Mi vonz valójában a másikban? A hasonlóságok vagy a különbözőségek?

Szerinted a párválasztásnál a hasonlóságok, vagy a különbözőségek számítanak jobban? Mik az,ami neked jobban számított, amikor megismerted a párodat? Gondolnád, hogy ha tüzetesebben megvizsgálod e témát, az segíti a párválasztásodat vagy a pároddal való kapcsolatod mélyítését?

Ezen az online workshopon többek között és sok más téma mellett ezt is érintettük.

De nézzük most ezen cikkben is végig,

Mik a leginkább számító hasonlóságok és különbözőségek a párválasztás kapcsán?

  1. Természetünkből fakadóan vonz minket a szépség is – és főleg a szimmetria. Miért? Mert utóbbi tudat alatt azt is mutatja, hogy mennyire vagyunk erősek, hogy megbirkózzunk a kihívásokkal, akadályokkal esetleges betegségekkel – vagyis a szimmetria az egészséget és a megküzdési képességet tükrözi. Így és éppen ezért vonzódunk a számunkra szép nőhöz vagy a szép férfihoz.
  2. De a másik a lényével, valódiságával nyűgöz le minket igazán, amit az auráján át közvetít. Jógikus nyelven aura, mindennapi szóhasználatban pedig jelenlét, kisugárzás vagy karizma – ugyanarról beszélünk. A nagy, fénylő aura, a nagy karizma vonzóbbá tesz minket a környezetünk számára. Ezért van az, hogy ha nagy karizmával rendelkező ember belép a térbe, rögtön rávetül a tekintet – nemtől függetlenül. Természetesen nemcsak ezért nagyon fontos téma a jógában az aura folyamatos tisztítása, de talán nem is gondoltuk eddig, hogy milyen nagy mértékben segíti a párválasztást is.
  3. Természetesen a vonzásnál számít igenis a kémia, a szexualitás és a szexuális dimorfizmus is.
  4. Vonzódunk azokhoz, akikkel karmikus kapcsolataink vannak – és azokhoz is, akik éppen a sors útját járva a jövőnk lehetőségét hordozzák (sorsbeli találkozások).
  5. És nagyon is sok mindenben számít a hasonlóság – hogyan gondolkodunk, mit eszünk, mit szeretünk, mik a fő hitrendszereink, valamint igenis számít, ha hasonló értékeket és célokat képviselünk. Mindezzel ellentétben szeretjük, ha különbözőségekre is akadunk a másikban, ugyanis
  6. A különbözőségek teszik izgalmassá a másikat, ha különbözőek a hobbijaink, bizonyos témákban a világlátásunk, különböző életutat jártunk be, más családból érkeztünk – ezek a különbözőségek egészséges mértékben a kíváncsiságot keltik fel és tartják fenn a másik felé bennünk.
  7. A másik illata is nagyon sokat számít – a párválasztásnál nagyon fontos a szaglás, ugyanis a biológiailag egészséges kapcsolódás és gyereknemzés a minél távolabbi génállományból találkozunk valakivel – és a szaglás vezet minket ebben – egyszerűen megérezzük, hogy valaki a gén spektrumon keresztül közel vagy távol áll tőlünk – ebben tehát ahhoz vonzódunk, akikkel nagyobb a különbözőség.

Szóval, egy egészséges kapcsolódásban a hasonlóságok és különbözőségek táncát járjuk, de ha túlságosan hasonlóak vagyunk, akkor az unalmat ébreszthet bennünk, szükségünk van a polaritásokra is –

ugyanis, ha nincs polarizálás akkor elhidegülés, elhűlés felé megyünk. Amikor pedig túl nagy a különbözőség, az rengeteg kofliktust szül.

Mire van szükségünk valójában akkor?

Egyikre sem – ezeken túl van egy fontosabb tény: az az érzés és érzékelés, hogy a másik biztonságban van önmagában

Vagyis, az önszeretet képességét mutatja és érzékelteti, miközben teljességet és autonómiát mutat egyszerre – ez az állapot a jógában a Saibhung állapota. Az ön-szeretet egy biztonságos teret hoz létre bennünk, ez a biztonsággal átitatott tér pedig felerősíti azt a képességet, hogy megbirkózzunk az élet és a kapcsolat adta polaritásokkal és paradoxonokkal.

A kapcsolat, a kapcsolódás művészete abban rejlik, hogy képessé válunk-e arra, hogy felismerjük a saját belső értékeinket, lélekként. Ez fejleszthető az által, ha kultiváljuk magunkban a teljesség, az elégedettség és a szeretet megélését! 

E mellett gyakran előfordul az is, hogy nem vagyunk tudatában a saját belső polaritásunknak, a sötét felünknek és a paradoxonoknak: és amikor nem vesszük figyelembe a  sötét oldal és az ego játékát, a tudatos és tudatalatti elmét és viszonyát és a partnerünk által éljük meg ezeket a valójában belső konfliktusainkat, akkor az történik, hogy a saját belső harcunkat vetítjük ki a másikra.

Ezért mondjuk azt, hogy a másik tükör, és a párunk lesz mindvégig számunkra a legnagyobb tükör, aki valójában a belső fejlődéseinkhez szükséges “kapcsolókat” mutatja. Tehát, amikor fejlődni szeretnénk, akkor jobb, ha először azokat a témákat vizsgáljuk meg először magunkban, ami zavar a másikban…  (E témában persze kivételt képeznek a bántalmazó, elnyomó kapcsolatok).

Láthatjuk tehát, hogy egyaránt számítanak hasonlóságok és különbözőségek is a párválasztásnál, de ahhoz, hogy jól válasszunk a TUDATOSSÁGUNKRA van a legnagyobb szükségünk. Ugyanis, ha nem vagyunk önmagunkkal tisztában, ha nem megfelelő az önismeretünk, gyakrabban választjuk a több konfliktust hozó helyzeteket életünkben.

A kérdés tehát az, hogy te mit és kit választasz? És mi vagy ki mellett kötelezed el magad?

Még bővebben érdekel ez a téma? Itt tudsz jelentkezni az online workshopra!

Szeretettel kívánok a Saibhung állapotában megtapasztalt felemelő kapcsolatokat Neked!

Mia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply