Depresszió. Szorongás.Kishitűség. Negativitás. Belső bizonytalanság. Elgondolkoztál már azon, hogy ezek az érzések a tudatalatti mintákból, traumákból és terhekből is eredhetnek?

A fejlődésünket akadályozó minták felülírása komoly, akár évekig tartó lélektani munkát igényelnek, ami fárasztó és lelkileg megterhelő lehet, de ugyanakkor a legjobb jövőbeni befektetés! A fejlődés során a múltból végre megérkezhetünk a jelenbe, ahol már nem a hosszú évekkel vagy évtizedekkel korábban történt események mozgatják a szálakat, hanem az éppen aktuális szituáció és pillanat határozza meg érzéseinket és viselkedésünket. Ahhoz, hogy ezt elérjük, dolgoznunk kell magunkon, melyhez már rengeteg lehetőség és segítség a rendelkezésünkre áll.

Amit én a jógával és meditációval nyújtani tudok neked, az egy olyan lehetőség, amiről bővebb információt itt találsz. Valamint tudok ajánlani könyveket amik nekem is segítettek ennek a témának megértésében.

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai

Ez a könyv már nagyon régóta a Libri slágerlista élén van, nem véletlenül. Nagyon érthetően végigvisz minket egy transzgenerációs önismereti úton és ezáltal segít megérteni és feldolgozni a tabutémákat  és megszabadulni a kínzó mintáinktól.

Gutman Bea: Otthonról hoztuk – Családi mintáink és a párkapcsolatok

Ez a könyv egy gyűjteményes kötet, ami komoly szakemberek írásaiból áll. A hozott családi minták párkapcsolatainkra gyakorolt hatásáról szól, arról, hogy mindenki egy “alapcsomaggal érkezik a kapcsolatba és mit kezdünk ezzel a csomaggal. A tudatos elhatározás itt is önmagában kevés a tudattalan minták átírásához, és azzal, hogy kimondjuk, hogy biztosan nem leszünk olyanok, mint a szüleink, nem úgy fogunk bánni egymással, mint ahogy ők tették, még nem lesz jobb az életünk/párkapcsolatunk. Fejlődni akkor fogunk, ha azt is megfogalmazzuk és kidolgozzuk, mit teszünk annak érdekében, hogy felülírjuk a káros mintákat az életünkben.

Mark Wolynn: Örökölt családminták  – Félelmek, érzések és viselkedésminták, melyeket a tudtunkon kívül átvettünk

Ez a könyv gyakorlatiasabb, a benne bemutatott technikákkal megfejthetőek a múltbeli minták, a vizualizáció és a közvetlen dialógus eszközei pedig segítenek kiépíteni az utat, melyen haladva helyrehozhatjuk az életünket és az egészségünket. Rámutat a könyv, hogy a traumák és a rossz beidegződések sokkal komolyabb szerepet játszanak az érzelmi és fizikai egészségünkben, mint eddig gondoltuk. A szerző olyan módszereket mutat, amik segítenek a fennálló nehézségek leküzdésére.

A spirituális gyakorlás, a tudatalatti és a családi karmikus vonal tisztítása nem csak magunk miatt fontos, hanem a jövőre nézve, a gyermekeink unokáink miatt is. Nekik azzal adhatjuk a legtöbbet, ha minél kevesebb terhet hordozunk magunkkal/magunkban. Ha szeretnél dolgozni azon, hogy ezeket a terheket letedd és ne cipeld tovább, jelentkezz az Engedd el a családi karmikus terheket! – jóga és meditációs online workshopra. Elérhetőség itt.

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.