Kundalini jóga tanárképzés

2019. szeptemberében 1.szintű kundalini jóga képzés indul (220h), Sadhana Singh (I) lead tréner vezetésével.

Jelentkezz a képzésre és vegyél részt annak teljes ideje alatt 30%-os kedvezménnyel online programjainkon!

Az 1. szintű tanárképzés (220 óra) során megismerkedhetsz a kundalini jóga és a jógikus életmód alapelveivel, gyakorlataival és megtapasztalhatod, miként képes a kundalini jóga felemelni és harmonizálni életedet, valamint hozzásegíteni ahhoz, hogy rátalálj a Benned rejlő teremtő erőre.

 

A tanfolyam a KRI által akkreditált jógaoktató képzés, mely nemzetközileg elismert diplomát ad. A diploma igazolja, hogy oktathatod a Yogi Bhajan által tanított kundalini jógát.

Legyél Te is kundalíni jóga instruktor!

♥ Mélyítsd el és vidd bele a kundalíni jóga, a meditáció és a jógikus életmód eszközeit mindennapi életedbe

♥ Transzformálódj a “tudatosság jógájának” ereje által

♥ Bővítsd meglévő tudásod, mint coach, terapeuta, jóga tanár vagy bármilyen segítő foglalkozást végző személy

♥ Tölts időt egy felemelő, megtartó közegben

A TRÉNING NEKED SZÓL:

A képzés egy olyan 9 hónapon átívelő folyamat, mely során hat modul keretében ismerkedhetsz meg a Yogi Bhajan által tanított kundalíni jóga, meditáció és jógikus életmód alapjaival.
A programot nemcsak leendő jóga tanároknak ajánljuk, hanem olyan egyéneknek is, akik egy belső transzformációs folyamatban szeretnék mélyíteni otthoni gyakorlásuk, vagy egy olyan megtartó és felemelő eszközhöz szeretnének hozzájutni, ami az egész hátralévő életüket végigkísérheti. A kundalíni jóga 1. szintű tanárképzés így a már kundalíni jógában vagy egyéb jógában jártas személyeknek, és a teljesen kezdő gyakorlóknak is ajánlott.

Ha általunk jelentkezel a képzésre, akkor annak teljes ideje alatt 30%-os kedvezménnyel vehetsz részt online programjainkon!

tematika

A tanárképzés programja hat fő téma köré csoportosul:

Krija és meditáció

A Yogi Bhajan által tanított kundalini jóga alapjai

A kundalini jóga kriják (gyakorlatsorok) elmélete és gyakorlata, ászanák, mudrák, bandhák. Az elme természetének felfedezése és tréningje meditációk, mantrák és pránajáma által.

Humanológia és filozófia

A kundalini jóga tanár életmódja

A kundalini jóga története és hagyománya, a jóga filozófiai háttere. A kundalini jóga technikái és használatuk a gyógyításban és a mindennapi életben (táplálkozás, diéták, párkapcsolatok, életciklusok, stb.)

Anatómia és fiziológia

A jógikus és funkcionális anatómia alapjai

Hagyományos nyugati anatómia: légzés, ideg- és immunrendszer, izomzat, keringés, endokrin- és emésztőrendszer, illetve ezek kapcsolata a jógikus tanításokkal és gyakorlással.

Jógikuis anatómia

A test energetikai rendszere

Csakrák, nadik, prána, vájúk és a 10 test jógikus elmélete.

A tanár tudatossága

Erények és értékek az Arany láncolatban

Képességek és technikák a hatékony oktatóvá válás útján, gyakorlati stratégiák kezdők tanításához, etikai kódex, önfejlesztés, a tanár átalakító szerepe a sikeres jógagyakorlás kifejlesztésében.

A Mester érintése

A Mesterrel való kapcsolat ápolása

Felvételek Yogi Bhajan óráiról és tanításairól.

bizonytalan vagy?

Érdeklődj további információkért, és tedd fel a kérdéseidet nekünk!

Ha általunk jelentkezel a képzésre, akkor annak teljes ideje alatt 30%-os kedvezménnyel vehetsz részt online programjainkon!

IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

 

 

2019. szeptember 19-22. Sadhana Singh (Budapest Gellért Hotel)

2019. november 14-17. Hari Bhajan Kaur (Budapest Gellért Hotel)

2020. január 30-február 2. Anja Lührs (Budapest Gellért Hotel)

2020. március 5-8. Gurudass Kaur (Budapest Gellért Hotel)

2020. április 16-19. Hari Bhajan Kaur (vidéki elvonulás: Kisnyalkapuszta)

2020. május 28-31. (vizsga az utolsó napon) Sadhana Singh (Budapest Gellért Hotel)

 

 

A KÉPZÉS TANÁRAI

Sadhana Singh (IT) - A képzés vezető tanára

With twenty years experience in teaching stretching and gymnastics, Sadhana Singh is a Kundalini Yoga Lead Trainer dedicated to teaching and empowering new teachers and future trainers. His in-depth study and research in the field of Kundalini Yoga has also inspired him as an author.He both created and is responsible for K.Y.A.T.R.A. Kundalini Yoga Awakening Transformation Realization Association, for the Crystallizing the Diamond project and for L&MKYT, Leadership & Management Kundalini Yoga Training. Ever grateful to Yogi Bhajan, Master of Kundalini Yoga, Sadhana Singh dedicates much of his time to counseling, using his in-depth experience of the teachings to guide and uplift others.

Hari Bhajan Kaur (IT), kundalíni jóga tréner

She is a Lead Trainer of Kundalini Yoga and serves the teachings since 1996. She has been deepening her study of the “Humanology Science” with focus on topics such as couple relationships, female personal development and interpersonal communication. Her dedication to the teachings including the organization of the first and second level courses of teacher training and of specialization courses as Asana, Pranayama, Pratyahar, Yama and Niyama and 21 Stages of Meditation worldwide. She is currently involved in sharing the teachings of Yogi Bhajan through specialized courses on conscious growth in the man-woman relationship and meditation in general.

Gurudass Kaur, (USA), kundalíni jóga tréner, a Childplay gyermekjóga alapítója, zenész, énekes

Gurudass Kaur is a Kundalini Yoga teacher and musician whose strong and powerful vocals mirror her amazing spirit. She is a very gifted singer and musician. Her beautiful and powerful voice has the gift to uplift and expand the mind into a pure state of bliss. She is often heard signing and playing in many well-known Kundalini Yoga music recordings. Gurudass Kaur has been a teacher of Kundalini Yoga since 1972. She opened the first Kundalini Yoga School in Barcelona, Spain in 1978 and has been an active teacher trainer in Europe for many years. Her big heart and gift with people have placed her on the forefront of many 3HO events, both in Europe and the USA.

Anja Lürs, kundalíni jóga tréner, jógaterapeuta, természetgyógyász

Naturopath and yoga teacher since 1990. Specialized in the field of nutrition, immunity and yoga therapy

MAGYAR SZERVEZŐK ÉS TANÁRSEGÉDEK

Kormos Éva Pavanjeet Kaur, tanársegéd, szervező,

Pavanjeet Kaur 2010 óta aktív gyakorlója és oktatója a Yogi Bhajan által fémjelzett kundalini jógának. A kundalini jóga számára a kiteljesedésnek, gyógyulásnak és örömteli életnek a legteljesebb útja, olyan színes, gyakorlatias és kimeríthetetlen eszköztár, mely bármilyen kihívás közepette segítséget nyújt.

Dudás Kata Siri Sant Kaur, tanársegéd, szervező

Siri Sant Kaur gasztropszichológus és jóga terapeuta az Angyalok Konyhája étkezés terápiás személyreszabott szisztémájának megalkotója. A kundalini jóga különleges szerepet játszik mind a szakmai, mind a személyes fejlődésében, pont ezért nagyon nagy elhivatottsággal és szeretettel osztja meg a Kundalini ösvény és az arany láncolat tanításait.

Domján Mia, Meher Bhagti Kaur, tanársegéd

Mia kundalíni jóga és meditációs tanár, a Sat Nam Jóga alapítója. A jóga közel 10 éve, a meditáció 8 éve van jelen életében. Építészmérnökként bejárta Európát, hogy a legjobbak mellett dolgozzon és tanuljon. Egy a stresszből és a túlfeszített életmódjából következő egészségügyi kihívás azonban hamar rádöbbentette: gyökeresen változtatnia kell életén. Ekkortájt találkozott a kundalíni jógával, az arany láncolaton keresztül pedig mélyebb önmagával, a gyakorlás hatására pedig teljesen megváltozott élete. A kundalíni jógát 2014 óta elhivatottan oktatja, órákat, workshopokat, elvonulásokat és online programokat is tart rendszeresen.

“Ha meg akarsz valamit tanulni, olvass róla.

Ha meg akarod érteni, írj róla.

Ha a mesterévé akarsz válni: tanítsd.”

(Yogi Bhajan)

Ha általunk jelentkezel a képzésre, akkor annak teljes ideje alatt 30%-os kedvezménnyel vehetsz részt online programjainkon!

tanusítvány

A képzés a KRI (Kundalini Research Institute) és a Yoga Alliance által hitelesített képzés.

A KRI jelenleg az a nemzetközi képzési szervezet, mely segíti a Yogi Bhajan tanításainak hivatalos terjesztését, és 52 országban felügyeli a tanárképzési programokat. 

Az 1-es szintű Kundalíni Jóga Tanárképzés egy 220 órás program (180 kontakt óra, 40 óra otthoni gyakorlás). A programban végzett tanárok a Yogi Bhajan által tanított Kundalíni Jóga® instruktorokká válnak, regisztrálva lesznek a Nemzetközi Kundalíni Jóga Tanárok Szövetségébe (IKYTA) és teljesítik a Nemzetközi Jógaszövetség (Yoga Alliance) 200 órás követelményét is.

A kundalíni jóga tanárok elsődleges szerve nem a Yoga Alliance, hanem az IKYTA. A képzést hivatalosan oktató kundalíni jóga trénerek listáját itt találod. Arról pedig, hogy honnan ismerheted fel, hogy egy képzés hivatalos-e, itt olvashatsz bővebben. 

további információk

A képzési napok intenzívek, teljes jelenlétet igényelnek testileg és mentálisan is. A gyakorlás reggel 5.30-kor kezdődik szádanával (hajnali közösségi gyakorlás) és a képzés este 18.30-ig tart. Közben több szünetet, a nap közepén egy hosszabb ebédszünetet tartunk. A képzés angolul folyik, magyar tolmácsolással. Jelenleg készül a tankönyv magyar fordítása, amit a résztvevők megkapnak, amint az elkészül, de fontos figyelembe venned, hogy a kundalíni nemzetközileg használt nyelve az angol. Jelenleg még nincs túl sok magyarul elérhető anyag. A kriják, meditációk fordítását közösségi munkában végezzük.

követelmények

• Részvétel minden órán (max.hiányzás, 3 nap)
• Részvétel a hajnali szádanákon (minden képzési napon lesz, max.5 hiányzás megengedett)
• A részvételi díj maradéktalan befizetése 2020.április 19-ig
• Legalább 1 db 40 napos kriya, erről napló vezetése
• Praktikum teljesítése: próbatanítás, egy óra megtartása a képzés alatt, melyre visszajelzést ad a csoport és a tanár
• 1 fehér tantra meditációs napon való részvétel
• A képzés ideje alatt 20 kundalini jóga órán való részvétel, bármely KRI által minősített kundalini jóga oktatónál (workshop-ok is beszámítanak)
• Code of Excellence for KY teachers – elolvasása, tudomásul vétele
vizsgakövetelmények teljesítése:

• A kurzus végén írásbeli vizsga teszt a képzés anyagából

• 2 db, 10 alkalmas órasorozat összeállítása (az egyik vázlatosan, a másik részletesen kifejtve, felhasznált krijákkal és meditációkkal kiegészítve)

 

Ha orvosi kezelés alatt állsz, gyógyszert szedsz, vagy régóta fennálló egészségügyi problémád van, feltétlen jelezd a jelentkezésnél, és konzultálj az orvosoddal! A jóga gyakorlása nem helyettesít semmilyen orvosi kezelést, a képzésen mindenki saját felelősségére vesz részt!

RÉSZVÉTELI DÍJ

2050 euro mely több részletben is fizethető :

(350 euro előleg+ 1-5. modul: 340 euro/modul)

 

szeptember 22-ig egy összegben befizetve: 1950 euro

 

Az ár tartalmazza:

♦ a teljes képzést
♦ a magyar nyelvű tankönyvet (A tankönyv fordítása most zajlik. Amennyiben nem készül el a kurzus végéig, akkor is biztosítunk magyar nyelvű anyagot a vizsgára való felkészüléshez, és a tankönyvet is megkapják a hallgatók, amint elkészül.)
♦ elvonulós hétvége szállás és étkezési költségét

 

Az ár nem tartalmazza:

♠ 20 óra hospitálás díját
♠ Fehér Tantra meditáción való részvételt
Ezek a diploma megszerzésének feltételei, lsd.feljebb

FONTOS! A kurzus megkezdésével a résztvevők vállalják a teljes díj megfizetését a fenti határidőig, akkor is, ha bármilyen okból kifolyólag nem tudják befejezni a képzést. Ez esetben, egy következő képzésen befejezhetik tanulmányaikat és vizsgát tehetnek.

További információért lépj velünk kapcsolatba itt: