A rendszeres meditáció és befele figyelés legfontosabb tényezője a semleges elme kiépítése. Megkülönböztetünk pozitív, negatív és semleges elmét. Míg az első kettő egy bizonyos nézőpontból (pozitívan vagy negatívan) láttatja velünk a világot, addig a semleges elme az, ami e kettőből összegzi az információt és megadja a valós választ. Milyen szépen is lenne, ha mindenki erre törekedne! Mindennek ez a kulcsa. Természetesen a szellemi úton való járással, a sok meditációval kifejlesztheted ezt magadban. Szeretettel ajánlom Nam Hari e havi numerológiai elemzését, amiben nemcsak a semleges elméről, de még néhány más aktualitásról is olvashatsz. Csodálatos hónapot kívánok Nektek!

(Írta: Nam Hari Kaur, Fordította: Meher BHagti Mia, eredeti forrás:http://www.3ho.org/numerology-forecast-may-2015-power-meditative-mind)

Mindannyian változásra vágyunk, és ez a változás most benne van a levegőben. Május hónapja igen erőteljes átalakulást hoz az egész bolygóra és személyes életünkbe. 

A föld elem 

Az 5-ös szám a föld elemet jeleníti meg és annak a szükségességét, hogy leföldeljük magunkat a környezetünkben és az emberi viselkedésben rejlő hullámzások közepette. A nepáli földrengés nagy hatással volt az emberi pszichére. Meg akartam állni egy pillanatra és azt mondani: nem akarok több pusztító földrengést a világon. De ez sajnos a természet része, nem kontrollálhatjuk. A félelem felkavarta a kollektív tudatot. Senki sem szeretné azt érezni, hogy minden kicsúszik az irányítása alól, néha mégis megtörténik.

Szabadság és mozgás 

Az 5-ös szám a szabadságot, a kalandot és az önuralomhoz és a logikához való hetyke hozzáállást eredményezheti. “Majd kitalálom, ha itt az ideje” alaphangnem lehet most közös az emberek szívében. Az 5-ös szám a sürgetés érzését is magával hozhatja, annak irányába, ami eddig valami miatt nem tudott létrejönni. Sokan munkát fognak váltani vagy elköltöznek vagy újratervezik a dolgokat a meglévő környezetükben. Már nem tudjuk többé tolerálni azt, ami börtönként hatott eddigi életünkre, a terheket, amelyeket oly hosszú időkön át magunkkal cipeltünk. A kommunikáció lesz a fő kulcs e hónapban, meglepődhetünk, milyen szavak hagyják el mások száját. Ez egy jó dolog lehet arra, hogy ne cipeljünk tovább a sötét családi titkokat. Vége a némasági fogadalomnak.

breath-of-fresh-airA dolgok akkor válhatnak kellemetlenné, ha valamelyikünknek nincs meg a megfelelő érzelmi vagy verbális eszköztára a hatékony kommunikáció kifejezésére. Ilyenkor erőszakossá is válhat a helyzet, ha a másik személy nem érzi azt, hogy érvényesíteni tudná nézőpontját. Nézz rá a szituációra egy másik nézőpontból és mondd azt: “Igen, értem amit mondasz, szeretnék rá visszatérni, ha lesz egy kis időm átgondolni azt, amit mondtál. Köszönöm a türelmed, ez sokat jelent.” Ez a fajta beszélgetés segíthet semlegesíteni a szituációt, azelőtt, mielőtt elvesztenéd a kontrollt.

A semleges elme kiépítése

Fontos megjegyzés: Nagyon szerencsés vagyok, hogy részt vehettem azokon a nőknek szóló táborokban, ahol Yogi Bhajan a nőiség művészetét és tudományát tanította. Példákat hozott arra, hogyan kommunikáljunk hatékonyan, hogyan éljünk méltóságteljesen, kegyelemben és hagyománytisztelően. Azt is megnevezte,  mikor van az, amikor fel kell, hogy állj, hogy elhagyd a szobát vagy a házat. A semleges elme és az intuíció kifejlesztése a legjobb dolog amit tehetsz, bármely szituációhoz.

Yogi Bhajan arra is fordított időt, hogy a férfiakhoz is szóljon a nekik szánt alkalmakon. Olvastam néhány feljegyzést, a “Szex és Szexualitásban” van egy előadás: “A Fényív, a férfi igazi ereje”. Ebben az előadásban egy lenyűgöző történetet mond el. Indiában játszódik, ahol vámosként dolgozott. Minden simán ment mindig a területén, és emiatt megkérték, hogy segítsen megoldani egy helyzetet egy bűnözővel kapcsolatban, aki minden erőfeszítés ellenére mindig meglépett. Bármikor, amikor a holtartózkodásáról hallottak valamit, mire kiküldték a rendőrséget, ő már el is tűnt. Yogi Bhajan azt mondta: “Ennek az embernek nagyon erős a semleges elméje és nagyon érzékeny minden veszélyre. Bármikor, amikor rá fókuszálnak, ő megérzi ezt, és már el is hagyja a várost mielőtt elkapnák.” Kedveseim, ez a semleges elme ereje. Mindig tudod a következő lépést, így fel tudsz készülni a veszélyre. Szánj időt minden nap a spirituális gyakorlásodra, mert a legjobb barátod lehet ez időben.