Technikai értelemben, nem az vagy, amit a tükörben látsz. Rólad beszélünk. Nézed magad a tükörben, és eladod amit látsz. De a lelkedbe sosem nézel bele. Nézz a lelkedbe mélyen, őszintén, mert az igazi éned ott rejlik és nem abban, amit kivetítesz magadból. Nézd meg a ruháidat. Szexi akarsz lenni. De ez mit jelent? Árulod a szexet? Mindehhez pedig ezt az érzést kapcsolod: miért nem veszik ezt meg? De ha megveszi valaki, akkor milyen kifogások merülnek fel benned? Mind a mentalitásod, a szentimentalitásod és a projekciód csak arról szól: „Hány férfi értékel engem?”. A férfiak projekciója pedig ez lesz: „Milyen gyorsan tudom kihasználni?”.

Légy figyelemben – Ne flörtölj!

Te adtál életet Guru Nanaknak, Gautama Buddhának, Mohammednek, Jézusnak, Rámának, Krishnának. Te adsz életet mindenkinek. Te vagy az Anya, de szenvedsz a férfiak által, mert nyílt piacon árulod magad. Eladod a tested, ez vagy. Flörtölsz, ennek következtében nem vagy figyelemben. Az a nő, aki flörtöl, önmaga legnagyobb ellensége. Flörtölsz a fiatalságoddal, a felnőtt koroddal, az öregségeddel.

Egyszer találkoztam New Yorkban egy nővel, aki 89 éves volt. Elhozott hozzám egy férfit, hogy találkozzak vele, és azt mondta: „Yogiji, ő az az ember, akihez hozzá megyek.

 • Azt mondtam: „Mi van veled?”
 • Azt mondta: „Csak nézd meg az auráját kérlek, és tudasd velem, hogy megfelelő-e?”
 • Azt kérdeztem: „Miért házasodsz vele össze?”
 • Azt mondta: „Magányos vagyok.”
 • Azt mondtam: „Miért vele akarsz összeházasodni?”
 • Azt mondta: „Te nem gondolod, hogy magányos vagyok?”
 • Majd azt mondtam: „Veled van Isten, veled van a lelked, és önmagad is?”
 • Erre azt mondta: „Erre sosem gondoltam.”
 • Azt mondtam: „A legfontosabb, hogy ebben a kegyelemmel teli időszakban, amiben minden Isten ajándéka, nem tudod önmagad számára megadni a kegyet. Ez itt a lényeg.”

És nem tudod, mit jelent a kegy! De ha kegyelemmel közelítesz magad felé minden pillanatban, és nem válsz olcsóvá, akkor semmi kétség, Isten tisztelni fog. És ez az, ami a Nő. Amikor egy nő olcsó, elveszti a kegyelmét. Amikor elveszted a kegyelmet, semmivé válsz.

Megvannak a kifogásaid: „Megvan a múltam, a jövőm, a tegnapom, a holnapom.” Felejtsd el, ezek csak mentegetőzések. A mentegetőzések visszaélések, a visszaélések személyesek. A mentegetőzések személyes visszaélések. Sérted önmagad. Szenvedsz a férfiak által, de te adod magad oda nekik. A Jananee azt jelenti, aki a születést adja, az emberiség anyja, az isteni inkarnáció forrása, az integritás, a felelősség és a személyiség, Ez mind a Jananee.

Vicces, ahogy Manu (a hindu bölcs) a nőkről írt. Több száz és több száz oldalon át dicsérte a nőt: „Te vagy az istennő. Önmagad vagy. Isteni vagy. Az Univerzum forrása vagy. Isten kifejeződése vagy. Te vagy a holnap.” És így folytatta és folytatta, majd végül egy sort írt: „Oh, asszony, de amikor elveszted a fejed, önmagad legnagyobb ellenségévé válsz.” Majd itt megállt, és nem írt több sort.

Ha minden nő minden férfit arra nevelne, hogy tiszteletet, tiszteletet és tiszteletet gyakoroljon, nem lenne durva bánásmód, zavarodottság, mentális kegyetlenség és bűn az egész bolygón, és a világ maga lenne a mennyország.

Te vagy az elsődleges tanár. Meg tudod ezt tagadni? Amit az anya a gyermekének a méhében tanít, azt nem lehet megtanulni a Földön. Ezért kérlek titeket arra, hogy a várandósság 120. napjától meditáljatok. A lélek belépett. Sétálj és meditálj, és gyakorold a Charan Japa Kriját. (Ez egy meditáció, amit a leendő szülők számára javasolt Yogi Bhajan: gyalogoljatok naponta 5 km-et, miközben a „Sat Nam és Wahe Guru” mantrát zengetitek a lépések ütemére.)

A nő a végső megtestesülés

Te vagy az inkarnáció, a megtestesülés végső állapota. Négy módon szabadíthatod fel önmagad. A férfinek ehhez Isten fiává kell válnia. Te válhatsz Isten lányává, életet adhatsz egy szentnek, szolgálhatod Isten fiát a férfit, vagy szolgálhatsz, mint egy Janaee, hogy valakit istenivé tégy.

Te vagy a Világegyetem közepe. A férfi veled házasodik, tőled válik el, téged hagy el, hozzád fut. De nézd meg a férfit! Végül a nő az, akit körbejár. És még így sem tudod irányítani a világot? Mit tudsz irányítani magadban? A kegyelmet. Kegy nélkül a nő elveszti az élet versenyét és harcban él. Provokálhatsz, zsémbeskedhetsz, lehetsz érzelmes. De mindez hova vezet?

