Létezik egy mantra, mely a földi életünk végén a lélek távozásának megsegítésére szolgál. A kundalini jógik szerte a világon ezt a mantrát zengetik akkor, amikor általuk szeretett személy elhagyja a földi létet.  Yogi Bhajan szerint, ez a mantra abban segít, hogy a lélek át tudja törni a Föld elektromágneses mezejét, és amikor ezt a mantrát zengetjük, akkor segítjük a lélek kiszabadulását.

Az „Akal” halhatatlant jelent. Azt jelenti, hogy nincs halál, csak felszabadulás. A lélek halhatatlanságára utal, és a mantra zengetésével bátoríthatjuk őt arra, hogy menjen tovább valódi otthonába:

„Nem haltál meg, csak menj tovább, elengedlek” Különösen a halál utáni első 3 napban ajánlatos zengetni, napi 11 percig.

A múlt hónapban a napi gyakorlásaimba sokszor beletettem ezt a mantrát. Két szeretett személy távozott 4 napon belül a környezetemben, az egyik nagyon hirtelen, a másik pedig nagyon nem várt módon, és ez utóbbi kicsit megrendített. Azonban végignézve a helyzetet, az volt számomra az érdekes, hogy már mennyire más a hozzáállásom a halál állapotához. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ha egy általunk szeretett személy távozik nincs fájdalom. Fájdalom mindig van, viszont a lélek útjának megértése idővel oldani tud a fájdalmainkon.

A földi „halállal” és a lélek halhatatlanságával úgy igazán először 15 évesen szembesültem. Az idő tájt azonban még nem tudtam pontos válaszokat adni, mi miért és hogyan működhet, többnyire csak éreztem, hogy magával a földi élet végével nem lehet mindennek vége. Akkoriban egy barátnőmet vesztettem el, aki egy különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság áldozatává vált. Ezt 15 évesen megélni úgy, hogy ráadásul az elkövetőt, a körülményeket, és az egész családját is ismertem nagyon nehéz volt feldolgozni. Évekbe tellett. Azonban, amit „itt hagyott” számomra tanításként, az ez volt: a halállal nincs mindennek vége. A lélek tovább folytatja az útját. Erről teljes bizonyosságot szereztem, de akkoriban még csak önmagamból merítkeztem.

Visszatérve a mantrára: az elmúlt hetekben sokat zengettem, hogy segítsem a lelkek távozását. Mosolyt és könnyeket  fakasztott, tisztulást és megértést hozott, és úgy éreztem, hogy nemcsak a szeretett lelkek további kozmikus útját segítem, de épp annyira a saját lelkemmel való összekapcsolódást is.

Hallgassátok Ti is bármikor, amikor szükségét érzitek.