és a szellemi szentély területe.

Mindenki testi és szellemi jóléte érdekében szükséges, hogy most kimenj a szabadba és lerázd magadról a dolgokat a boldogságod érdekében. A Szív 5-öse és az Alap számítás 7-ese egy dinamikus, személyes áttörésből álló duó, amely lehetővé teszi a nyugalom és a stabilitás elérését.

Az 5-ös szív olyan környezetet teremt, ahol szükségünk van az erőteljes önkifejezésre. Itt az ideje, hogy megvitassuk a „nehéz párbeszédeket”. Tekintettel a március 3-as számára, tisztában kell lennünk azzal, hogy ezeknek a vitáknak dühös vagy frivol hangja is lehet. Az emberek időnként inkább a tudatalatti traumájukra reagálnak, mint a helyzet tényeire.

Tökéletes példa minderre az egyik film, amelyet a közelmúltban láttam, „A 12 dühös ember” a címe. Henry Fonda a főszereplője, egy 1957-es fekete-fehér film, amely 12 esküdt körül forog, akiknek dönteniük kell egy gyilkossággal vádolt tizenéves fiú sorsáról. A bizonyítékok kezdeti megítélése alapján kezdetben 11 esküdt készen áll arra, hogy halálbüntetéssel sújtsa a fiút.

Majd semleges elmével és meditációs nyugalommal fellép Henry Fonda karaktere. A film lényege abban rejlik, hogy az esküdtek egy részének személyes története és érzelmi traumái mennyire elferdítik a  történetet, ami alapján nem tudnak semlegesek és elfogulatlanok lenni. A filmnek fordulatos vége van, vagyis ami kezdetben egy “nyitott és lezárt” esetnek tűnik, a végén megfordul.

Ha a Rotten Tomatoes 100% -ot, a Roger Ebert pedig 4-ből 4 csillagot ad, akkor tudhatod, hogy azt a filmet érdemes megnézni. Nézd meg, és tanuld meg megvizsgálni előbb saját elmédet, mielőtt bárki másról következtetéseket vonnál le.

Mindannyian szeretnénk, hogy az autentikus és eredeti énünket szeressék, de néha megzavarodhatunk ebben vagy leválasztódhatunk róla.  Általában meditációkkal és a mantrákkal foglalkozom, most azonban van valami új megosztanivalóm is! Legutóbbi utazásom során meghívtak egy Teliholdas Dob Körbe. A részvételt elsősorban azért vállaltam, mert unatkoztam, ismeretlen volt a környék, ahol jártam, és nem volt más dolgom.

Milyen erőteljes terápia egy körben ülni és másokkal dobolni, megtapasztalva az összekapcsolódás érzését, amely az emberiség ősi gyökereihez nyúlik vissza! Azt is éreztem, hogy ez hatással van az agy kiegyensúlyozására, mivel a kezek váltakozó ritmusban ütik a dobot. A változatosság az élet fűszere, és erre jó módszer lehet, ha kapcsolatba lépsz rokon lelkekkel és kivezeted a feszültséget a Szívközpontból.

A 2020-as év szívszáma a 4-es, így szívünk most nagy megtisztuláson és gyógyuláson megy keresztül ez évben. Tartsuk meg az együttérzés terét magunk és mások felé, és használjunk szavaink erejét áldásra, gyógyításra, és emelkedésre.

Életünk ösvénye akkor vezet a kiteljesedés felé, ha az nyitott és egészséges szívből áramlik, és Oprah Winfrey szavaival élve: “Értsd meg, hogy annak a joga, hogy megválaszd saját utadat, egy szent kiváltság. Használd, és maradj a lehetőségekben.”

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.