Erő és gyengeség egymást követik. A kérdés az, melyik oldalon állsz? A kérdés nem az, hogy mivel szembesítenek a váratlan események. Azokkal mindenkinek szembe kell néznie. A kérdés nem az, hogy ez szerencsétlenségből adódik-e.  A kérdés az, hogy hogyan nézel szembe mindezzel ? Ha emelt fővel nézel szembe a dolgokkal, akkor azok megoldódnak majd.

Ha játszol, ha flörtölsz, a fél agyú férfi, aki totálisan bizonytalan, neurotikus, aki a nőből született és a nő hatása alatt nőtt fel, sosem fog megbízni benned. Lehet, hogy azt mondja, igen, lehet, hogy meg is ígéri. De vagy teljesen megbízik benned vagy sosem fog. Lehet egy ötven éves ember bárki, ha az anyjának megvan ahhoz a bátorsága, hogy anyaként viselkedjen, sosem fogja elárulni őt. Te vagy az Istenhez vezető út, mert te vagy az út Istentől. Te vagy az első tanító. Az egész világ körülötted forog. És amikor önmagad vagy, mindig nyersz, de sosem vagy önmagad. Így mindig legyőznek. De azon a napon, amikor megtudod, hogy Nő vagy az elejétől a közepétől a végéig, végül Isten sem győzhet le.

Adi shakti, adi shakti, adi shakti, namo, namo. Ezt Isten mondja neked. Ez a mantrád.

 • Adi shakti, adi shakti, adi shakti, namo, namo.
 • Sarab shakti, sarab shakti, sarab shakti, namo, namo.
 • Pritam bagvati, pritam bagvati, pritam bagvati, namo, namo.
 • Kundalini, mata shakti, mata shakti, namo, namo.
 • Meghajlok az ősi erő előtt,
 • meghajlok a mindent átfogó erő és energia előtt, 
 • meghajlok a kezdeteket átfogó kreatív erő előtt
 •  meghajlok a minden erő anyja előtt, a Kundalini, az Istenanya kreatív ereje előtt

A Teremtő meghajol előtted. Nélküled nincs Teremtő. Mert nélküled nincs Teremtés.

De minden hirdetőtáblán, magazinban, minden talk show-ban eladó vagy. A létezésed eladhatóvá vált. Volt valaha valaki, aki a hirdetőtáblákon szerepelve ezt mondta volna: „Üdvözlöm anyámat, aki az életet adta számomra?” Gondoltál már valaha arra, hogy valójában semmi nincs, amit eladhatsz magadból, de ezzel személyes sértést okozol magadnak? Gondoltál már arra, hogy az értékeid az értékeid? És az értékeid mindig az értékeid maradnak. Megértetted, hogy minden kapcsolatod rólad szól, hogy te vagy a kapcsolataid középpontja? És még mindig kapcsolatot akarsz. Gondoltál már valaha ara, hogy te vagy az, aki ad, hogy te vagy a sors, a moksha, és a megváltó?

Isten Kegyelme

Amikor elkezdtem az Isten Kegyelme Mozgalmat a nők között Amerikában, azt hittem, hogy ez valami olyan dolog, amivel tudnak a nők azonosulni. Hah! Jogokat akarsz azonnal! A Nők Nemzeti Egyesületét! Jogokat akarsz azoktól, akik szültek téged? A király (a férfi) könyörög: „Csak 50 centet kérek, én vagyok a királyod.” Ha ha ha ha ha. A nők jogokat követelnek a férfiaktól. Ha minden nő az USA-ban sztrájkra menne, és nem beszélne 14 napig a férfiakhoz, akkor minden törvényt elfogadnának, beleértve azt is, hogy a férfiak masszírozzák meg reggel a lábad, mielőtt felkelsz. A kalibered, a tudatosságod és te önmagad tizenhatszor erősebb, mint bármely férfi.

A férfinak egy agyféltekéje van. Neked mindegyik működik egyszerre. Az intuíciód potenciált ad, mert anyává válsz, szóval minden veszélyt fel kell mérned. Mindened megvan, és még annál és annál is több.

A nőnek esélye van a férfi előtt járni, és ez azért van, mert természetéből fakadóan intuitív és ezért nincs oka arra, hogy kompromisszumot kössön.  De amikor flörtöl, akkor nincs figyelemben többé, akkor olyan, mint egy begubózott kacsa. Ezért szenvedsz. És generációkon és generációkon át viszed ezt a szenvedést. Ha ez a generáció nem tanítja meg a többi generációnak, hogyan ne szenvedjen, akkor a szenvedés csak folytatódik. (…)

Látod már, hogy nincs nálad istenibb? De azzá válsz, amit a tükör mond számodra, és nem tudod, hogy hol a lelked. Nem tudod hol van a kegyelmed. Nem tudod hol vagy TE. Meg kell találnod magad.

Tekints túl a tükrön

Ne veszítsd el a kegy állapotát ideiglenes javakért. Gondolkodj hosszú távon. Megteheted, mert te vagy a kezdet forrása. Mindig leszel, mert te teremted az időt. Mindig megérintődsz, mert te vagy a tér mestere. És mindig ömagad magasságába kerülsz, mert te vagy a magasztos én. Ezen a földön te vagy a középpont, a tisztaság, az erő, az anya, nem más.

Túl kell, hogy láss a tükrön! Te vagy a szellem, a lélek, önmagad vagy. Te vagy a tisztelet, a források forrása, a megváltók megváltója. Belőled születik a teremtés.

Add meg nekünk a békét, az elme nyugalmát, a lélek erejét, a kegyelmünket. Adj nekünk tudatosságot, megértést. Add meg nekünk a méltóságot, az istenséget, ismertess meg a Végtelennel, most holnap és örökké. Sat Nam.

(Kivonat Yogi Bhajan 1994. Június 28-ai előadásából – ©The Teachings of Yogi Bhajan, forrás )

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.