Ha címet kellene találnod egy olyan filmhez, amely tele van drámával, intenzitással, elsöprő magasságokkal és mélységekkel, akkor az a cím ‘2019’ lehetne. Ez az az év, ami az emberi tapasztalat legjavát és legalját hozza majd el. A tudatos döntés a hajó kormánykerekénél van, és ha képes vagy egy dologra emlékezni, az ez legyen:

“Az életed minden bukását a saját reaktivitásodnak köszönheted. Abban a pillanatban, amikor reaktívan válaszolsz, a lelkeden kívül kerülsz, ha a lelkeden kívül vagy, akkor halott vagy és nincs védelmed. Soha ne légy reaktív, őrizd meg a lelked.” – Yogi Bhajan, 1989. július 7.

Ez az idézet az, amit 2019 Igazság Próbakövének hívnék. Mindig emlékezz ezekre a szavakra, amikor kísértésbe esel, amikor kigúnyolnak vagy próbára tesznek. Ez olyan katasztrófáktól is megóvhat, amelyekből nehéz lenne a felépülés.

2019 Ajándék Száma a 10 (1+9= 10), és a 10-es szám a “Mindent vagy Semmit!” Sokan belendülnek majd, és erőszakosan próbálnak majd mindent beleadni új projektjeikbe és törekvéseikbe, és csakis személyes tudatosságuk fogja meghatározni azt, hogy mindez végül majd árt vagy használ-e az emberiségnek.

A 10-es szám, a maga kifejletlen formájában rendelkezhet a ‘Fusson ki merre lát!’ hozzállással. Ennek tanúi lehettünk 2018-ban a világ társadalmi kérdéseiben. Magasabb formájában viszont a 10-es szám a bölcs és jóakaratú vezető, aki senkit nem hagy hátra.

Rátérve 2019 Átfogó számára, megkapjuk a 3-ast, csak fel ne gyújtsuk a házat ezzel a tüzes számmal.

Igen, a 3-as a Tűz Elem, ami az emberek viselkedésére erőteljesen fog hatni. A közösségi média minden formája forrongani fog az aggodalmaikat kifejező emberektől, és a párbeszédek, ha nem is kapnak lángra, biztos, hogy meglehetősen felforrósodnak.

Az emberiség keresni fogja – akár vakmerően is néha –  annak a módját, hogy hogyan tud megbírkózni a stresszel és kezelni azt. És a legfontosabb, hogy ebben az évben leginkább az ifjú generáció van veszélyben. A 3-as szám a gyermekiséget, a gondoskodás és a támogató környezet szükségletét jeleníti meg. Nem szeretnék lehúzó lenni azzal kapcsolatban, hogy a gyermekeinket milyen veszélyek fenyegetik, de azt tanácsolnám, hogy minden család tartson rendszeres ‘beszámoló ülést’. Csak fél óra minden héten, még akkor is, ha fagylalttal kell megvesztegetned hozzá a gyermekeidet, érd el, hogy egy asztal köré kerüljetek és beszélgessetek.

Tégy fel olyan kérdéseket, mint “Szerinted hogyan lehetne boldogabb a családunk?” Vagy, “Ha egy dolgot megváltoztathatnál az iskolában, mi lenne az?”

Vedd észre a reakcióikat, jegyezd meg, mit mondanak, és figyeld meg, mi bújkálhat a felszín alatt. Az intuitív éleslátásod lehet az, ami végül megóvhatja a saját gyermekeidet vagy másét a bántalmazástól, a túlzásoktól, vagy éppen más háztartásában fennálló élelmiszerhiánytól.

De most haladjunk tovább 2019 jó dolgai felé! A 3-as számmal az élvonalban, bátran számíthatunk arra, hogy a legpozitívabb és legkreatívabb álmaink és törekvéseink most egy igen nagy bizalmi szavazatot kapnak az Univerzum erőitől. Ebben az évben elrendeltetett, hogy színre lépjük és manifesztáljunk, úgy, ahogy még soha. A tavalyi év béklyója megszűnik, ami a 9-es Ajándék Számmal együtt szinte megkövetelte, hogy a karmikus leckéinket tisztába tegyük és le is zárjuk. Tyűű, micsoda utazás volt!

2019 Ajándék Száma a 10, ami azt üzeni: “Hajrá, most jött el a te időd!”

És ez így is van, most van valami a levegőben, ami egy újfajta belső tudással megmozgat és inspirál minket. Hasonlóan Luke Skywalker-hez a legeslegelső Star Wars filmben, amikor láthatjuk, ahogy a poros kis bolygóján az ég felé tekintve azt mondja mangának: “Tudom, hogy van valami több számomra, ott kint.”

Igen, számodra is abszolút van valami több! S ez az év az, amikor a Pozitív Elménkkel érdemes kapcsolódni, hogy a kreativitásunk egy  nagyszerűbb dimenzióját tudjuk manifesztálni.

Alkotás és önkifejezés, most muszáj és kell, mert a 3-as szám kreatív motorja ha egyszer beindul, akkor azt semmi nem tarthatja vissza. Keresd a hasonszőrűek társaságát, mivel a 3-as társasági energiája játékos beszélgetésekkel és incselkedéssel társul.

