Beléptünk a vadonatúj, 2022-es naptári évbe, és ha jól játszunk a kártyáinkkal, akkor az év végére előrébb jutunk a játékban. 

Mivel most egy (a számok összegeként) 6-os évben vagyunk, az otthonunk terének, a családunknak, a barátainknak és az immunrendszerünknek energetikai frissítésre van szüksége ahhoz, hogy a lényegre fókuszáljunk és egészségesek maradjunk. A 6-os szám az igazságosságot és a fair play-t jelképezi, ezért bárhol is van hatalmi egyensúlytalanság a világodban, tégy meg mindent, hogy most elrendezd. Ne hagyd, hogy a családi, munkahelyi vagy társadalmi dinamika elégedetlenkedésbe fordítson. Újítsd meg az önbecsülésedet, és mondd ki: „Hé, ez már tényleg nem működik nekem. Szeretnék igazságos és kiegyensúlyozott utat kialakítani magamnak, amin mindenki boldog”.

2022 a jedi-lovagokra jellemző életszemléletet igényel, 

amely magában foglalja a személyes viselkedési kódexet és a kifogástalan harcos önfegyelmét. Semmi sem értékesebb most az egészséged megőrzésénél, ezért frissítsd fel a vitaminokból, gyógyteákból és nyers gyümölcs- és zöldséglevekből álló személyes orvosság-ládádat. Ha új vagy ebben, kezdd azzal az egyszerű szándékkal, hogy “Oké, hetente egyszer ellátogatok egy juice-bárba, és veszek egy finom sárgarépa-zellerlevet”. Alakíts ki egészséget és vitalitást támogató szokásokat az életedben, lépésről lépésre.

Mindehhez extra támogatást fogsz tapasztalni, hiszen a januári 1-es szám a kezdeményező szellemet és a „Vigyáznom kell az egyes számmal!” érzést hozza el. Jó terv, mert ha nem szeded össze magad, nemigazán tudsz segíteni másnak.

Az 1-es szám a vízió, az önbizalom, a bátorság és a saját szív energiájához való hozzáférés képességét testesíti meg az inspiráció és a tisztánlátás szellemében. A pozitív polaritásban az 1-es szám két lábbal a talajon áll, pontos és fókuszált életszemléletű. Negatív polaritásban főnökösködhet, uralkodó lehet, és a „Vagy úgy csinálod, ahogy mondom, vagy mehetsz!” stílusban léphet fel. Itt az intuíció fejlesztése kritikus fontosságú, mivel lesznek olyan pillanatok, amikor vissza kell vágnod és helyt kell állnod, máskor pedig az lesz a legjobb, ha nem állsz épp a száguldó vonat elé. Ez utóbbi energia eluralkodik időnként a bolygón, mivel a 6-os szám a Tűz elemet is reprezentálja. Igen, a dolgok felforrósodnak, különösen március, június, szeptember és december hónapokban. Ezek kritikus “villanáspont” hónapok, amikor nem kell sok ahhoz, hogy valaki a határain túl sodródjon. Meg kell őrizned a hidegvéredet, mert sok embernek lesz része érzelmi összeomlásban. 

Érdekes, a köznyelvünkben is használjuk e mondatkezdést: „A pillanat hevében …”. Igen, ez a forróság, ez a kontrollálhatatlan tűz az, ami oly sok személyes és társadalmi problémát okoz.

Van egy nagyon jó hírem számodra, 

van egy egyszerű módja annak, hogy lehűtsd a túlzott hevületet az elmédben és a testedben. A Szitali pránajáma a legjobb barátod lehet 2022-ben, mivel hűsítő hatással van a pszichére és az idegrendszerre, valamint segít kiüríteni a méreganyagokat a véráramból. Tartsd ezt a gyakorlatot a személyes orvosságos ládád részeként, és nem jársz rosszul. 

Maradjunk még januárra az egészség témájánál. Van még jó hírem! 

