A PIZSI-vel együttműködésben alkottunk Nektek egy szuper jógaruha kollekciót, amely jóganadrágból és felsőből áll és többféle klasszikus színt variálhattok. És hogy miért pont a PIZSI?

A munkatársam, Zsófi bukkant rá a márkára még régebben és mikor elkezdtünk gondolkozni azon, hogy miért nem találunk egyszínű, jó minőségű pamut jóganadrágot, akkor Zsófinak eszébe jutott, hogy de hát van a PIZSI! Írjunk Nekik, hisz amennyit láttunk eddig, ők jó minőségű anyagokkal és letisztult színekkel dolgoznak, nem utolsó sorban nagyon tudatosan odafigyelnek arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk és a márka fenntartható legyen. Szerencsére mikor kigondoltuk, hirtelen nagyon összefutottak a szálak, mert ők is pont akkor kezdtek újra nagy lendületbe, mikor jelentkeztünk.. 

Végül egy olyan kis szériás jógaruha kollekciót álmodtunk meg együtt, ami örök darab lehet a gardróbban, hisz kényelmes, jó fazonú, jó anyagú és klasszikus színekben érhetőek el, így jól variálhatóak a ruhák. A célunk, hogy le se akard venni, mert olyan jól érzed benne magad a mindennapokban. Másrészt az is a cél, hogy akár 2-3 év múlva is szeretettel gondolj rá és szívesen jógázz benne vagy csak úgy legyél benne, mert nem untad meg, nem ment ki a divatból. A fő célunk az volt, hogy a FEHÉR jóganadrág hiányt kiküszöböljük, hisz a kundalíni jógában a fehér színnek különleges jelentősége van, de tudjuk, hogy sokan szívesebben viseltek sötétebb színeket is, úgyhogy készült fekete és szürke színben is nadrág és egy különleges rózsaszín felső is bekerült a kollekcióba. Én mióta megkaptam a ruhákat, csak PIZSIT hordok. Fogadjátok szeretettel a PIZSI márka alapítójával, Enikővel az interjút, amiben egy kicsit más vizekre evezünk,mint szoktunk, de bőven lesz benne tudatosság és nagy adag jóga is, na meg persze a PIZSI story. 

Honnan indult a PIZSI története, mi késztetett arra, hogy megalkosd a saját márkádat?

2017-ben az akkori munkám nagyon stresszes volt, nagy felelősséggel járt, és én mindent csináltam egyszerre, csak éppen pihenni felejtettem el mindeközben. Amikor rájöttem arra, hogy ez így nem lesz jó, akkor igyekeztem mindent bevetni annak érdekében, hogy a pihenésem, az alvásminőségem megfelelő legyen, és ekkor döbbentem rá arra, hogy bár a szekrényem tele van olyan ruhákkal, amelyeket sosem hordtam, olyan pizsamám egyáltalán nincs, amiben szívesen és kényelmesen aludhatnék…Valahogy így indult. 

A PIZSIT tudatos márkának gondolod? Ha igen, akkor miben nyilvánul ez meg?

Egyrészt tudatosnak, másrészt őszintének tartom a PIZSI-t, és ez kifejezett célom volt az indulástól kezdve. Azon felül, hogy igyekszem mindent transzparensen kommunikálni a márka hátteréről, erősen törekszem arra, hogy a fenntartható divat irányában edukáljam a vásárlóimat. 

Említetted, hogy az egyik Black Friday volt az, amikor a gondolkodásod átváltott egy tudatosabb szintre a vásárlás terén. De a mai világban nagyon nehéz nem vásárolni, nem felhalmozni fölösleges dolgokat, hisz állandóan szembetalál minket a vásárlási inger. Neked gyorsan ment a váltás és hamar átálltál a kevesebb több gondolkodásmódra?