Mivel a 3-as szám az ételt és a belső szervek közül a májat képviseli, ez évben különösen figyelj a táplálkozásodra és az egészségedre. Egy tavaszi és őszi májtisztítás nagyban hozzásegíthet az érzelmek hatékonyabb kezeléséhez. Ha túl sok méreganyag terheli a májat, az okozhat haragot, depressziót, még öngyilkos hajlamot is. Mindenképp konzultálj az orvosoddal, ha úgy érzed túl régóta tengődsz ezen érzelmek valamelyikében. Rengeteg segítséget találhatsz odakint, ne hagyd, hogy az árnyék-indák fogjul ejtsenek.

A 10-es szám a Harcos archetípusát jeleníti meg, és néha az életben muszáj kiállnunk azért, ami helyes. Már említettem ezt a filmet korábban, most újra megemlítem, mert tökéletesen példázza azt, ami a bolygón történni fog ez évben.

A Karate Kölyök 2010-es verziója gyönyörű példája annak, ahogy egy ifjút arra edzenek, hogy a saját erkölcsi mércéjét alakítsa ki, és bármilyen túlerővel is nézzen szembe, merjen rá hagyatkozni. A 10-es szám azt kívánja tőlünk, hogy rendelkezzünk egy kódexszel, egy saját becsület-kódexszel, amely által tudjuk, hogy a világ viszonylatában hol foglaljuk el a helyünket. Ha van szabad 4 perced, akkor nézd meg ezt a klipet a filmből, és vedd észre a Tanár jelenlétét és az Anya imáját. Így tudjuk a világot megváltoztatni.

Nem számít mekkora a nyomás, a korrupció, vagy az illúzió, amit a világ mutat neked, te tartsd magad a saját mércédhez. Akkor mindig győztes lehetsz, attól függetlenül, hány gólt rúgtál.

A 10-es számhoz az idegrendszer is tartozik, szóval legyen mindig kéznél Yogi Tea és ropogtatnivaló zellerszár. Yogi Bhajan egyszer azt mondta, hogy néha az emberek azért eszik túl magukat, mert az agyuk nem kapja meg a rágás által létrehozott szükséges stimulációt. Fogyassz több olyan ételt, mint a zellerszár vagy a pirított kukorica, és olyan ropogós bio-kenyeret, amely a régi korokat idézi. Ez segít majd az állkapocs kiegyensúlyozásában is, amely a szervezet energiaáramlását szabályozza.

Te jóságos, micsoda év és micsoda idők itt a Földön. Létezzünk a szeretetben, amelyben az Égiek megtartanak, és tudjuk, hogy a lépéseinket a belülről és felülről eredő fény vezeti. Áldás és béke kísérjen Téged, ahogy ragyogó kedéllyel haladunk együtt előre. Sat Nam.

Hogyan navigáljunk 2019-ben: A 10-es Ajándéka – A Kódexem, Az Utam

  1. Ne légy reaktív. Emelkedj felül a tartásod és emelkedett jelenléted által. Zárd rövidre: Túl laza vagyok ahhoz, hogy a játszmákban részt vegyek.
  2. Az idegrendszerem egyben van, íme miért: 3 perc íjász póz és tűzlégzés, minden nap; 3 csésze Yogi Tea; 3 zellerszár vagy 3 ujjnyi gyömbér nyersen vagy főzve
  3. Meditálj az Ardaas Bhaee mantrán vagy recitáld 3-11 percig minden nap. És hangosan mondd is ki: Guru Ram Das és Guru Amar Das hátulról fedeznek és minden helyzetben gyengéden vezetnek engem.
  4. Megerősítés önmagadnak: “Van célom és helyem a világban, és mindig megkapom az útmutatást a megélhetésem és személyes kiválóságom felé.”
  5. Lazíts! Tudd, hogy mikor kell szünetet tartani, vagy akár kivenni egy egész napot. Róma nem egy nap alatt épült fel, és a Vízöntő Korba való teljes átmenet is még néhány évet igénybe fog venni. Lassan lépkedj és élvezd az utat!
  6. Mosolyogj! A világ szeret téged amikor mosolyogsz, a 10-es számhoz tartozik a mosoly és a Sugárzó Test. Amikor mosolyogsz, igazán vonzóvá válsz.
  7. Víz: Fogyassz jó minőségű vizet és izzad ki. A testedzés és izzadás beindítják az endorfin hormonokat, ami jótékonyan hat a kedélyállapotra.
  8. Egyensúly: “A saját egyensúlyom a saját fennhatóságom, senki nem tudja megbolygatni azt.” Ez így van, az erő veled van.
  9. Türelem: Tudd, hogy az emberi evolúció egy sokkal nagyobb fordulatának vagyunk a részei, és nem mindig könnyű a tömeg élén lenni. Egy jó vezetőnek mindig tudnia kell, hogy mikor kell az elvárásait elengedni és türelemmel lenni mások felé.
  10. Tudd, hogy áldott vagy: az Angyali Rendeknek, a Guruknak, a Szenteknek és Bölcseknek nem áll rendelkezésre más, csak te, akivel együtt tudnak működni, hogy ezen a létezési síkon munkálkodjanak. Nem fognak cserben hagyni, csak kérj és megadatik!

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Ha szereténd 2019 ezen enegiáit igazán hatékonyan meglovagolni, egy új kezdetet megalapozni és hasznalni a tudatos teremtes jogikus eszközeit, akkor csatlakozz Te is a január 12-én induló “Induljon jól 2019” online programunkhoz. A részletekert kattints ide!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.