November hava szédületes változást hoz a bolygóra, valamint annak a lehetőségét, hogy rendbe hozzuk önmagunkat és ezzel az új évre is felkészüljünk. Egy fantasztikusan erős gyógyító energia-örvény van jelen e hónapban, így hát használjuk ezt ki az egészségünk és tisztulásunk javára!

A 11-es szám az isteni összehangolódást jeleníti meg, és bármely életterületen is érzed magad megosztottnak, most itt az idő, hogy ezt megszüntesd. Az Angyali Rendek rendelkezésre állnak, hogy segítsenek, hiszen a magasabb erők most azt szeretnék, hogy decemberben készen állj az újévi rajtolásra.

Érdekes számításba venni, hogy ezek a ‘magasabb erők’ néha nem a legkifinomultabb módon világítják meg a helyes utat. Megosztok egy személyes történetet, közel 30 évvel ezelőttről, ami tökéletesen illusztrálja ezt.

Egy hat éves házasság végéhez közelítettem, ami a kommunikációra, a kompromisszumra és a megbékélésre tett óriási erőfeszítések ellenére totális kudarcba fulladt. Emlékszem egy nap az orvosom várótermében ültem, pont a válópapírok aláírása előtt. Szomorú nap volt. Amíg vártam az orvosnál, beleolvastam a ‘Reader’s Digest’ magazin egyik példányába, amit gyerekkoromban nagyon szerettem. Az egyik kedvenc rovatom az ‘Idéznivaló Idézetek’ volt benne, és rögtön odalapoztam.

A tekintetemmel lassan végigfutottam az idézeteken, és a legalján egy olyat olvastam, amitől majdnem leforultam a székről. Az idézet a következő volt: “Ha kevesebbel is megelégszel annál, mint amennyit megérdemelsz, akkor még annál is kevesebbet fogsz kapni, mint amennyivel megelégednél.”

Ennyi. Az elmúlt hat évem története egy mondatba belesűrítve. És ebben a pillanatban minden megfordult, ahogy az Univerzum és én magam is megengedtem, hogy továbblépjek.

Ez november hónap története is, barátaim: felismerni, hogy hol van egyensúlytalanság életünkben és helyrehozni azt. A tizenegy az isteni sorrend száma, és ha nem magadat helyezed most előbbre, akkor semmi nem marad.

November egyik legerősebb és leginkább lenyűgöző aspektusa abban rejlik, hogy képes felfedni életed leckéinek többdimenziós minőségét. Íme egy tökéletes példa erre: amikor egy prizmát helyes szögben a fénybe tartunk, akkor az megtöri a fénysugarat, és ezt kivetülve is láthatjuk a falon vagy más felületen. Ez a fénytörés szivárványként jelenik meg, és megmutatja a színek spektrumát. Ugyanakkor azt is képes megmutatni, hogy hol lehetnek hibák, repedések vagy elszíneződések a prizmában.

Idén novembernek – a dupla 11-es miatt (hónap=11 és összességében az év=11) – van egy felfedő hatása, ami láthatóvá teszi a rejtett hibákat, amelyeket ezáltal helyrehozhatunk.

Lehet, hogy azon kapod magad, hogy hirtelen tudatossá válsz azokra a küzdelem-mechanizmusokra és érzelmi mintákra, amelyek eddig tudattalanul futottak benned és valószínűleg annyi kárt okoztak az életedben. A jó hír ezzel kapcsolatban az, hogy ezeket egy tudatos döntés által el tudod engedni és meg is tudod szüntetni.

Most képzeld el magad egy kis csónakban, amelyben az életed évein át evezel előre. S néha azon tűnődsz, “Jaj, miért ilyen nehéz evezni, amikor oly kicsi ez a hajó? Néha úgy belefáradok.” Aztán egy szép nap felállsz és úgy döntesz, hogy átrendezed a holmidat, s felfedezel egy 70 kg-os horgonyt, amely eddig rejtve volt a csónak hátuljában egy ponyva alatt. Amikor meglátod ezt a horgonyt, felkiáltasz, “Oh, Istenem, egészen idáig egy 70 kg-os felesleges súllyal eveztem!” És hirtelen beléd csap a felismerés, hogy mennyi energiát veszítettél ezáltal.

November a felszabadulás ideje, amelyet a tudatosság által érhetsz el. Amint éberségre teszel szert, megfordíthatod a játékot. Most olyan időszakban vagyunk, amikor fordulhat a kocka, amellyel a személyes áttörésed kerül nyerő helyzetbe.

A mentális prizmádban esetlegesen felbukkanó törések gyógyításában a “Hast Krija: Földtől a Mennyekig.” gyakorlat segíthet a leginkább. Yogi Bhajan ezt mondta róla: “Az erő felülről leszáll és megtisztít.”

A tizenegy a világítótorony archetípusa, amely folyamatosan világít, hogy megtaláljuk az utat általa. A világítótornyok érdekessége, hogy soha nem egy könnyed környezetben vannak. Mindig a part szélén állnak közel a háborgó hullámokhoz és a természet folyamatosan változó elemeihez. Viharok és nagy szelek közepette is a világítótornyok ott állnak biztosan a káosz peremén, fényüket sugározva, hogy megmutassák a hazavezető utat.

Mi vagyunk az a fény, mi vagyunk az Emberiség fohásza, melyet a jelenlétünkkel testesítünk meg. Azáltal, hogy állhatatosan élünk, most hatalmas változást hajthatunk végre az emberi evolúció egyik kulcsfontosságú pontján. Vedd észre, mennyire értékes vagy, és tudd, hogy az angyalok imája nagyon is megtart ezekben az időkben. Sat Nam.

“A legnagyobb betegség ezen a bolygón a stressz. És ez a legnagyobb fogyatékosság is, emberek. Meg kell értenetek, nincs semmi más értékesebb, mint az öngyógyítás.” – Yogi Bhajan

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.