A Hold ránk gyakorolt hatása közismert, nem véletlenül követjük annyian a telihold és az újhold idejét, és figyeljük a különböző Hold ciklusokat. De tudtad, hogy a női érzelmek változó hulláma mögött is nagyrészt a Hold áll?  Ráadásul az ősi, jógikus tanítások szerint mi nők 11-szeresen meg vagyunk áldva ezzel a hatással.

Miért 11-szeresen? Mert nekünk 11 holdpontunk van. (Szemben a férfiakkal, akiken egy holdpont található, így értelemszerűen őket kevésbé befolyásolja a Hold hatása.)

Mik azok a holdpontok?

A nők testén összesen 11 olyan energetikai pont van, amik – ahogy a nevük is mutatja –  reagálnak a Hold energiájára. Ezek a pontok nagyban befolyásolják érzelmi állapotainkat és azt, hogyan látjuk és érzékeljük a körülöttünk lévő világot. Egy 28 napos  ciklus alatt nőként 2,5 naponta más-más holdpontunk aktív, így 2,5 naponta más-más érzelmi állapotba kerülünk bele.

Miért jó, ha tudod, hogy melyik az éppen aktuálisan rád hatást gyakorló holdpontod?

A holdpontok megfigyelése nagyban segítheti a változó érzelmi állapotaid megértést.

Ha egy nő kialakítja érzékenységét a teste felé, és megfigyeli az állandóan változó ciklusát, akkor egy idő után képes lesz előre meghatározni, hogy a 11 érzelmi pont közül melyik az épp aktuálisan működő, vagy melyik lesz a következő. A holdpontok sorrendje minden nőnél egyedi ciklust ír le, és ez a ciklus független mind a Hold külső hatásától, mint a menstruációs ciklustól. Ha azonban egy nő megfejti a saját, személyre szabott “hold kódját”, akkor nemcsak nagyobb elfogadásra és megértésre tehet szert önmaga felé, de tudatosan kezelve a változó állapotait hatékonyabban használhatja idejét és energiáját.

Nem mindegy például, hogy mikorra időzítünk egy fontos találkozót. Akkorra amikor épp kiszámíthatatlanok vagyunk és kevésbé érezzük a kontrollt, vagy akkorra, amikor igazán elemünkben vagyunk.

A Hold ránk gyakorolt hatása csak addig misztikus és titokzatos, míg nem teszünk szert nagyobb megértésre, és válunk mesterévé a holdpontok megfigyelésének és ezáltal érzelmeink tudatosításának.

Hogy mik a különböző holdpontok, és milyen állapotok tartoznak hozzá, azt alább olvashatod.

A holdpontok

 1. Hajvonal (fényív): Ha ez a pont aktív, akkor te is aktív, magabiztos és határozott vagy. Ilyenkor állsz legközelebb a valódi önmagadhoz, autentikus vagy, és nagyfokú érzékenység jellemez. Stabil vagy és világosan látod a dolgokat.
 2. Köldökpont: Ezen napokban igen energikus vagy, a bizonyosság/bizonytalanság és az erő/ energia válik központi témáddá. Különösen fontos számodra a biztonságérzet.
 3. Belső combok: Mind beszédedben, mind cselekedeteidben erőt sugárzol. Ilyenkor szeretsz a leginkább szervezkedni, és igen produktív vagy.
 4. Fülcimpa: Az értékek átbeszélése ilyenkor a legfontosabb a számodra, és nagyon foglalkoztatnak olyan mély dolgok, mint pl. miért vagy itt a Földön, és mi a dolgod.
 5. Csikló: Szívesen szocializálódsz, beszélgetsz, találkozol új emberekkel, és igazán bájos tudsz lenni. Szórakozni szeretnél. Kevésbé foglalkozol önmagaddal ezekben a napokban.
 6. Vagina: Szintén szocializálódni szeretnél, de más módon. Intimitásra vágysz és mélyebben szeretnél kapcsolódni, nyugodtabb vagy.
 7. Nyak hátsó része: Nagyon romantikus vagy ezekben a napokban, ez 2,5 nap Valentin nap számodra! Gyakran kacérkodsz és kockáztatsz ilyenkor.
 8. Mellek és mellbimbók: Ilyenkor igazán együttérző vagy, a szívközpontból élsz, és szívesen adsz másoknak.
 9. Ajkak: Beszédes vagy, nagyon beszédes…Nagy az igényed a kommunikációra, ezért ilyenkor beszélsz a legtöbbet.
 10. Orca: Gyönyörű és ragyogó vagy, de igazán érzelmes és kiszámíthatatlan is. Kevésbé érzed a kontrollt, gyakran elveszted önuralmadat. Ez egy veszélyes időszak, figyelj oda hogyan viselkedsz
 11. Szemöldök: Ilyenkor szívesen ötletelsz, „brainstorming”-olsz a már meglévő vagy jövőbeli dolgaidról. Intuitív vagy, de néha ábrándozás, álmodozás is jellemezhet.
Ha szeretnéd még mélyebben megérteni önmagad, az érzelmi működésed, többet megtudni a holdpontjaidról, arról, hogy hogyan kövesd nyomon a saját ciklusodat és élj nagyobb egyensúlyban a változó érzelmi állapotaid közt, akkor

a Hold Nők online program, mely június 3-án újholdkor indul

Neked szól!

 

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.