A februári numerológiai elemzésből megtudtuk, hogy e hónap teli lesz szerencsés napokkal, és ha valóban azt szeretnénk, hogy ne maradjunk ki ennek áldásából, akkor érdemes naponta 11 percig a Har Haray Hari Wahe Guru mantrát zengetnünk.

Mire való Har Haray Hari Wahe Guru mantra?

Ez a mantra a kreativitás mantrája. Sőt, nemcsak a kreativitásban, de a bőségben, a jó szerencsében is nagy szerepet játszik, hiszen a bőség valójában a kreatív teremtés hozadéka. Ez a mantra így abban tud segíteni, hogy beindítsa a kreatív folyamatok áramlását bennünk.

Ez természetesen nemcsak a művészeknek, a zenészeknek, és a kreatív tevékenységet űző emberek fontos, hanem mindenkinek, hiszen a kreativitás mindannyiunké! Nem véletlenül köthető szorosan a második csakrához. A csakrák a bennünk lévő energiaközpontok, és működésük jelentős hatást gyakorol életünkre. Mivel a kreativitás szorosan kapcsolódik a második csakrához, a kreatív erők így valójában mindannyiunkban bennünk élnek, a kérdés csak az, hogy megfelelően áramlanak-e?

Kreatív ember lévén (már többször írtam itt a blogon, hogy az eredeti szakmám építész tervezőmérnök, így ismerem a 24, 48, sőt 72 órás állandó rajzolás állapotait is, de senkinek nem ajánlom, hogy ezen túlzásokat lekövesse) csak azt tudom állítani, hogy a kreativitásból sosem elég! Hiszen életünk minden pillanatát áthathatja a kreativitás és pont ez a csodálatos benne: amikor nemcsak a szakmánkat, de mindenféle hétköznapi dolgot is kreatívan tudunk megközelíteni, pl. a főzést, a vásárlást, a gyerekekkel való foglalkozást, az otthonteremtést, a ruházkodást, vagy éppen kedvenc tevékenységünk átültetését pl. egy blogba – így indult a Sat Nam Jóga. 🙂

Biztos megtapasztaltad már, milyen az, amikor inspirált vagy! Csak úgy áramlanak a kreatív gondolatok, ötletek, az élet megváltó tervek! Ilyenkor azt érezheted, hogy sokkal nyitottabb az elméd, laza figyelemben létezel. Nem akarsz szabályokat és határokat felállítani, csak szabadon áramolsz, mint egy vízzel teli, áradó folyó.

Vannak napok, amikor azonban megakadva érzed magad. A művészek alkotói válságnak, mások egyszerűen fásultságnak vagy kedvetlenségnek titulálják. Ilyenkor nemcsak energiahiány jellemezhet, de az unalom is eluralkodhat rajtad. Olyan vagy, mint az apadó folyó, ami már bizony epekedve várja a következő nagy esőzést…

Ez a mantra abban tud segíteni, hogy életre keltse benned a kreativitás áradó folyamát, hogy áttörje a kreativitásodon lévő blokkokat és felélessze az eddig benned szunnyadó kreatív képességek tárházát.

  • A mantra így hangzik:

Har Haray Hari Wahe Guru

  • Jelentése:

A teremtő minden aspektusa a boldogság maga

  • Leírása:

A Har Haray Hari Wahe Guru mantra 4 szakaszra tagolódik és a kreatív tevékenység ciklusait szimbolizálja.  A mantrában három minőségben jelenik meg a „Har” kifejezés, mint a mag, az áramlás és a beteljesülés. A „Har” így az első szakaszban a Végtelen Kreatív Lehetőség magja. A Haray a Kreatív Erő áramlására, a “Hari” a Kreatív Erő megteremtésére utal. A “Waheguru” e folyamat szépségének öröme és csodája. Így használja ez a mantra azt a kreativitásból fakadó elsődleges erőt (Shakti erő), ami segít megszabadulni a kellemetlen élethelyzetektől és megnyitja az utat a saját kreatív energiáink áramlásának.

Kreatív energiákban és jó szerencsében bővelkedő napokat kívánok!

Sat Nam!

Szeretettel, Mia

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.