November igen misztikus minőséggel rendelkezik abban az értelemben, hogy feltárja azon blokkok gyökérokait, amik korlátozták eddig az egyértelmű és határozott előrelépésünket.

A Felső Énünk tisztánlátást szeretne, amíg érzelmi oldalunk meglehetősen lázadó lehet. Most igen intenzíven van jelen a dualitás, és ez azért fordulhat elő, mert egy különösen különös numerológiai együttállásunk van e hónapban. Lehet, hogy ilyet többet nem is látunk.

A pozitív oldalon a 11-es szám a felemelkedés száma, ami az Univerzum magas rezgéséhez igazodik. A 11–es a Végtelent szimbolizálja, így most bármely mantra nagyszerűen szolgál minket ez időben. Bármit szeretnél, csak vetítsd ki, mantrázd, és nézd, ahogy megvalósul.

E mellett negatív oldalán a 11-es a konfliktus és a dualitás száma is. Ez most különösen intenzíven hathat, mert november alap kalkulációja a 20-as (November hó 11 +év (9) = 20). A kettes szám a „valahova tartozás” érzetére utal, és ha elutasítva vagy el nem fogadva érzed magad, az most nagy stresszt eredményezhet. Azért mondom azt, hogy „nagy”, mert a nulla (2 és 0 = 20) felerősít. Felerősíti azt a számot, amihez kapcsolódik, akár jó vagy rossz értelemben. Ami pedig meghatározza azt, hogy mely értelemben, az a tudatosságunk.

Novemberben megvan a lehetőség a személyes gyógyulásra és a tünetek enyhítésésére is, vagy továbbra is folytatódik a múlt szellemében való megragadásunk agóniája. Ez azért lehet, mert november szív száma 9, és a 9-es igen szentimentális szám.

Mindannyian hajlamosak vagyunk most arra, hogy ábrándozzunk a régi szép időkről, mivel ez év szív számában a dupla 9-es van játékban. Ez a „mentális kirándulás a múltba” azért van, hogy tisztánlátást adjon jelen mintáinkra, hogy így megszabaduljunk tőlük. A 9-es szám a véghezvitelt is jelenti, és mi mindannyian nagyon, de nagyon szeretnénk elengedni a régi dolgokat.

Minden kalendáriumi évnek megvan a saját spirituális kihívása és ajándéka is. A lényeg, hogy az adott évben megoldjuk a kihívásokat és előhozzuk az ajándékot. 2017 éve a tágulás és teljesítés éve lesz, és most épp a finomhangolás végső céljában vagyunk, hogy még jobban tudjuk majd élvezni jelenlétünket és tapasztalatainkat itt a Földbolygón.

Az örömünk egy része most abból jöhet, hogy elengedjük a múltat, bármennyire is nehéz. Szinte hihetetlen, hogy milyen erős érzelmi szűrőn át értelmezzük a dolgokat, és ezt tekintjük saját igazságunknak. Had osszak meg veled egy személyes történetet, hogyan változtattam mostanában a saját érzékelésemen:

Tizenévesként a zene volt a támaszom. Alig vártam, hogy hazaérjek a suliból, és begubózzak a szobámba, és hallgassam a kedvenc albumaimat. Minden album számomra egy mentőöv volt, adott valamit, amihez ragaszkodhatok, és távol tartott minden akkori aktuális kétségbeeséstől és elhagyatástól. A vacsoraasztalnál három emberrel körbevéve, aki a családomat jelentette, fájón és elszigetelten ültem, és ezen gondolkodtam: „Alig várom, hogy visszamenjek a szobámba, a saját világomba, hogy jobban érezzem magam egy kis időre.” Neil Young volt az egyik kedvencem, mindig olyan furcsa módon meghatottan éreztem magam, amikor a „Tell Me Why’-t énekelte.

“Sailing heart-ships through broken harbors, out on the waves in the night. Still the searcher must ride the dark horse, racing alone in his fright.”

Amikor őt hallgattam, csak Neil és én voltunk a világgal szemben, és ezt a dalt senki nem tudta úgy énekelni, ahogy ő (akkori tudomásom szerint), – míg nemrég, belebotlottam egy csodálatos albumba Norah Jonestól. Meghallva, hogyan énekli ez a tehetséges fiatal hölgy a dalt beleszőve személyes hangját a szövegbe az jutott eszembe: „Senki sem mentes semmitől, mindannyian átmegyünk nehéz időszakokon, és mindannyian az emberi tapasztaláshoz csatlakozunk.”

A novemberi tapasztalás egy része arról szól, hogy azt akarjuk, hogy meghalljanak, és érvényesíteni tudjuk nézeteinket és véleményünket.

Szeretnénk azt érezni, hogy tartozunk valahova és értékesek vagyunk. Ne kövesd el azt a hibát, hogy figyelmen kívül hagyod valaki az irányú kísérletét, hogy megpróbálja veled rendezni a dolgokat, mert a hógolyóból egy lavina lehet a hónap végére. A dupla 9-es egyedi kombinációja a 20-assal és a 0 jelenlétével létrehoz egy erőt, amivel számolni kell.

Mindannyian tudjuk, hogy az amerikai választás e hónapban lesz, és teljesen mindegy ki nyer, egy darabig nagy lesz a zűrzavar. Amerika egy igen megosztott ország, és időbe telik majd, amíg a vesztes haragos oldala megenyhül. Amikor a 9-es negatívba csap át, az könyörtelen lehet. Amikor a 2-es csap át negatívba, az pedig gyerekes. Át kell menni ezen az időszakon, de az ima a harmóniáért és kegyes átmenetért segíthet.

Tudatosan teremts most kapcsolatot önmagad és a Föld elektromágnesen mezője között, a Földanya között. Minden nap álld meg a szavaid erejével a bolygó lelkét békével és jóléttel. Érezd az áldást, amit létrehoztál, legyen veled egész nap, érintsen mindenkit, akivel találkozol. Sat Nam.

A mantra a szó ereje. Egy ritmus, ami rezgést teremt. Ez az az a rezgés, ami az Univerzumot mozgatja. Ha pozitív irányba tereled ezt a rezgést, az egész világ a tiéd. (Yogi Bhajan 87-07-14)

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordította: Domján Mária, satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Akkor oszd meg barátaiddal is!

Ha pedig több ilyen jellegű írást szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel az oldalsávban található hírlevél ablakba. Sat Nam!