Az utóbbi időben szívesebben leptem meg édesanyámat a virágok helyett egy-egy jó könyvvel a jelentősebb napokon, mint pl. anyák napján. Az elmúlt egy évben sikerült olyan könyveket választanom kimondottan kortárs magyar írók tollából, amelyek egyben lebilincselőek, felkavaróak és mély lelki tartalmúak.  Mivel édesanyám nagyon szeret olvasni, ezzel kifejezetten nagy örömet okoztam számára.

Hogy melyek voltak ezek, azokat szívesen osztom meg most veled. Lepd meg Te is akár édesanyádat akár magadat velük, akár anyák napján, akár más különlegesebb alkalomból, és támogasd ezzel Te is a magyar írókat!

 

Robert Lawson: Az Anya

“Egy magával ragadó történet a boldogság kereséséről és az anyai szeretetről.”

Robert Lawson – Kovács Róbert – 2015-ben mutatta be első regényét a Nyári Könyvhéten, ami néhány nap után felkerült a Bookline és a Libri Toplistáinak élére. 2017-ben kiadott művében újabb magával ragadó történetet tár elénk.

“Az Anya” egy lebilincselő történet egy anyáról, aki megmutatja mire képes egy szerető szív.

“Éjszakánként egy fiatal lány mutatja meg bájait egy night club kiéhezett férfiközönségének. Lisa tökéletes külseje azonban olyan lelket takar, mely már élete hajnalán darabokra tört. A lány családjától sosem kapott szeretetet, törődést, így álmaiba és reményeibe kapaszkodva próbál életben maradni.

Egyik éjjel fellépése után a kilátástalan anyagi helyzetbe került Lisa vonakodva, de elfogadja egy férfi ajánlatát, aki rengeteg pénzt kínál, ha elmegy vele. Hamarosan kiderül, teherbe esett. Egyetlen barátja, Karen meggyőzi arról, hogy ez a baba áldás ajándék az élettől, az egyetlen esélye a boldogságra. Embert próbáló út veszi kezdetét, mely során a számtalan kihívással szembenéző lányból a gyermekéért bármire képes édesanya válik. “

Az Anya

 

Dr. Edith Eva Eger: A döntés

“Edith Eva Eger története a holtak közt kezdődik és az élők között ér véget. Egy bölcs asszony felkavaró, mégis felemelő könyve arról, hogyan lehet szembenézni a legsötétebb félelmeinkkel és legmélyebb traumáinkkal. ”  (Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot alkotói)

Bármi is történik velünk, bármit is hoz számunkra az élet, sosem a körülmények határozzák meg életünket. Minden pillanatban Dönthetünk, arról hogy hogyan éljünk, dönthetünk arról, hogy megbocsátunk, hogy felszabadítjuk magunkat, és hogy a boldogságot választjuk. Edith szavaival élve “a szenvedés elkerülhetetlen és univerzális. A különbség abban áll, ahogyan a szenvedésre reagálunk.”

A  közel 90 éves ma is pszichológusként praktizáló Edith Eva Eger Kassán született, onnan deportálták Auswitzba. Miután túlélte a borzalmakat, Amerikába költözött, és sokáig nem is beszélt sorsáról. Saját lelki feldolgozása késztette arra, hogy pszichológiát tanuljon, később, pedig a mérhetetlen súlyú tapasztalata segített neki abban, hogy másoknak is segítséget nyújtson. Különleges története és az élethez való pozitív hozzáállása nagy erőt adhat mindenkinek.

“Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és a családjával együtt Auswitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Jozef Mengele küldte gázkamrába, aki később arra kérte Edithet, hogy táncolja el a Kék Duna keringőt. Edith túlélte a borzalmakat, és úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak, és mindennap élvezi az életet. Évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséfekkel vagy gyásszal küszködőknek segít. A döntés egyszerre memoár és útmutató, melynek célja, hogy mindannyiunknak segítsen kiszabadulni saját elménk börtönéből. Dr. Eger műve reményt és lehetőséget ad mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. Ez a könyv arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk.”

A döntés

 

Dr. Hörömpő Andrea: A szeretet lélegzete

“A szeretet lélegzete a szerelemre ébredése és az azt követő utam megélése, tele kétségekkel, kérdésekkel, félelmekkel, próbákkal, melyek tanítottak a feltételeim és elvárásaim elengedésére, a biztonsági korlátaim áttörésére, és Önmagam egyre teljesebb megélésére.”

A szeretet lélegzete egy őszinte vallomás, mely A találkozás, ami elrendeltetett című könyv folytatásaként egy különleges történetet fog össze. Az eredetileg jogász végzettséggel rendelkező Andrea a Lélekmozaikok , a sokak által olvasott blog írója legújabb könyvében a társadalmi sztereotípiákkal szembenézve őszintén ír megéléseiről, nyíltan vállalva ezzel sebezhetőségét és az ítéletek befogadását.

A szeretet lélegzete egy lenyűgöző könyv a szeretetről és a szerelemről, a feltétel nélküli szeretet és a feltétel nélküli szerelem megélésének útjáról.

“Éreztem, tudtam, hogy ott vagyunk egymásnak. Mintha mindig is ott lettünk volna, és ezután már maga a tudat, hogy létezel Erőt adott volna számomra a nehéz pillanatokban. És talán maga a tudat, hogy létezem, Erőt adott számodra is a nehéz pillanatokban. Olyan plusz energiát mozgósítva ezzel a szívünkben, a lelkünkben, a lényünkben, ami nem volt korábban meg, és aminek köszönhetően így Együtt átlagon felüli teremtések sorát kezdtük elindítani.” 

A szeretet lélegzete

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire, állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.