Nováczki Éva

Több mint húsz éve foglalkozom módszeresen önismereti és egészségtámogató módszerek elsajátításával. Ennek során jutottam el a Yogi Bhajan által tanított kundalíni jógához és találtam meg benne a számomra eddigi leghatékonyabb módszert és eszköztárat az önismeretem mélyítéséhez, elakadásaim felismeréséhez és oldásához, fizikai, érzelmi és mentális egyensúlyom támogatásához, idegrendszerem erősítéséhez.

Számomra fontos volt az, hogy Yogi Bhajan – előre látva, hogy az emberiség intenzív kihívásokkal néz szembe a 21. század elején –, az addigi hagyomány szerint titkosan átadott eszközöket mindenki számára elérhetővé tette, megteremtve a lehetőséget, hogy ezek gyakorlásával, elsajátításával saját magunk GURUjává (a sötétségből a fénybe segítővé) válhassunk.

A kundalíni jóga olyan módszertan, amely nagy hangsúlyt fektet a tudatosság emelésére, az érzékelés finomítására, az együttérzés és szeretet állapotán keresztül történő belső és külső kapcsolódások erősítésére. A jóga összes eszköztárát – testpozíciók (ászana), kéztartások (mudra), szemfókuszok (dristi), légzőgyakorlatok (pránajáma), mantrák (naad) – alkalmazza a gyakorlatokban. Segítségével tudatosak lehetünk az elménk megfigyelésében, működésének megértésében, a hitrendszerünk, mintáink, traumáink felismerésében, elfogadásában és integrálásában. Számomra ez egy csodálatos technológia.

„Nincsenek mindenkire érvényes receptek, csak tapasztalásból juthatunk mély megértésre.”

Örömmel adom tovább az ismereteimet és a tapasztalataimat a velem gyakorlóknak, támogatom a saját tapasztalásban a hozzám fordulókat, mind a csoportos órákon, mind az egyéni foglalkozásokon. Utóbbiról érdeklődj külön üzenetben.

Tanulmányaim:

 • Sat Nam Rasayan gyógyító képzés, L1
 • Kundalíni Jóga Oktató képzés, L1 Instructor (KRI által tanúsított, 200 óra)
 • Training in Leadership and Success, Cycle 1 (KRI által tanúsított, 200 óra)
 • The Journey of the Soul – a halál és gyász folyamatainak támogatása (40 óra, KY Terápia modul)
 • Tudatos Újjászületés Tréning – a fogantatástól a kisgyermekkorig tartó időszak traumáinak
  feldolgozása, 2019/20, ismétlés 2021/21

Folyamatban lévő tanulmányok:

 • Kundalíni Jóga Oktatóképzés, L2 Practitioner (KRI által tanúsított, 300 óra) – Teljesített modulok:
  Autentikus Kapcsolatok, Tudatos Kommunikáció
 • Kundalini Yoga Counseling Training (KRI által tanúsított, 200 óra)