Szeretnék Veletek megosztani pár olyan tippet, amivel a szervezeteteket támogathatjátok a  borongós őszi időjárásban. Ez a 3 tipp egész napra lefedi az immunerősítést, mit szóltok hozzá?

Zöld turmix reggelre

Először egy olyan lúgosító, gyulladást csökkentő zöld gyümölcslevet mutatok be, amit pofon egyszerű elkészíteni és kezdheted ezzel a napod, hogy megtámogasd a szervezeted. Pár perc, nagyon finom és lehet variálni is 😉

Mit tegyél a turmixgépbe?

  • egy csokor zeller szár
  • 4 db zöld alma
  • 1 citrom kifacsarva
  •  5 dl víz

Ezt mind turmixold össze és egy szűrőn szűrd át, majd minden reggelt kezdj ezzel a finomsággal, amit mindig kiegészíthetsz más zöldséggel/gyümölccsel, ami éppen van otthon.

Kurkuma tea napközben

A nap folyamán kortyolgasd ezt a fantasztikus teát. Rengeteg jótékony hatása közül nekünk most az immunerősítő, méregtelenítő szerepe a legfontosabb.

Mi kell hozzá? 

  • 3 púpozott ek kurkuma
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1 kezeletlen héjú narancs héja lereszelve
  • méz vagy agavészirup és citrom a végén

Hogy készítsd el?

Forralj fel kb 500 ml vizet és tedd egy kancsóba a 3 púpozott evőkanál kurkumát, az 1 evőkanál frissen reszelt gyömbért, az 1 kezeletlen héjú narancs vagy citrom héját lereszelve és forrázd le a vízzel, majd hagyd állni 5 percig. Utána még ízesítheted mézzel, agavésziruppal, citrommal, kedved szerint 😉 Ha nem vagy nagy kurkuma fogyasztó, én azt ajánlom, hogy tegyél bele kevesebbet először, mert nagyon intenzív lehet az íze! Tippem: szórj bele még pár szem szegfűszeget is, ami szuper gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. 😉

Gyömbéres citromos méz estére

Hogy készítsük el?

A gyömbérről szedjük le a héját, majd reszeljük le. A citrom levét facsarjuk ki, vagy ha bio, akkor csak szeleteljük fel. Egy kisebb befőttes üvegbe tegyünk egy réteg gyömbért, tegyünk rá néhány szelet citromot (vagy locsoljuk meg citromlével), majd csorgassunk rá mézet. Ismét gyömbér, citromkarikák (vagy citromlé) és méz következik mindaddig, míg elfogynak a hozzávalók. Ne tegyük teljesen tele az üveget. Tekerjük rá a tetejét, majd tegyük a hűtőszekrénybe két-három napig, de naponta legalább egyszer rázogassuk össze.

A gyömbér és a citrom levet fog engedni, mert a méz kivonja a nedvességet és a hatóanyagokat belőlük, de két-három nap után már fogyasztható. Este a meleg teánkba adhatunk egy kis műanyag vagy fakanállal vagy csak önmagában is fogyaszthatjuk 🙂

Tipp: Tegyél bele egy kis fokhagymát is! Az ízét nem fogod érezni, cserébe a hatása jótékony lesz a szervezetedre.

Erősítsük meg együtt az immunrendszerünk őszre, amihez a rendszeres jógagyakorlás is hozzájárul. Csatlakozz hozzám októberben is a Sat Nam Programba vagy próbálj ki velem egy jóga órát. Velem tartasz?

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.