Május hónap a játék új szintjét igényli, hogy sikeresen navigáljunk életünkben. Bármely területen, ahol eddig ellenálltunk a változásnak és a fejlődésnek, kihívást fogunk érezni. Hajlamosak leszünk elvárni másoktól, hogy megváltoztassák prioritásaikat, hogy megfeleljenek a mieinknek, és lehet, hogy ők ugyanezt fogják elvárni tőlünk.

A május ötös száma a szabadság, a kommunikáció, az utazás és a kitartás témáját jeleníti meg. Mivel van egy extra 5-ös ebben a hónapban, amihez az alap kalkuláción keresztül jutunk el (ötödik hónap+9-es év= 5), a “kardcsörtetés” tisztességes mennyiségét várjuk most el minden fent említett témakörben.

A 14-es egy karmikus szám, és a múlt vagy múltbeli életek megoldatlan témáihoz kapcsolódik. Egy tökéletes világban felismered vagy elkerülöd a veszélyt, vagy megvan a képességed, hogy megváltoztasd a dolgok befolyását a tudatosságodon keresztül. A tudatosságod lehet a fordulópont egy kellemetlen szituációban, hogy ne fokozd tovább ott, ahol már sérelem alakulhat ki más számára.

Én nagy Uber rajongó vagyok, ami az igazán vízöntőkori módja annak, hogy bejárjunk egy nagyvárost. Csak csatlakozz az alkalmazáshoz, állítsd be a beszállási és kiszállási pontjaidat, és egy boldog Uber sofőr ott lesz perceken belül, hogy felvegyen. Tapasztalatom szerint az Uber sofőrök 99%-a nagyszerű ember. Másfelől viszont, mindig van egy rossz a többi jó között.

A következő sztori egy igaz történet: Egy Uber igénylése után megérkezett a kocsim, és beültem az első ülésre a sofőr, egy békés fiatalember mellé. A hátsó ülésen egy hölgy ült, elmerülve okostelefonjában. Megkezdtük az utazásunkat, cirkáltunk a városban, amíg egy másik vezető elénk nem vágott a forgalomban. Hirtelen ez a békés fiatalember átalakult egy adrenalinnal teli alien-né, azt kiabálva: “Látnom kell az arcát, látnom kell, hogy ez egy nő!” Az Uber hirtelen átváltozott “ Halál Csillag Autó Vállalattá”, ahogy a fickó nyolcvannal hajtott egy negyvenes zónában. Ez volt azon mikropillanatok egyike, amikor csak azt gondolod: “Itt és most vége mindennek.” Ahogy elmanőverezett a jármű mellett, ami megállított minket, lelassított, átbámult a másik sofőrre, és haragtól fröcsögve azt mondta: “Igen, ez egy nő.” Ennél a pontnál enyhén megdöbbenve éreztem magam a megjegyezésétől, ugyanakkor hálás voltam, hogy nem haltam meg. Ami rögtön ezután következett, az egy érzelmekkel vegyített gondolat volt: “Ne reagálj, határozottság! Van egy nagyobb összefüggés itt. “

Elkezdtem beszélni a fiatalemberhez nagyon nyugodt, majdhogynem gondoskodó hangnemben. Valami hasonlót mondtam neki: “Nos, már majdnem a célnál vagyunk, és minden nagyon tisztának tűnik előttünk.” Ez valahogy csökkentette a dühét, és az utazás hátralevő része simán ment.

Sosem tudhatod, mit hoz az élet, és jógiként a körülmények fölé kell, hogy emelkedjünk. Yogi Bhajan a mestere volt ennek, nagyon sokszor voltam tanúja, hogy a kezében egy-egy tragikus helyzet megoldássá, sőt, megváltássá vált.

Az élet mindig egyensúlyban van, így ha van egy nagyon intenzív oldala májusnak, akkor kell, hogy legyen egy lágyabb oldala is. A szelídebb oldal a 12-es számban, a Szív számban van jelen. A 12 a törzsek száma, amit ha összeadunk, akkor 3-at kapunk. A hasonló gondolkodású lelkek társaságában igazán élvezhetjük a nevetést, a barátságot, az ételt, a nyugalmat. A 3-as szám fejezi ki ezeket a kvalitásokat.

Fontos, hogy ezekben az időkben ne essünk bele a „bunker-mentalitásba” olyan gondolatokkal, mint pl. „Túl nehéz és veszélyes kint az élet, inkább itthon maradok, pizzát rendelek és filmezek egész héten.”

Igen, néha szükségünk van a menedékre. Lehet, hogy az intuíciónk néha leterel a térképről, hogy megóvjon minket valami veszélytől. „Alámerülhetsz, de ne süllyedj el.”  Tarts most szünetet, és lépj kapcsolatba egy baráttal vagy csinálj valami egészséges tevékenységet.

Visszakanyarodva a 5-ös témájához, sokan tapasztalják most ezt: „Nem hiszem el, hogy még mindig ebbe a nyomorúságos helyzetbe és/vagy kapcsolatba vagyok beleragadva. A frusztrációt a hosszú távú szenvedés okozhatja, ami sokszor nem egy kellemes kép, és ezt most globális szinten tapasztaljuk.  Az egyetlen dolog, amivel kezelni tudjuk a helyzetet az saját magunk, és az, hogy hogyan választjuk meg a reakciónkat magunkban és a környezetünkben egyaránt. 2016 ajándék száma a 7 (2016 – 1+6=7), és Yogi Bhajan azt mondta, hogy a 7-es az „Emelkedés Pódiuma”

A szavak, tettek és a tartás általi felemelkedés tudatos választása, a szentek ösvénye. Mindnyájunkban megvan a képesség egy kicsit szentebb, emelkedettebb életre. Ez nem a meglévő tökéletességről szól, hanem a gyakorlásról.

Mindannyian egy elképzelt szabadságra vágyunk, hogy helyes kapcsolatban és források közepette éljünk, és néha ostobán kockára tesszük egy téves fantázia miatt azt is, ami már a miénk. Most van itt az ideje, hogy felemeljük magunkat és meglássuk azt, hogy mit tudunk ezen magasságban megtartani abból, amire eddig vágytunk.

Yogi Bhajan szavaival élve:

„A szabadság az, amikor a dolgok eljönnek hozzád, és nem te futsz utánuk.” (98/10/3)

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, Fordította: Arató Mónika – teljessegviraga.hu és Mészáros Mia satnamjoga.hu