A nehéz időszakokban, a sérülékeny állapotokban, a csalódások, megpróbáltatások és a nagy változások idején természetes reakcióként erősödik fel Negatív Elménk hangja. Ezzel nincs is baj, hiszen a Negatív Elmének ugyanúgy megvan a szerepe az életünkben, ahogy a Pozitívnak, de hosszú távon nagyon megnehezíti az életünket az, amikor beleragadunk abba a negatív állapotba, amiben ítélkezővé, elutasítóvá, pesszimistává és borúlátóvá válunk. Minél mélyebbre megyünk ezen állapotokban, annál távolabb kerülünk attól a belső képességünktől, hogy meglássuk az Élet napos oldalát és ezt erősítsük magunkban.

Mivel már bőven benne vagyunk 2020-ban és ahogy látjuk a 2020-as év a polaritások éve – ezt már szinte mindenki meg is tapasztalta az eddig eltelt hónapokban -, ezért a Vezesd ki a negativitás jóga és meditációs workshopon kívül, – ami a Negativitás kivezetését veszi célba, jógikus eszközökkel- hoztam Nektek egy könyvajánlót is. Ezekkel a könyvekkel azt tudjuk erősíteni, hogy elengedjük a negatív gondolatokat és megalapozzuk ezáltal a pozitív és a semleges hozzáállásunkat, hogy könnyebben, lazábban és pozitívabb attitűddel telve folytathassuk az év maradék részét és a következő éveket.

Douglas Abrams: Az öröm könyve – Tartós boldogság egy változó világban

Ez a könyv nagy hatással volt rám, öröm volt olvasni és tényleg tele van rengeteg hasznos megállapítással, ami nem csoda, hisz korunk két fontos spirituális vezetője osztja meg bölcsességét arról, hogyan őrizhetjük meg az örömet életünkben a sorscsapások ellenére. A dalai láma és Tutu érsek, a két Nobel-békedíjas vezető végig kötetlen stílusban és mély barátsággal beszélget egy olyan témáról, amely mindkettőjük számára nagyon fontos: az örömről. A könyv három részre osztható: első körben a dalai láma és az érsek történetei és tanításai az örömről; majd a boldogságkutatás legújabb tudományos felfedezései; és a legvégén a napi gyakorlatok, amelyek egyensúlyban tartják a két vezető érzelmi és spirituális életét. Mindketten beszámolnak személyes küzdelmeikről és megújulásukról és a legfontosabb üzenetről, miszerint csak úgy lelhetünk rá az örömre, ha örömet szerzünk másoknak is. A könyvben ez a két rendkívüli ember bemutatja, hogyan válhat együttérzéssel és szeretettel az öröm tartós létállapottá, mely nemcsak a mi életünket, de környezetünk, sőt az egész emberiség életét jobbá teheti.

Meik Wiking: LYKKE – A boldogság nyomában    

Ez a könyv nagyszerű gyakorlati tippeket ad arra, hogy előttünk is megnyílhasson az elégedett élet kapuja, a boldogság, amit a dánok lykkének hívnak. Az író a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója és ebben a könyvben többek között azt taglalja, mire fordítjuk drága időnket, hogyan viszonyulunk szomszédainkhoz, és miként főzünk vacsorát és ehhez a bizonyítékokat, történeteket és tippeket bolygónk legboldogabb zugaiból gyűjti össze. Ez a könyv egy szuper útmutató ahhoz, hogy minél több “lykkére” leljünk az életünkben. Meik Wiking meggyőződése, hogy bár rengeteget tanulhatunk a dánoktól a beteljesült életről és példaként hozhatjuk fel őket, de a boldogság kulcsai világunk minden táján ott rejlenek, csak tennünk kell érte, hogy megtaláljuk.

Brown Brené: Bátraké a boldogság

,,Ez a könyv könnyen olvasható, meggyőző, idézhető és veszélyes. Aki tényleg megemészti azt, amit Brené Brown itt elmond, az meg fog változni, annak a kapcsolatai átalakulnak és másképpen fog részt venni a világban.” – írja az előszóban Feldmár András. Ebben a könyvben mindegyikünk, – még azok is, akik eddig azt hitték jól haladnak az önmegismerés rögös útján – találhat hasznos tanácsokat és tanulhatunk új dolgokat. Ez a könyv arról szól, hogy a bátorságunk éppen a gyengeségünkben rejlik, abban, hogy fel merjük vállalni a hibáinkat és a sebezhetőségünket. A könyv megmutatja, hogy sikerességünk és boldogságunk, valamint az, hogy milyen családban, közösségben, munkahelyen élünk, attól függ, hogy mennyire merünk esendően és teljes szívvel kiállni és megmutatni magunkat. A Bátraké a boldogság című könyvből megtudhatjuk, hogyan építhetünk erős alapokon nyugvó, szeretetteljes családot és közösségeket. Mert a boldog ember nem az, aki maximalistaként mindig többre és többre vágyik, hanem az, aki mer hibázni is.

A spirituális gyakorlás, a negativitás kivezetése nem csak magunk miatt fontos, hanem a családunk és a tágabb környezetünk miatt is. Nekik azzal adhatjuk a legtöbbet, ha minél több energiával és pozitív életkedvvel tekintünk a napok elé. Ha szeretnél dolgozni azon, hogy minél pozitívabban tekints a jövőben, akkor jelentkezz a Vezesd ki a negativitás online workshopunkra.

A workshopról itt találsz több információt

Valamint itt tudsz rá jelentkezni

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.