Egész életünk a változás állandó folyama alatt áll. Valójában ez az egy dolog az, ami állandó körülöttünk. A változással azonban sokszor párosul a félelem, a jövő miatti kilátástalanság érzése, hiszen az elme mindig a biztonságosat, a megszokottat választaná.

Jön a változás, mi meg elkezdünk aggódni, kiszámíthatatlanok és könnyen sebezhetőek leszünk. A változás azonban mindig a fejlődés része. Szabad akaratból dönthetünk arról, hogy benne ragadunk a langyos, jól megszokott pocsolyában, vagy együtt megyünk az áramlással, áttörjük félelmeinket, szembenézünk a jövővel és vállaljuk a felelősséget. Igen, a változás, lehet gyönyörű, és felismerhetjük, hogy értünk van.

Nehezen veszed észre magadban a félelmet? Kérdezd meg: van-e olyan életterület, amiben azt érzed, hogy másoknak könnyen megy, te pedig stresszessé válsz tőle? Ha erre igen a válasz, a félelem bizony ott bújik tudatalatti részeidben és ő működtet téged. Ne hagyd, hogy a félelem irányítsa életed!

Ha nagy változás előtt állsz, használd ezt a mantrát (énekeld, hallgasd, recitáld minél többet), ami kitisztítja a félelmet és bátorságot ad. Eltávolítja a szorongást, a depressziót, a fóbiákat, és ez a mantra egyben a győzelem mantrája is.

 

  • A mantra így hangzik:

Chattra Chakkra Vartee, Chattra Chakkra Bhugatay, Suyambhav Subhang Sarab Daa Saraab Jugatay.

Dukaalan Pranasee, Diaalang Saroopay, Sadaa Ang Sangay, Abhangang Bibhutaay

“A Chattr Chakkr Vartee mantra a szívközpont mantrája. Ha jól ismered és használod ezt a mantrát, akkor rendbe hozhatod önmagad.” (Yogi Bhajan)

A mantra egyik változatát itt érheted el youtubon:

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.