Teljes Mantra: Wahe Guru Wahe Guru Wahe Guru Wahe Jio

A ‘Wahe Guru’ nem csak az isteni eksztatikus megtapasztalását jelenti, hanem el is juttatt ehhez a tapasztaláshoz. A ‘Jio’ megadja a szeretetteljes kapcsolódást az istenihez. Jio szeretetteljes és tiszteletreméltó változata a Ji szónak, ami lelket jelent.

Yogi Bhajan azt mondta, hogy “ez a mantra a kristálytiszta felismerése annak, hogy mit fontos megvédeni” és “hozzá kapcsolja az életcélod lényegét a magasabb szellemekhez és lelkekhez a kozmoszban.”

A bátorság, határozottság és győzelem mantrája is, mivel győztes mentalitással ruház fel. A szikh harcosok énekelték mielőtt harcba indultak. A spirituális harcos is énekli ezt a mantrát napfelkeltekor, hogy felkészüljön a napra és győzelmet arasson az élet csatatérén, de leginkább önmagán.

Amikor megtapasztaljuk a fényt, az istenit, a mennyeit, amely minden tapasztaláson túli és leírhatatlan, akkor mély extázisba kerülünk. Ebben az állapotban érthetjük meg igazán, hogy ez a legnagyobb győzelem, mert itt már túllépünk a polaritásokon, ahol értelmét veszti a veszteség, a győzelem és a harc is. Ez az igazi győzelem. Wahe Guru!

https://www.youtube.com/watch?v=HnztlluiEmg

És egy lágyabb verzió:

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.