Felragyogott egy csillag, és ez határozza most meg november eseményeit és kozmikus történéseit, úgyhogy hagyjál most helyet a havi ütemtervedben egy kis varázslatra és cselszövésre.

A november 11-es száma a szövetséget, a szinkronicitást, a szándék tisztaságát és a kapcsolatokat képviseli. Könnyen azon kapjuk most magunkat, hogy górcső alá vesszük kapcsolatainkat és feltesszük magunknak a kérdést: “Harmóniában és egyensúlyban vagyok-e, és kölcsönösen támogatjuk egymást ezzel az emberrel vagy sem?”

Most remek lehetőség adódik arra, hogy feloldjuk nézeteltéréseinket másokkal, de először saját magunkhoz kell őszintének lennünk. Ha a szomszéd állandóan kölcsönkéri a fűnyírót és rendszeresen üres benzintartállyal hozza vissza, akkor bizony itt az ideje, hogy elbeszélgess vele.

“Igazságos és Kiegyenlített” ez lehetne a november hónap mottója, és ha úgy érzed egy ideje, hogy valahol kihasználnak, most könnyen juthat el egy elviselhetetlen pontig e dolog . A képességed, hogy hatékonyan kommunikáld a belső frusztrációdat kulcsfontosságú a tudatos megoldáshoz, egyébként a dolgok könnyen kontrollálhatatlanná válhatnak.

Ennek oka a november szívszáma, ami a 3-as.  A 3-as szám képes vadul ingadozni a pozitív és a negatív polaritások között. A 3-as szám pozitív aspektusában; kreatív, gondoskodó és megvan benne a “Bármire képes vagyok” hozzáállás. Negatív aspektusában azonban; haragos, aggodalmaskodó, depresszív és potenciálisan romboló önmaga vagy mások számára.

Tegyél erőfeszítést annak érdekében, hogy “átkelj a szoroson” amikor úgy érzed vihar készülődik a másik elméjében. A megfelelő pillanatban, mondj valami ehhez hasonlót, “Legutóbbi találkozásunk óta kicsit nyugtalannak tűnsz. Van valami, ami át kellene beszélnünk és esetleg rendeznünk kellene?”

Ezzel meg tudod óvni magad egy láthatatlan, időzített bomba robbanástól, melyet a belső, fel nem oldott feszültségek táplálnak. Nincs szükséged arra, hogy mások neurózisát te old meg, csak arra összpontosítsd figyelmedet, hogy megoldást találj a lappangó viszályokra és hagyd, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy történniük kell.

És most keljünk át az utca napos oldalára, mert novemberben egészen biztosan kisüt majd a nap. Ebben a hónapban egy ritka és gyönyörűséges jelenség történik az égben, melyet a Jupiter és a Galaktikus Középpont egybenállása teremt. Ennek hatására a Földet átjárja az ébredő energiák könnyed áramlása.

Ezen együttállás 12 évenként történik, és idén 2019. november 19-én lesz ez a nap. A Jupiter a jólétet, a növekedést, a terjeszkedést, a szerencsét és az áldást testesíti meg. Engedd, hogy a kundalíni energiád fényesen tündököljön, mert most itt van a lehetőség egy nagyszerű kitörésre, mely a sorsod felé vezet.

Minden mantra jótékony és gyönyörű, de a “Guru” szó közvetlenül rezonál a 11-essel, ezért ebben a különleges hónapban a “Pavan Guru” mantra zengetése különösen javasolt naponta 11 percen keresztül. “Pavan” a levegő elem, amely megerősíti a kommunikációnkat és az öngyógyítást.

Yogi  Bhajan ezt mondta, “Bárki, aki recitálja e mantrát, maga is istenivé válik. Ez a mantra növeli a prána energiát. Ennél jobb gyógymód nincs.”

Kedveseim, szükségetek van arra, hogy megtaláljátok isteni egyensúlyotokat, ebben az egységben lesztek képesek “NEM”-et, mondani, amikor úgy érzitek. Csak önmagadra van szükséged, minden eddigi ismereted ragyogó csillogásában készen állsz az utadra. És ez az a magasan szárnyaló kreatívan boldog élet, amiért leszülettél ide a Földre.

Sokszor örömmel tölt el, ha gyönyörködhetek az emberi tapasztalat megértő erejében és mostanában elgondolkodom a Redwood-i erdők történetén. Annak ellenére, hogy itt találhatóak a világ legmagasabb fái, ezeknek a fa óriásoknak gyökerei csak 1-2 méter mélyre nyúlnak.

De Redwood fáinak gyökerei behálózzák az egész környéket, és erősségük és rugalmasságuk ebből ered. Gyökereik összefonódnak, sőt egyesülnek egymással, annak érdekében, hogy táplálják és erősítsék egymást. Így lehetséges, hogy ellenállnak az erős szélnek, az intenzív áradásoknak és még az aszálynak is, mivel a fáknak megvan a fizikai támogatottságuk és összekapcsolódik pszichéjük. Igen, a növények kommunikálnak egymással , és ha erről többet szeretnél megtudni, javaslom, hogy olvasd el Christopher Bird könyvét “A növények titkos élete” (“The Secret Life of Plants”) címmel.

A képességünk, hogy boldoguljunk az életben – az emberiség részeként és mint egyénként is – abból fakad, ami a Vízöntő korszak első szutrájára, mely így hangzik, “Ismerd fel, hogy a másik ember is Te vagy.”

2020-ban a nagy változások és hatalmas lehetőségek csúcsán állunk majd, és ez megköveteli tudatosságunk növelését, annak érdekében, hogy élvezni tudjuk ezt az utazást.

Jó erőnlétben belevághatsz egy országjáró utazásba, de ha félúton kifogy a kocsi kerekeiből a nyomás, az autód nehezen lesz kormányozható, a fogyasztásod megnövekszik vagy a kerekeid defektesek lesznek. Ne engedd meg magadnak, hogy a “Hogyan történhetett ez velem?” érzés helyzetébe kerülj.

Zengesd a Levegő elem mantrádat és maradj az Élet országútjának Isteni-sebességú sávjában.

Gyönyörú napok várnak ránk, sok-sok örömmel; de mindez csak hozzáállásunk és annak a kérdése, hogy bízunk-e az Univerzum kegyelmének és szeretetének pozitív áramlásában. Ez valóban így van, mert,

“Kezdetben megteremtetett a Föld, és a Föld egy volt Istennel, és a Föld maga volt Isten.”

Megadatott számunkra a Föld, megadatott számunkra a varázslat és az áldás, és meg fogjuk változtatni a világot az emberiség felé sugárzó egységes tudatunk által.

A Mennyország vezessen utadon, légy áldott, a belülről áradó méltóságod tartson biztonságban, részesülj minden jóban. Sat Nam.

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.