Az önismeret útján az egyik legfontosabb dolog, hogy tudatosítsuk és megtanuljuk kezelni a polaritásokat. Nap és Hold, nappal és éjszaka, Férfi és Nő, rengeteg polaritás van jelen életünkben. Az is fontos, hogy Nőként és Férfiként is tudatosítsuk különbözőségeinket, hiszen így nemcsak könnyebben fogadhatjuk el a másik nemet, de jobban támogathatjuk egymást mindennapjainkban.

Kezdjük néhány alapvető különbözőséggel, ahogy a jóga tanítások látják nőt és férfit:

A nő olyan, mint a Hold, vagy mint a tenger, állandóan változik. Apály vagy dagály, és e két véglet közti állandó (érzelmi) változás az, ami olyannyira színessé teszi a nőt. Ezzel szemben a férfi olyan, mint a Nap, állandó, legalábbis sokkal állandóbb, mint a nő, már ami az érzelmeket jelenti. Az ő dolga, hogy reggeltől estig ragyogjon.

Minden a Hold miatt nő, és minden a Nap által érik.  Mindkettőre egyenrangúan szükség van a természetben. A probléma akkor kezdődik, ha nem értjük meg ennek alaptermészetét, és nem fogadjuk el különbözőségeinket. Ebből aztán rengeteg viszály, fájdalom és nehézség fakad kapcsolatainkban is.

A nő nem azért született, hogy szenvedjen. A nő azért született, hogy boldog legyen. (Yogi Bhajan)

Mégis oly sokan vagyunk nőként boldogtalanok! Pedig minden belőlünk fakad: a nők szülik az orvosokat, a pszichológusokat, a szenteket; minden a nők kezében van, így nagyon fontos, hogy nőként tudatossá váljunk.

Ha megértjük rejtett képességeinket, és elfogadjuk őket, boldogabbá válhatunk?! Nos, ezt döntse el mindenki maga saját tudatosságának szűrőjén át, mindenesetre következzék néhány pont, ami megmutatja, hogy mi teszi mássá a nőt férfi társaihoz képest:

A Nő 16x

  • A Nő 16- szor erősebb

A nő belső ereje és megtartó képessége természetéből fakadóan jóval nagyobb, mint a másik nemé, ráadásul közvetlenebb a kapcsolata a belső, végtelen erővel. Sokszor azonban mégis azt érezzük, hogy nem tudjuk kihozni ezt az erőt magunkból, vagy nem tudjuk hogyan éljünk vele, esetleg gyengének érezzük magunkat. Pont ezért nőként a belső erőnk megélése és megtartása sokszor központi témánk.

E mellett a nő a befogadó, így neki általában jóval nagyobb a mágneses tere, mint férfi társainak, hiszen elsődleges dolga az, hogy befogadja aurájába gyermekét és a szeretett férfit. Fontos azonban tudatosítani, hogy amennyire nagy és kiterjedt tud lenni a nő tere, olyannyira érzékeny és sérülékeny is. Ebből következik az a pont, mi szerint:

  • A Nő 16-szor érzékenyebb

Ha egy nő szexuális kapcsolatot létesít egy férfival, akkor mágneses terében tárolódik a férfi karmikus lenyomata. Ha rövid időn belül sok férfival van együtt, a sok karmikus lenyomat miatt az aurája megtörtté válik, így nem lesz képes megtartani valódi identitását, és elveszíti kisugárzását. A nő energiája nagyon érzékeny, a sok lenyomat pedig romboló hatással van rá, aminek köszönhetően még érzelmesebbé válhat, mint addig valaha. Tehát:

  • A Nő 16-szor érzelmesebb

Ez az érzelmesség nemcsak az előbbi pontból következik, hanem a Hold nőkre gyakorolt hatásának is köszönhető.  Így nőként különösen érdemes rendszeresen hangsúlyt fordítani arra, hogy áttranszformáljuk érzelmeinket. Megfigyelhetjük a különböző érzelmi állapotokat, és olyan átalakítható eszközökhöz is nyúlhatunk (mozgáshoz, jógához, meditációhoz vagy bármi felemelő gyakorláshoz), amik segítenek abban, hogy kevésbé befolyásoljon minket érzelmeink váltakozó hullámzása. Ha ezt megtesszük, az képessé tesz arra is, hogy jobban megtartsuk magunkat a mindennapokban, hogy vidámabbá és hatékonyabbá váljunk.

Ha ez az érzelmesség azonban nincs megfelelően kordában tartva, az érzelmi bizonytalanságban könnyen saját magunk áldozatává válhatunk, és így nemcsak saját boldogtalanságunk okozói lehetünk, de környezetünké is.

  • A Nő 16-szor intuitívabb

Yogi Bhajan gyakran mondogatta, hogy a nő 16-szor intuitívabb, mint a férfi. Érzékenységéből fakadóan megvan a lehetősége, hogy könnyebben kapcsolatot létesítsen a Végtelennel.

A nő, ha nyugodt, akkor ez különösen igaz rá. Ha képes a középpontjában maradni, akkor férfi társainál jóval intuitívabb lehet. Nem véletlenül mondják, hogy “az a női megérzés…”. Így ha a nő ha nyugalomban van,  képes ráhangolódni a végső igazságra, de ha stressznek van kitéve, van, ha sok mindent csinál egyszerre, ha túlpörög és szétszórt, ez az a képesség hamar köddé válik.

Még részletesebben érdekel e téma?

Akkor csatlakozz hozzánk te is a márciusi Megújulás – Nőnapi kundalini jóga elvonulásunkon, ahol most belső erőnk felélesztésével és női minőségünk megélésével fogunk foglalkozni nőként, nőkkel együtt, dolgozunk azon, hogy minél inkább megéljük vitalitásunkat, és felélesszük azt a belső, kreatív, teremtő erőt, amit aztán tovább vihetünk ez évre.

 További információkért kattints ide!

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.

Fotó: Charlottefoto