2022 májusa különleges időszak, amely arra ösztönöz minket, hogy merészen új hozzáállással haladjunk előre. 

A paradigma megváltozott, és most nagyobb az esélyünk a terveink elkészítésére, mozgásba hozására és megvalósítására. Végre egy örvendetes hír az év változékony kezdete után, és ráadásul tökéletes az időzítés!

A május és a hozzá kapcsolódó 5-ös szám a szabadság, a rugalmasság, a fizikai test, a tanítás, az utazás, a kommunikáció és az új megtapasztalása iránti nyugtalan vágy témáit képviseli. Ahogy a mondás tartja: „Bátraké a szerencse”, és belső eltökéltségünk most addig erősödik, amikor már kijelentjük: „Többet nem fognak elutasítani!” Kirúgni a hámból most nagyon jó gyógymód, belekezdeni és kitartani valamilyen új fizikai tevékenység vagy sportolás mellett kiváló módja annak, hogy újra szabadnak és áramlóan könnyednek érezd magad. Menj kirándulni, kerékpározz, raftingolj, ússz egy tóban, vagy végezz valamilyen aktív tevékenységet, ami segít, hogy az endorfin felszabaduljon a szervezetedben. Szedd össze magad, mert ez a legjobb immunerősítő az elkövetkező napokban: Az egészséges fizikai test.

Az 5-ös szám a kommunikációt és az információt is jelenti, így most bővelkedünk majd a világ problémáira adott új megoldási ötletekben. Szűrd meg az információkat a tudatos figyelmeden keresztül, és tudd, hogy nem érdemes minden új „zenekari kocsira felugrani”. Az információk minősítésének és megfejtésének a képessége elengedhetetlen az előttünk álló napokban, hisz sokan észrevehettük a hátsós szándék számának növekedését az eredetileg igazságként hirdetett szólamok mögött. Az „Old School” az új magasabb szint, és mindig is tetszett a régi asztalos mottója: „Mérj kétszer, vágj egyszer”.

Az egyensúly az 5-ös szám kulcsfontosságú témája, mivel ez a középpont az 1-es és a 10-es számok között. A gerinc egyenletes nyugalomban tartása és az egyensúlyi állapot fenntartása adja a biztonságot és a védett haladást az élet útján. Intuitív tudatossággal figyeld magad, hogy mi a megfelelő számodra, és mi az, ami kizökkent a belső nyugalmi pontodból. Sok fáradtságtól kímélheted meg ezáltal magad. Ne feledd, őrizd meg a belső egyensúlyod!

Május hónap bónuszát a Szív-számon keresztül kapjuk, amely most a 9-es (Szív 5. hónap + 4-es ajándék = 9). A 9-es szám a Finom Test, és a képességünk, hogy ráhangolódjunk az élet finomságára. Ez a legintuitívabb szám, mivel a pszichés képességet is jelképezi. Vajon ez azt jelenti, hogy májusban automatikusan intuitívabb leszel? Mmm, talán! De ami igazán meghatározza az intuíció ezen extra dimenzióját és a képességet hogy átláss Mája fátylán, az az, ha ráhangolódsz saját finom tudatosságodra. Hogyan tudom ezt megtenni, kérdezheted? Készültem erre a kérdésre, ezért elhoztam a Kundalíni Jóga egyik ritka ékkövét. 

A Gyan Mudra Kriya a tanítás szerint „hatékony betekintést nyújt. A spirituális jelenségek misztériumát a 3 tested – spirituális, mentális és fizikai – mesteri tudásává hangolja át. Egyszerűnek látszik, de sok bonyodalmat megold.” Jelenleg szükséged van a „Misztériumok feletti Mesteri tudás”-ra, hogy így hozz létre magadban egy pszichikus GPS rendszert, amelyhez nincs szükség internetre! 

Ezen a linken a meditáció végzéséhez találsz segítséget.

A május 5-ös száma új lehetőségeket is hoz, és e lehetőségek keretein belül az az igényt, hogy gyorsan tudj cselekedni, amikor zöldre vált a lámpa. Fizikai síkon rendben kell lenned, hogy pontosan és könnyedén reagálhass a jószerencsédre. Ehhez meditatív elmére van szükséged, ezért szánj napi 11 percet a fent említett meditációra.

Az 5-ös szám a Föld elemet is képviseli, és azon képességünket, hogy két lábbal a talajon és összeszedettnek érezzük magunkat. A nagyvilág kissé kicsúszott az irányításunk alól, időnként kitörni látszanak a vulkánok, de a személyes terünket tudjuk irányítani. Májusban itt az ideje a racionális átszervezésnek, a prioritások kialakításának. Könnyű lépésekben vállalj feladatokat, kezdj projekteket a hónap folyamán, mint például íróasztalod, konyhai kamrád, garázsod és ruhaszekrényed kitakarítása és rendszerezése. Egyszerre egy dolognak szentelj egy-egy hétvégét, és biztosítsd, hogy ahol csak tudsz, adakozz a Jóakaratnak.

Nyomd meg a Frissítés gombot személyes világodban, hogy így több teret engedj meg az életedben az új lehetőségeknek. Tudom, hogy a mondás: „Minden mindennel összefügg!” kicsit közhelyesen hangzik, de az a helyzet, hogy ez valóban így van. Ráadásul a te ajándékod lehet a hiányzó darab valaki más szerencséjéhez, és így viszed előre a fejlődést.

Mindannyian kölcsönös összeköttetésben vagyunk egymással, és ezekben az időkben semmiképpen sem kerülhetjük el ezt az üzenetet. Az óceánoktól az égig, a folyókig, a csapból folyó vízig minden folyamatos körforgásban van. Akár egy olyan országban élünk, amely súlyosan szenved, akár nem, mindannyian érezzük a rossz politika következményeit. Jelenlegi kollektív imánk ereje teremti meg a lehetőséget a nagyobb békére a Földön majd június hónapban.

2022 júniusában megjelenik a béke, a kedvesség, a szeretet és a megbékélés energiaportálja. Menjünk előrébb a görbén, és szólítsuk fel a magasabb angyali erőket, hogy lépjenek fel és lépjenek közbe, hogy megoldhassuk a világ szorongását. Egy legalább 6 fős imakör megszervezése egyik módja annak, hogy egy „Imafényt”, hozzunk létre, amely békét, megkönnyebbülést és gyógyulást sugároz a peremen élőknek. Megtehetjük ezt, hiszen a Szeretet még mindig a legnagyobb erő az Univerzumban. Csak újra mélyen hinnünk kell, és ezt a hitet mozgásba kell hoznunk.

Visszatérve az 5-ös számra, valamint a fizikai énünk és a környező világ tudatosságára, idézem a néhai Thich Nhat Hanh-t, aki azt mondta:

„Meditálni annyit jelent, mint hazamenni önmagadhoz. Akkor tudod, hogyan kell gondoskodnod a benned zajló dolgokról, és tudod, hogyan kell gondoskodnod a körülötted történő dolgokról.”

Nam Hari Kaur Khalsa megosztott előrejelzéséből Fordította: Nováczki Éva, Anand Kundalíni Jóga