A június hónap inspiráló jövőképet ébreszt bennünk, valamint a lehetőséget, hogy megtaláljuk a közös alkotáshoz a lélektársainkat. Igen, lélektársakról van szó, olyan emberekről, akikkel azonnal érzed a szinkronicitást, valamint azt a képességet, hogy kidolgozzatok egy tervet, amely biztonságos és védett utat nyit előre.

A június 6-os száma a biztonság, a védelem, az otthon és a család, az immunrendszer, az önszeretet és a kölcsönös tisztelet témáit képviseli. Megtapasztaljuk majd, hogy újra fel kell állítani a határainkat bárkivel vagy bármivel szemben, ami bizonytalanságérzetet vagy kétségeket kelt.

Ezt merészen, „érzelmi rendrakásnak” nevezem, ugyanis június az év középső hónapja, ráadásul most növekszik bennünk az az érzés, hogy „egyszerűen nem tudjuk tovább cipelni az érzelmi terheket!” Szeretnénk könnyedebben pihenni a vízen, miközben új és fényesebb lehetőségeket keresünk a jövőre nézve. A belső és külső „nagytakarítás” lehetővé teszi, hogy az év második felében egy erősebb manőverezési pontra tegyünk szert.  A nyári szabadságok sokak számára júniusban elkezdődnek, és ha most egy kis extra öngondoskodást tudsz magadnak adni, akkor jóval előrébb leszel a játékban az előtted álló napokban.

Júniusban duplán is számítanak a 6-osok, megjelenik a hónapban és az évben is (2+0+2+2=6). A 6-os szám hajlamos sietni, mint a „Siessünk, és aztán jöjjenek a jó dolgok!” A sietség közben azonban elveszíted a perifériás látásod, ami nem igazán jó. A 6-os szám a Fényívet jelöli, amely egy a homlokot átívelő védelmi fénysáv. Az erős Fényív lehetővé teszi, hogy „ismerd a terepet”, és figyelmeztet a potenciális veszélyre.

Most van az ideje, hogy különösen erős legyen a Fényíved, ezért íme néhány tipp, hogyan erősítsd meg magad:

  1. Lassíts! Ne próbálj meg nindzsa-feladatmester lenni, mert 10-ből 9-szer várhat a dolog holnapig.
  2. Amikor elkezded úgy érezni, hogy mentálisan felgyorsulsz, állj meg, ülj le, és kezdj hosszan, lassan, mélyen lélegezni a bal orrlyukon keresztül (miközben a jobb orrlyukat a jobb mutatóujjaddal elzárod). Végezd 3-5 percig. Ez nyugtató energiát hoz az elmédbe.
  3. A 6-os szám a Tűz elem, és a dupla 6-osok játékában a dolgok minden szinten felforrósodnak. Fél liter vizet édesíts enyhén mézzel vagy juharsziruppal, adj hozzá 3 cl citromlevet és ezt idd.
  4. Ne vállalj többet, mint amennyit elbírsz. Segíts másoknak, amennyire kényelmesen képes vagy rá, és ha egy „energiavámpírral” akadsz össze, ne feledd, hogy a „Nem!” egy teljes mondat.
  5. Tarts helyet a szívedben a magasabb szintű szeretetnek és a segítő kéznek. Bármi történjék is körülötted, az angyali birodalom még mindig nagyon is jelen van, és aktívan válaszol az imáidra. Hívj segítséget, például így: „Őrangyalom, tudom, hogy ott vagy. Kérlek, vezess és támogass engem, ápolj, mint a sajátodat, és tarts a védett úton”. Igen, ez ilyen egyszerű.
  6. A 6-os szám a család és a közösség, ezért törekedj arra, hogy részt vegyél olyan eseményen vagy összejövetelen, ahol rokonlelkekkel vagy együtt, mert így felemelheted magad. Maradj kapcsolatban!

A júniusi dupla 6-osokat és a Tűz elemet mélyebben megvizsgálva, érdemes extrán biztonságra törekedni a gépekkel kapcsolatban. Ilyen pl. az autónk és annak hűtőfolyadék- és olajszintje, valamint a fűnyíró, amelynek olajra van szüksége. Az is kiváló ötlet, ha van egy jó kerti tömlőnk, amely elér a telek széléig.

Mindig is tetszett a kifejezés: „Segíts magadon, Isten is megsegít.” Ez tökéletesen beleillik a biztonság és a megelőzés témáiba, amelyekkel most tisztában kell lennünk. Nem annyira a „légy résen”-ről, mint inkább „légy tudatában”-ról van szó. 

Mi az, ami a tudatosság további dimenzióját adja?

Jó kérdés. A válasz: erős Fényív. A „Meditáció a Fényívért” megadja neked az erőt, a nyugalmat és a fókuszt, amire szükséged van ahhoz, hogy átkelhess ezen az időn és téren. Nagyobb kontrollt gyakorolsz majd az érzelmeid felett, és ösztönösen megérzed, hogy hol tudsz hatékony lenni, és hol kell békén hagynod egy helyzetet.

Hányszor fordult már elő az életben, hogy „belecsaltak” valamibe, ahol végül veszítettél? Nos, ne veszíts többet. Ahogy a Fényíved megerősödik, képes leszel olvasni a sorok között, és épp időben visszalépni!

Még a Tűz elem intenzitása és az általa felszított érzelmek ellenére is van egy nagyon pozitív aspektusa a júniusnak. Egy pozitív energiavonalat találhatunk a 10-es számban, amely a Szív számításban jelenik meg (a Szív a 6-os hónap + 4-es Ajándék = 10). A 10-es szám bátor, merész, és a „Mindent beleadok, semmi sem állíthat meg!”-ot sugározza. Ez a szellem támogatja az új törekvéseket, valamint játékteret nyit a barátságok, a romantika és az üzleti szövetségek közötti kapcsolódások számára. Igen, lehet, hogy azon a zenei fesztiválon, spirituális elvonuláson vagy a hegyoldalban lévő termál forrásnál találkozol életed szerelmével!

A 10-es szám olyan bátorságot hoz a képbe, amely lehetővé teszi számunkra, hogy jobban kezeljük a földi élet hullámvölgyeit. El kell fogadnunk az élet jóságát, és hinnünk kell a pozitív változás és fejlődés kollektív lehetőségeiben.

Ha egy kis személyes inspirációra vágysz, akkor javaslom, hogy nézd meg a „14 csúcs: Semmi sem lehetetlen” (14 Peaks: Nothing is Impossible) című filmet. Ez egy nepáli hegymászó igaz története, aki azt a célt tűzte ki, hogy egy év alatt megmássza a világ 14 legmagasabb hegyét.  Ez korábban még soha nem sikerült, és szinte mindenki őrültnek tartotta. Nos, Nirmal Purja bebizonyította, hogy tévedtek. A többi már történelem.

Nem kell megmásznod a Mount Everestet ahhoz, hogy elérd a személyes legjobb eredményed, de kitűzhetsz magad elé egy ambiciózus célt, amely növeli az önbecsülésedet. Kevés dolog hasonlítható a „Megcsináltam!”, a teljesítés és az önelégedettség érzéséhez.

A teniszlegenda Venus Williams szavaival élve,

„Néhányan azt mondják, hogy van egy hozzáállásom – talán van is .., de azt gondolom, a lényeg az, hogy megtegyük a dolgokat. Hinned kell magadban, amikor senki más nem hisz benned, ez tesz téged győztessé.”

 

Nam Hari Kaur Khalsa előrejelzéséből Fordította: Nováczki Éva, Anand Kundalíni Jóga