Mindannyian tapasztaltuk már azt az állapotot, amikor úgy tűnik, hogy nincs kiút: a gondolataink sötét felhők, és a lét ólom súlyként nehezedik ránk,  a napsütés sem töri át a felhők sűrűjét, az életünk sem mozdul semerre.

S mint ahogy a felhők felett mindig süt a nap, mélyen belül mi is tudjuk, hogy ami állandó és mindig jelen van, az a lét öröme, és könnyedsége, az isteni áldás és a fény, ami lényünk igaz természete. Ezek mindig elérhetőek, a forrásuk mélyen bennünk van. Amikor viszont úgy érezzük, hogy lehetetlen elérni, jól jön egy kis segítség, valami, ami segít átfordulni a napos oldalra, valami, ami eloszlatja a fekete felhőket, valami, ami friss életerővel és örömmel tölt fel, és könnyedséget ad a mindennapokhoz.

Az öröm mantrája, az Aad Pooran egy transzformációs mantra, a leghasznosabb akkor, amikor a nehéz gondolatok túlságosan megbénítanak.

Ez a csodálatos mantra arra emlékeztet minket, hogy legyünk boldogok, mert az Isteni bennünk van itt és most, mi mind részei vagyunk a világmindenség tökéletes Egységének. Teljesek vagyunk és tökéletesek. Arra hív ez a mantra, hogy ezt és az élet csodáját, a létezés teljességét ünnepeljük!

Ha nem hiszed, járj utána és tapasztald meg magad! A csoda ott van bennünk, csak nem mindig látjuk. Adj egy esélyt ennek, ülj le, csendesedj el, és kapcsolódj a szíveddel, majd kezdd el zengetni az öröm mantráját:

Aad Pooran Madh Pooran Ant Pooran Paramaysureh

Fordítása: Az Aad jelentése ‘a kezdet’, melyet eredetként vagy eredendőként is értelmezhetünk. Valami, ami már a kezdetek kezdete előtt is létezett. A Pooran jelentése teljesség, amelynek semmi másra nincs szüksége ahhoz, hogy teljessé váljon. A kezdetek kezdetén, Isten volt a tökéletes, teljes igazság. Madh Pooran: Isten a teljes egész, a makulátlan igazság. Ant Pooran: Isten mindent átható. Paramaysureh: Azért, mert Isten a legmagasztosabb, és mindenek felett álló.

Snatam Kaur előadásában itt hallgathatod a mantrát a youtube-on:

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.