Vannak olyan pillanatok az életben, mikor egyszerűen csak ki kell mondanod, hogy mi a helyzet, úgyhogy pont ezt fogom most én is tenni. 2020 októbere sok “fent-lent”-et tartogat, de elmondom azt is, hogyan navigálj ezen pillanatokban.

Először is e hónap mantra az, hogy “Maradj az utadon”. Ne vállald túl magad semmilyen szinten, semmilyen okból. Nyújts segítséget, tanácsot,asszisztálj, ha azok ésszerű keretek között mozognak az adakozás tekintetében. Attól nem leszel jobb ember, ha hátrányos helyzetbe állítod magad, amelyet aztán nehéz korrigálni.

A hónap második érdemi mantrája: „A lassú a könnyed és a könnyed a gyors”. Ezt érdemes felírni és észben tartani, például felragasztani a fürdőszobai tükörre,csak hogy ne felejtsd el! Érezni fogod a késztetést, hogy felgyorsítsd az életed, hogy lépést tarts a sok információval és a félretájékoztatással, de ne indulj el ezen az úton.

Tartsd a ritmust, tudd mikor kell elköteleződni és mikor lekapcsolódni. Az energiád megőrzése kiemelt fontosságú most azért, hogy az immunrendszered erősségét megőrizd. Ebben segíthet a következő méregtelenítő fürdő, ami csodát tehet a nyirokrendszereddel: 2kg keserű sót és 6 csepp eukaliptusz vagy teafa olajat öntsünk össze hozzá.

Fejlesztenünk kell az immunitásunk, éppen ezért raktározzunk be vitaminokat, fürdősókat és egészséges nasikat.

Hihetetlen energiahullámok érik el most a Földet, és ha benne vagy a spirituális játékban, akkor ezt az energiát előnyödre fordíthatod. Ha nem, akkor csak a sors szerencséje,hogy hogyan kezeled a helyzetet. Spirituális emberek lévén, gyakoroljunk valami olyasmit, ami a szerencse és a jólét frekvenciáját hozza életünkbe.

Az Antar Naad meditáció csak napi 11 percet vesz igénybe, de sokkal többet kapsz vissza a befektetett energiáért. Nézd meg a meditációt a videón és élvezd egész hónapban. Jó lesz!

Van néhány különösen erőteljes napunk ebben a hónapban, ezek pedig az október 4., 10., 13., 19., 22., 28. és 30. Ne erőltessünk semmit ezeken a napokon, és hagyjunk időt és teret a dolgok alakulásához. A New York Times egyik legnépszerűbb könyvében: „A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek” a szerző a következőt mondja: „A férfiak bemennek a barlangba… A nők beszélgetnek.” Majd tovább magyarázza, hogy amikor a medve bemegy a barlangba, ne tedd be oda a kezed!

Most, hogy áttekintettük a gondot okozható részeket, vessünk egy pillantást a pozitív oldalra is.

Októberi szívszám a 12, ami 3-ra csökkenthető. (A szív 10-es hónap + 2-es ajándék = 12). A 3-as szám a kreativitás, a pozitív elme, az étel, a társadalmi kapcsolat és a tápláló energia témakörét képviseli. Ez azonban a 12-es úton jár, amely a Jó Pásztor archetípusa.

A most kibontakozó globális eseményekre reagálva óriási pozitív fellendülés várható a tekintetben, hogy az emberek hogyan hangolják össze az erejüket és az erőforrásaikat. És muszáj reagálnunk valamit, mivel nem lehet a bizonytalanságban maradni.

Lehet, hogy ezen a ponton azt gondolod: „Nos, először azt mondtad, hogy ne erőltessem meg magam, most pedig azt mondod, hogy válaszolnom kell a hívásra; most akkor mi van? ” Szerencsére van válaszom,mégpedig az, hogy maradj a saját pszichéd áramlásán belül.

Ösztönösen érzed, hogy mikor esel ki az egyensúlyodból és mikor vagy a saját energiatartalékaidon belül. Tiszteld magad és az igényeidet, és tudd, hogy nem kell mindent megcsinálnod, más is csinálhatja. Jó üzlet ez mindenkinek.

Annak érdekében, hogy jobban átlássuk 2020 értékét és magasabb szándékát, álljunk meg egy pillanatra, és gondolkozzunk el, hol tartunk éppen. Pozitív oldalon a 2-es szám az igazodást, a harmóniát és az egyensúlyt jelent. A negatív oldalon a konfliktus, a kettősség (dualitás), a polarizáció jelenik meg. Mindezek a témák egyaránt cirkulálnak most a globális kultúrában, és a következő három hónap kulcsfontosságú most az emberiség fejlődésében.

Az 5 elem életerője nagyon erős lesz az év utolsó három hónapjában. Az elemek a levegő, a föld, a víz, a tűz és az éter. A víz elem puszta ereje árapály hullámot idézhet elő, amely kiöblíti a homok felszíne alá rejtett tárgyakat. A levegő elem erős szelet hozhat, amely egy fát is ledönthet, és kitépheti a gyökérzetét.

A Földhöz hasonlóan mi is, emberek, egy gyors kinyilatkoztatási energia pillanatait fogjuk megtapasztalni a tudatunkban – hirtelen ráébredünk, hogy miért voltunk egész életünkben ezekkel a viselkedéssel vagy függőséggel terhelve, valamint a minta megváltoztatásának képességével, ha úgy döntesz.

Ez fantasztikus hír mindazok számára, akik a következő pillanatokat élik át: “Annyira rosszul vagyok ettől a sok szartól, valami változzon!” Igen, ez most változhat, és az Elemek ereje ott van, hogy segítsen. A hónapban javasolt meditáció az Éter Elemmel dolgozik, amely a Kegyelem és az áldás területe. A kegyelem nem valami olyasmi, amit a jó cselekedetekkel megszerezhetünk, hanem egy olyan dolog, amit az isteni jóindulat megad.

Mindannyiunknak szüksége van most arra a Kegyelemre, arra a „kis segítség” energiára, hogy valaki átdobja a labdát a kerítésen, hogy újra visszatérhessünk a játékba. És a játékunk, az élet áramlása és a kreativitás vágyakozik kibontakozni. Az Elemek azért dolgoznak velünk, hogy felfedjék azt, amit soha nem tudtunk, mégpedig hogy a zsenialitás arra vár, hogy kitörjön.

Itt van hát 2020 barátaim, időnként kissé zűrös, mégis nagy kinyilatkoztató energia játszik főszerepet, amely megváltoztatja az emberiség pályáját.

Egyszerre egy lépés, te és én, valamint a szentek és angyalok. Soha nem mész üres kézzel az alázat és a szívből fakadó imádság ajtaja előtt. Mosolyogj tovább, ragyogj tovább, és tudd, hogy az Ég minden lépésedkor megkapta a támogatásod. Sat Nam.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.