A kundalini jóga nem véletlenül hangsúlyozza annyit a mantrákat. Évezredek hagyománya áll mögöttük és rezgésükkel képesek vagyunk megváltoztatni sorsunkat. A kundalini jóga órákon is rengeteg csodálatos mantrával találkozhattok, de érdemes otthon is sokat hallgatni és akár recitálni is őket.

A Sa Re Sa Sa mantra segít legyőzni a múlt, a jelen és a jövő negatív erejét és védelmet ad a támadások ellen. Hatékonnyá teszi a kommunikációt, erőt ad a szavaknak. Elvezeti a negativitást, és föléleszti azt a végtelen kreatív energiát, ami képes elégetni a magasabb tudatosság útjában álló akadályokat. Békét és jólétet hoz, még akkor is, ha nem ez lenne a sorsunk.

  • A mantra így hangzik:

    Sa Re Sa Sa, Sa Re Sa Sa, Sa Re Sa Sa, Sa Rung
    Har Re Har Har, Har Re Har Har, Har Re Har Har, Har Rung

A Saa a végtelen, a teljesség, az Isteni. Az éter elem. Ez az eredet, a kezdet és magában foglal minden következményt. Kifinomult és mindenen túl mutat. A Har a kreatív, sűrű, föld elem. A megnyilvánuló, a kézzelfogható, a személyes. Ezek az egymásba szövődő hangok a teljességben, az “Ung”-ban  találkoznak és fejeződnek ki. Ez minden mantra alapja. A balsors feloldódik általa.

A mantrát itt tudod meghallgatni:

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.