A csakrák olyan energiaközpontok, melyek közvetlen, azonnali, és jelentős hatást gyakorolnak az életünkre. Az a csakra határozza meg mindennapjainkban az alapvető viselkedésünket és a dolgokhoz való hozzáállásunkat, ahova a kundalini energia nagy része jut. 

A viselkedésünk és a domináns csakra közti kapcsolat azért fontos, mert az energia úgy működik, mint egy mágnes. A mindennapjainkban folyamatosan azt a rezgést vonzzuk be, amivel egy hullámhosszon van az a csakránk, ami éppen dominánsan működik.

A kundalini jóga kiegyensúlyozza és koordinálja az összes csakra működését és elősegíti a kundalíni energia emelkedését (az energia az alsóbb csakrákból a felsőbb csakrákba áramolhat), de nem kényszeríti az emelkedést, csak felkészíti a testet, hogy ez megtörténhessen. Amikor ez az egyensúly a csakrákban bekövetkezik, és az emelkedés megtörténik, tapasztalhatjuk meg igazán a legmagasabb tudatosságunk, a teljességben, együttérzésben létező tudatos mivoltunk.

Yogi Bhajan 8 fő csakra funkcióját és tulajdonságait különítette el tanításaiban, hogy jobban megérthessük és átalakíthassuk energiáinkat a kundalini jóga által. A januárban induló csakratisztító workshop sorozaton – Utazás a csakrák világába – ezekből a tanításokból szemezgetünk és olyan a kundalini jógában használatos gyakorlatsorokat és meditációkat alkalmazunk, amelyek elősegítik a csakrák tisztulását, az energetikai emelkedést és a tudatalatti blokkoldást, ezáltal törekedve egy boldogabb és harmonikusabb élet megteremtésére. Szeretettel várunk a programon!