A Szív száma ebben a hónapban az 5-ös (a Szív az 1. hónap + 22. ajándék = 5), és ez a szám készen áll arra, hogy átvegye az irányítást saját fizikai teste és vitalitása felett. A változatosság az élet fűszere, a szívünk szeretné összekeverni a dolgokat, és megtapasztalni a változást, az utazást, a terjeszkedést, és legfőképpen az új hozzáállást. 

Készíts magadnak tervet, amelyben hajlandó vagy különböző típusú, a látókörödet tágító tevékenységet kipróbálni. 

▷ A meetup.com (nem társkereső oldal!) az érdeklődési csoportok széles skáláját kínálja, és lehetővé teszi, hogy biztonságosan be- vagy kijelentkezhess ezekből a csoportokból, ha úgy döntesz.

▷ Aztán önkénteskedhetsz egy állatmenhelyen heti néhány órát kutyák sétáltatásával. Ha elzárva érezted magad a lezárások alatt, képzeld el, hogy ők hogyan érezhetik magukat, amikor a nap majdnem 24 órájában ketrecben élnek. Add a szabadságot ajándékba.

2022 kihívás elé állítja a képességünket, hogy lépést tartsunk az új információk intenzív beáramlásával, miközben ráadásul próbára teszi az egyensúlyunkat is egy drámaian változó társadalmi légkör kényszere alatt. „Bent vagy kint?” lesz az egyik alaptéma, amikor eldöntjük, hogy barátaink, családtagjaink és munkatársaink közül kiben bízhatunk meg igazán. A megbízható szövetségek alakításának képessége az általános jólét és az immunrendszer támogatásának alapvető összetevője lesz. Egészségünk nagy része közvetlenül összefügg a kapcsolatainkkal. Vágjatok el minden mérgező köteléket, és adjatok teret a magasabb szándék és a kölcsönös támogatás friss, új vérének.

Bárhová is tartasz, oda már nem juthatsz el egyedül. 

A 2022-es év hármas 2-esei a legnagyobb hangerővel mondják ki ezt az igazságot, mivel a 2-es szám a kapcsolatokat jelképezi. Legyen szó akár a házastársadról, szomszédodról, főnöködről, barátodról, rokonodról, szeretett kutyádról vagy macskádról, folyamatosan a harmónia és az egyensúly megteremtésének dinamikáján fogtok dolgozni.

Az emberiség egyaránt akarja ezt a harmóniát és egyensúlyt, csak a tudatosság hiánya időnként ezt nagyon összezavarja. Tulajdonképpen nagyon sokszor. Mi csak azért vagyunk felelősek, hogy a saját utcánkat tisztán tartsuk, úgymond; de ez nehéz, amikor úgy tűnik, hogy a másik oldalon egy mérgező hulladéktelep van.

Mindezek után próbáljunk meg egy oktávval feljebb lépni. 

A 6-os szám a legmagasabb formájában az ima és a kivetítő psziché ereje. Nem állhatsz az elszabadult vonat elé, de imádkozhatsz a Föld bolygó egészségéért és gyógyulásáért. Az emberek hamarosan a világűrbe indulnak, de én személy szerint nem szeretnék a közeljövőben a Marson élni. Egyetlen organikus kávét kínáló kávézót vagy független mozit sem találnék ott,, úgyhogy ezt felejtsük is el.

Januárban alakíts ki magadnak olyan rituálét, amely szerencsét és gazdagságot hoz 2022-re. Ha zsályát égetsz, miközben végigsétálsz otthonban a kedvenc dalodat vagy mantrádat énekelve jó módszer a régi, stagnáló energiák elűzésére. Erősítsd meg magadban: „Én teremtem a világomat a pozitív kivetítésem által, és minden, ami egészséges és jó a lépéseimhez igazodik”. 

Igen, a legkülönösebb időket éljük, mégis képesek vagyunk olyan teret tartani magunkban, amely fényt és reményt hoz a világba. Edith Wharton írónő szavaival élve: 

„Kétféleképpen lehet a fényt terjeszteni: lehetünk gyertya vagy a tükör, amely visszatükrözi azt”.

Nam Hari Kaur Khalsa előrejelzéséből Fordította: Nováczki Éva, Anand Kundalíni Jóga