Egyáltalán nem ment gyorsan, sőt most is megesik, hogy átesem a másik oldalra. Nekem a minimalizmus nagyon sokat segített ebben, illetve azoknak az embereknek a tanácsai és tapasztalatai, akik szintén ezt az elvet követik. Rengeteg tippet és trükköt hallottam, és sok könyvet olvastam a témában, ami eléggé megváltoztatta a látásmódomat a vásárlásról. 

Ha valamit meg “KELL” venned, mert szükséged van egy új csizmára vagy egy új ruhadarabra például, akkor mire figyelsz, hogy a lehető legjobb választást hozd?

A legfontosabb szempont az, hogy évekig tudjam és akarjam is használni. Ezzel gyakorlatilag kizárom a fast fashion üzleteket. Cipőt nem szoktam second hand venni, ruhákat viszont igen, így mindig megnézem, hogy van-e lehetőségem használtan vásárolni. Ha nincs, akkor jönnek a magyar tervezők, mint opciók, és tényleg csak a legutolsó vagy a nagyon speciális esetre tartogatom a plázákban fellelhető üzleteket.

A tudatosság az életed más területeire is kihat?

Fogalmazzunk úgy, hogy nagyon igyekszem, igen. Az étkezés, alvás és a jóga területén abszolút fókuszban van nálam a tudatosság, és szerencsére most már a karrieremet illetően is.

Az egy külön szerencse, hogy Te is jógázol, hisz így a jógaruhák tervezésében szakértő szemmel tudtál részt venni és nagyon jó tanácsokat adtál a ruhák kialakításában. A jóga mikor és hogy lett az életed része?

Úgy igazán olyan 5-6 éve lett az életem szerves része, és szintén a munkából való kikapcsolódás sodort erre az útra. Azt hiszem, hogy elmondhatjuk, az életem legfontosabb döntései mindig a munkámhoz voltak köthetőek.

Kiknek ajánlod a PIZSI by Sat Nam jógaruhákat?

Gyakorlatilag mindenkinek, aki jógázik, egészen egyszerűen azért, mert jelenleg pamut jógaruhából nagyon kevés van a magyar piacon, és éppen ezért örültem anno a megkeresésnek, hiszen titkon ott volt bennem az is, hogy jajj de jó, végre lesz szép, letisztult és kényelmes pamut jóganadrágom! 🙂 

Milyen további terveid vannak a PIZSI-vel?

A PIZSI most már gyakorlatilag a főállásom, és szeretném, ha egy ponton a puha és kényelmes pizsamákon kívül összességében a pihenés fontosságáról szólna az egész márka. Erre törekszem most.

+1 Így karácsony közeledtével aktuális a kérdés, hogy Ti hogy oldjátok majd meg az ajándékozást úgy, hogy minél hasznosabb és fenntarthatóbb dolgok legyenek az ajándékok? Mire figyeltek? Együttműködő a környezeted ilyen téren?

Próbálkoztam azzal, hogy a családomat teljesen leszoktassam a tárgyi ajándékozásról, de ez nem sikerült, és erőltetni nem szeretném ezt senkire. Ettől függetlenül pár éve már az egész család sokkal tudatosabb, sok az élmény ajándék, amit most sajnos a vírushelyzet elég nehézkessé tesz. Mindenesetre arra mindenki figyel már a családban, hogy csak hasznos ajándékokat vásároljunk, és szerintem ez már egy nagy lépés tudatosság terén. 

Mi is hasonlóan gondolkozunk az ajándékozásról, mint Enikő.  Életünk során körülvesznek minket a tárgyak, sok elengedhetetlen a mindennapjainkhoz és rengeteg élményt is szerzünk általuk. Viszont mi is a kevesebb több elvét követjük a vásárlásainknál, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy figyeljünk a minőségre és a fenntarthatóságra. Tehát ilyenkor is fontos a TUDATOSSÁG. Ha felkeltette az érdeklődéseteket a kollekció, akkor itt megnézhetitek a részleteket. Terveztünk Nektek nadrágokat és felsőket is klasszikus színekben, de egy kis csavarral. 

Sat Nam, Mia