Októberrel belépünk az évtized utolsó 90 napjába, sok minden forog most a kollektív térben. Sokkal többre vágyunk most, mint amit eddig megengedtünk magunknak, és különösen felerősödik bennünk a belső vágy, hogy megtaláljuk igaz lelki társunkat, akivel együtt folytathatjuk utunkat.

Október így a vágyak időszaka lesz, és ezt a hónap kettős 10-es számhatása (mester szám: 10, illetve az ajándékszám: az év utolsó két jegyének összege:10) erősíti fel. A dupla 10-es szám adja ki a Szív számot, ami a 20-as, ez pedig felerősíti azt a belső vágyunkat, hogy tartozzunk valakihez.

Ez a vágyakozás különböző formákban fog megnyilvánulni és a köztünk élő jógik számára egy olyan áttörés lehetőségét jelenti, ami teret nyit a spirituális sorsunkkal való teljes összhang és egyensúly megteremtésére.

A legnagyobb kérdés csak az, hogy vajon idegrendszerünk meg tud-e mindezzel birkózni? Igen, a 10-es szám az idegrendszer és a vázszerkezet száma. Építsd be étrendedbe a gyökérféleségek fogyasztását, mint például az édes burgonyát, céklát, hagymát, fokhagymát, fehérrépát. A zeller dzsúz és a gyömbér minden formájában jót tesz az idegrendszernek, a gyömbér további előnye, hogy jó hatással van a gerincvelőből kilépő idegekre.

Annak érdekében pedig, hogy a 2019-es év utolsó 90 napját könnyedebben vegyük, az alábbi meditációt javaslom:

“10 lélegzet meditáció, hogy mentesüljünk a betegségektől”

Ez a meditáció pránikus erőt ad a Sugárzó testednek, ezzel űzve el a negatív energiákat tőled. Ne feledd, Te vagy saját magad spirituális Testőre!

Az egyik útja annak, hogy közvetlenül segítsük idegrendszerünk működését az nem más, mint hogy helyes döntést hozunk kapcsolatainkban. Október hónapja tesztelni fogja határainkat és képességeinket arra nézve, hogy “NEMET” mondjunk akkor, amikor túlterheltnek érezzük magunkat. És igen, október időnként kihívást hoz, hiszen újra változik a bolygó frekvenciája, és nem mindenki képes arra, hogy keggyel telve kezelje mindezt.

A 10-es szám a hatalmat, a vezetést, a bátorságot és azt a saját magunkba vetett hitet jelképezi, hogy kezelni tudunk bizonyos helyzeteket. Amikor a Sugárzó Testünk és az idegrendszerünk erős, vonzó a jelenlétünk, és ez lehetőségeket és tiszteletet hoz és teremt. A pozitív polaritásban a 10-es a másokat mélységesen tisztelő, kedves és jóindulatú uralkodó. A negatív polaritásban a 10-es zsarnoki lehet, az “Azért, mert azt mondtam” hozzáállással. Október tehát bővelkedik a sakkmérkőzésekben, így okosan válaszd meg csatáidat, vagy csak maradj ki, ha túlságosan őrült irányt vesznek a dolgok. És idővel, minden elrendeződik.

Különösen fontos a széles látókör megtartása hosszú távon annak érdekében, hogy a lehető legjobban megértsük az elkövetkezendő 90 nap eseményeit. A világ nem fog darabjaira hullani, csak egy kicsit átrendeződnek a dolgok, hogy felkészüljünk 2020 nagy horderejű változására. Ezen változások a kreatív együttműködéssel kombinált tudatos jövőkép révén pedig pozitív polaritást termtenek majd.

Nem számít, hogy a dolgok milyennek tűnnek, bőséges megoldások adódhatnak arra, hogy mindenkinek nyert ügye legyen.

A 2020-as évre előre tekintve a 2-es szám a női energia száma, ami a harmóniát, az egyensúlyt, a támogatást és a kreatív együttműködést jelképezi. Ez már az előző évtized evolúciója, amely időszak a függetlenségről, a személyes dominanciáról és az “Fel is út le is út” hozzáállásról szólt.

Számomra nagyon érdekes, hogy az Egyesült Államokban némely férfi politikai jelöltnek megvan a nőkre jellemző „fejlett oldala” is. Ezek a politikusok szilárd emberek, de emellett megvan a maguk érzékenysége és befogadó képességük is.

Pontosan ez férfi és női egyensúly fejlődik jelenleg bennünk, és pontosan ez az, ami által megmenthetjük a világot és egészséges kapcsolatokat létesíthetünk. 

Visszatérve a 10-es szám kettős hatására a szívszám kalkulációnál, ez a hónap mindannyiunk számára egy teszt hónap arra nézve hogyan “ne adjuk el magunkat”. Ez valójában azt jelenti, hogy ahol régebben “elbarikádoztad” magad az önbecsülésed megtartása érdekében, ott most lehetőséged nyílik felismerni, hogy: “Hahó, ez nem jó nekem, nem folytatom ezt így tovább!”

Ez egy hatalmas kijelentés, ami megteremti az alaphangját a 2020-as évnek és az azt követő időszaknak. Igenis megérdemeljük, hogy tudatos és kiegyensúlyozott kapcsolataink legyenek, de bizony erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy fenntartsuk az egyensúlyt.

Egyensúly – ez október kulcsszava, ahogy a 10-es szám a “Mindent vagy Semmit!” dinamikáját testesíti meg. E mottó igen kimerítő lehet, én személyesen jól ismerem, hiszen a lélek számom a 10-es. Réges régen, a tanulmányaim kezdetén Yogi Bhajan ezt mondta nekem:”Ne túl sokat, ne túl keveset.” Ezt érdemes megfogadni.

Az Univerzális intelligencia keretein belül most lehetőségünk adódik elérni e változást és fejlődni. Amennyiben készen állsz és hajlandó vagy a felsőbb erőktől támogatást és útmutatást kérni, akkor ezeket mind megkapod. Csak ülj egyszerűen meditációs ülésben és mondd ezt: “Kedves mindenható Angyalom, vezess szívem beteljesülésének és lelkem vágyakozásának útján. Vigyázz rám és védj meg engem utamon, és kegyelmeddel áldd meg a körülöttem lévőket.

Indulj, legyen boldog  utad!

Sat Nam

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.